ارگوتراپیست مهدی صابر

راه های آرام کردن کودک و نوزاد

راه های آرام کردن کودک و نوزاد| آرام کردن گریه کودک| کاردرمانی کودکان غرب تهران

سر فصل مطالب

گریه تنها راه بیان خواسته های یک نوزاد یا کودک است. نوزاد با گریه کردن به مادرش می فهماند گرسنه است یا درد دارد. وقتی گرdه کردن بدون هیچ علت مشخصی تا مدت های طولانی ادامه دار شود و نوزاد آرام نشود، به یک مسئله سخت تبدیل می شود. نوزادان می توانند دو تا سه ساعت در روز بدون علت گریه کنند یا غر بزنند؛ در این موقعیت پدر و مادر ها به دنبال راه های آرام کردن کودک و نوزاد می گردند. تمام نوزادان دلیلی برای گریه کردن دارند اما گاهی اوقات حتی پدر و مادر های با تجربه هم نمی توانند دلیل گریه کردن فرزند خود را پیدا کنند، پس باید هر چه سریع تر راه های آرام کردن کودک و نوزاد خود را فرا بگیرند. کلینیک کاردرمانی دکتر صابر، بهترین مرکز کاردرمانی کودکان، با متخصصین حرفه ای در زمینه توانبخشی کودکان و همچنین مشاوره به والدین در جهت آرام کردن کودک و نوزادان فعالیت می نمایند. خدمات مختلف نظیر ماساژ درمانی، تکنیک های آرامسازی و رفتاردرمانی کودکان و… در این راستا کمک کننده می باشد.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

بعضی راه های آرام کردن نوزاد

کودک را تکان دهید: نوزاد را در گهواره یا در صندلی متحرک در اتاقش یا در هر محل دیگری، ایستاده یا نشسته، به جلو و عقب تکان دهید. در حالی که او را در آغوش دارید به آهستگی در اطراف آنان جست و خیز کنید او را در کالسکه داخل منزل بیرون منزل و هر جای دیگری که هستید بگردانید و حرکت دهید.

آواز بخوانید یا ترانه سر دهید: بغبغو های ملایم و ریتمیک می­ تواند ذهن کودک ­تان را از آنچه او را آزار می­ دهد منحرف سازد. نیازی نیست که شما صدای عالی داشته باشید یا اشعاری بدانید. فقط زیر لب چیزی زمزمه کنید اگر واقعاً از آواز خواندن خوش تان نمی­ آید جارو برقی را روشن کنید. احتمالاً خیلی به صدای شما شبیه نیست، اما آن صدای مزاحم یکنواخت برای گوش­ های بعضی کودکان، موسیقی به شمار می­ رود.

دمای محیط را تغییر دهید: شاید اصلاً ندانید که نوزاد تان تا این حد ممکن است نسبت به دمای محیط حساس باشد. یک روان شناس می­ گفت: «در طول چند روزی که هوا به شدت گرم و ما در بیمارستان بودیم تمام در و پنجره­ های منزل بسته بودند به محض ورود به آنجا پنجره ­ها را باز کردیم اما تا مدتی هنوز هوا گرم بود و نوزادم دائم جیغ و فریاد می­ زد». او ادامه داد: «برای آرام کردن او همۀ احتمالات را آزمایش کردیم. شیر دادن، تکان تکان دادن، تعویض پوشک؛ ولی هیچ کدام کارگر نیفتادند. بالاخره همین طور که او را در آغوش گرفته و قدم زنان در اتاق به این طرف و آن طرف می ­رفتم متوجه شدم که هنگام عبور از کنار پنکه گریه ­اش آرام می­ گیرد بنابراین او را به هوای آزاد و خنک بیرون از منزل بردم و قدری قدم زدم. بعد از این اتفاق ما صندلی جنبانی برای حیاط منزل­ مان تهیه کردیم و واقعاً مؤثر بود»

-چنانچه آمادگی یا امکان بیرون رفتن ندارید، در یخچال را باز کنید و یکی دو دقیقه جلوی آن بایستید.

-چشم­ انداز را تغییر دهید: منظره جالبی در معرض دید کودک قرار دهید. یک گیاه، یک آویز تخت یا حتی یک رومیزی خوش نقش و نگار به اندازه کافی برای او جذاب خواهد بود. به آرامی برای او شرح دهید به چه چیزی می­ نگرد. او خیلی زود درک می­ کند که نمی­ تواند همزمان جیغ بزند و به صحبت شما نیز گوش دهد.

-برهنه شوید: کودکان تماس پوست بدن با پوست بدن را دوست دارند -پوست گرم بدن بابا به همان اندازه گرمای پوست مامان مؤثر است. کودک را روی قفسه سینه خود بخوابانید و بازوهای­ تان را دور او حلقه کنید یا اگر آب بازی را دوست دارد یک حمام گرم با یکدیگر بگیرید.

-سکوت کنید: بعضی کودکان ممکن است به سکوت و آرامش بدون اسباب بازی و بدون مزاحمت نیاز داشته باشند. او را در یک وضعیت راحت در تختش یا روی پتویی روی فرش اتاق قرار دهید. نور اتاق و سر و صدا را کم کنید و او را تنها بگذارید.

-از روش های کاردرمانی کودکان، ماساژدرمانی یا کاردرمانی آنلاین بهره بگیرید.

در آغوش گرفتن نوزاد

کودک را در آغوش بگیرید. در پاره ­ای فرهنگ­ ها، کودکان در ۹۰ درصد موارد حمل و بر دوش کشیده می­ شوند. این کودکان به اندازه کودکان کشور های صنعتی (که بخش عمده ­ای از اوقات­ شان را به تنهایی سپری می­ کنند) گریه نمی ­کنند. در حقیقت محققان ثابت کرده ­اند که در آغوش گرفتن کودک موجب کاهش قابل ملاحظه گریه او می­ شود. چنانچه میل دارید کودک­ تان آرام باشد و تنها گاهی گریه کند او را زمین نگذارید. این کار آن اندازه که فکر می­ کنید شاق و طاقت­ فرسا نیست. با در اختیار داشتن وسایلی مانند کوله جلویی و اسلینگ و کوله پشتی برای کودکان بزرگ­ تر کودک ­تان می­ تواند به راحتی ساعت ­ها «در آغوش» گرفته شود و دست های­تان برای انجام سایر کارها آزاد باشند. به محض این که چگونگی استفاده از اسلینگ را بیاموزید، اسلینگ برای شما و فرزندتان بسیار کارآمد خواهد بود. کودک قادر به شنیدن ضربان قلب و تماشای چهره شما و احساس حمل شدن نظیر زمان جنینی در رحم خواهد بود. این وسیله وزن کودک را به طور یکسان بر پشت پخش می­ کند؛ بنابراین شما راحت و هر دو دست­ تان برای انجام کارها آزاد خواهند بود. این حقیقت که او هرگاه میل داشته باشد می­ تواند بخوابد و شما می­ توانید با احتیاط به او شیر بدهید و دائما او را لمس می­ کنید، برای هر دوی شما مزیت بزرگی است. اسلینگ یکی از راه های آرام کردن کودک و نوزاد می باشد. اسلینگ را قبل از استفاده برای اولین بار، بارها بشویید. پارچه ­اش نرم و استفاده از آن بسیار راحت ­تر خواهد شد. برخلاف گذاشتن کودک در کوله جلویی که دارای محل­ های مشخص برای سر، بازو ها و پاهای کودک است، قرار دادن او در اسلینگ شهودی نیست. برای استفاده از آن بهتر است از فردی که در این مورد تجربه دارد، کمک بگیرید. هنگام شروع غر غر کودک و نوزاد را در اسلینگ قرار دهید.

نحوه استفاده از اسلینگ برای آرام کردن کودک و نوزاد

1- با دست چپ اسلینگ را نگه دارید، به گونه­ ای که ناحیۀ لایه­ دار آن به طرف شما و ناحیۀ بدون لایه به سمت خارج باشد.

2- اسلینگ را روی مبل بگذارید، به گونه ­ای که حلقه در سمت چپ و ناحیه وسیع ­تر در سمت راست باشد. آن را صاف و مرتب و بخش کفی آن را از هم باز کنید.

3- کودک را به پشت روی کفی پهن شده قرار دهید؛ به گونه­ ای که سرش به اندازۀ پهنای یک دست با حلقه فاصله داشته باشد و پاهایش به سمت انتهای پهن­ تر قرار گیرد.

4- دست راست خود را تا کنار گوش بالا بیاورید و با دست و سر وارد اسلینگ شوید. آن را به گونه­ ای که قسمت لایه­ دار روی شانه چپ و حلقه نزدیک زیر بغل چپ قرار داشته باشد تنظیم کنید.

5- بایستید و کودک را تا جایی که از ایمنی او اطمینان یابید در جای خود محکم کنید.

 آرام کردن گریه کودک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

error: Content is protected !!