ارگوتراپیست مهدی صابر

اوتیسم و نحوه ارتباط کودکان

اوتیسم نحوه ارتباط کودکان اوتیسم| رفتاردرمانی کودکان اوتیسم| مرکز اوتیسم تهران دکتر صابر

سر فصل مطالب

مرکز توانبخشی اوتیسم در حیطه درمان کودکان اوتیسم با استفاده از تکنیک های مختلف درمانی فعالیت می نماید. گفتاردرمانی اوتیسم و کاردرمانی اوتیسم از درمان های مهم در زمینه کودکان اوتیسم می باشد. کلینیک اوتیسم دکتر صابر با تجربه ای بالغ بر 18 سال فعالیت در حیطه اوتیسم و تجهیز مرکز اوتیسم تهران در همه حیطه های درمانی نظیر بازی درمانی، گروه درمانی، ماساژ درمانی، کاردرمانی ذهنی، کاردرمانی حسی، اتاق تاریک، سنسوری روم، اتاق شنیداری، گفتاردرمانی تخصصی ورفتاردرمانی شناختی اوتیسم جزو شناخته شده ترین مراکز درمان اوتیسم می باشد. از دیگر خدمات این مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی در منزل می باشد.

 جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتار درمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید. 

بازی غیردستوری جهت افزایش رشد تعاملات اجتماعی و درک و بیان زبانی به کار برده میشود. نقش درمانگر یا والدین پیروی از علاقه کودک است. بازی غیردستوری در یک سطح سیستماتیک کار میکند و روی مهارت‌های فردی هر کودک توجه دارد و بر رشد زبانی و ارتباطی تأکید می‌کند. با هدف تجهیز کودک با تجارب زبانی و استراتژی‌‌های ارتباطی است که پویا و موثر هستند، طوری که او میتواند آنها را در هر زمینه ممکن بکار برد. اصل آموزشی پایه بازی غیر دستوری چیدمان محیط است که باید انگیزه و فرصت‌های کودک برای پاسخ به محرک‌های محیطی گوناگون را افزایش دهد.
در این تکنیک بازی با کودک در یک محیط نقش دارد که می‌تواند توسط والدین، معلمان با درمانگر ساختاربندی شود. کودک در فعالیتی مشارکت می‌کند، در حالی که بزرگسال بعد از او بازی می‌کند، کارش را تقلید میکند و گفته ای تولید می‌کند که با سطح کلامی‌ کودک یا سطح زمینه تناسب دارد. اگر کودک بخواهد مؤثرتر بازی ‌کند، او باید قادر به ارتباط باشد، مرحله توجه مشترک یا نقطه عطف مشترک را تعیین کند تا در امور عادی بازی درگیر شود و به تناسب زبانی پاسخ دهد. این‌ها ارکان پایه بازی غیردستوری هستند:

ارتباط گیری کودکان اوتیسم

1. بزرگسال با پیروی از مثال کودک به نقطه توجه مشترکی می‌رسد.
2. بزرگسال کمی‌ در سطح یادگیری کودک چالش ایجاد می‌کند، در ابتدا با تقلید از رفتار یا فعالیت اش و بعد به او راهی را برای تغییر یا گسترش آن‌ها نشان می‌دهد.
3. بزرگسال بطور موافق و سازگار به تلاش کودک برای ارتباط واکنش نشان می‌دهد.
4. بزرگسال زمینه و فرصت‌‌هایی برای کودک ایجاد می‌کند تا بازی اش رشد پیدا کند.
5. بزرگسال درباره فعالیت یا اشیایی که کودک شرکت می‌کند یا به آن‌ها علاقه دارد نظراتی می‌دهد.

سوال بحث
بسیاری از کودکان اتیستیک در رفتار‌های بازی کلیشه ای شرکت می‌کنند (مثل اجسام در حال چرخش) چگونه شما می‌توانید در این نوع فعالیت شرکت کنید و آن را گسترش دهید؟ فکر می‌کنید کودک چگونه واکنش نشان می‌دهد؟

هریس (۱۹۹۲) ذکر کرد که ضروری است مطمئن شویم نظرات با فعالیت کودک همگام و مرتبط هستند. تیگمن و پریماورا (۱۹۸۷) نشان دادند که تقلید منجر به درصد بالاتری از بازی اکتشافی می‌شود، در حالی که داوسون و ادام (۱۹۸۴) کشف کردند که تقلید منجر به الگو‌های بازی گوناگون ترک می‌شود. خیلی از کودکان اتیستیک فاقد ایده‌‌های بازی خود به خودی هستند که باید به آن‌ها آموزش داده شود.
بازی غیردستوری می‌تواند در هر مرحله ارزیابی و اقدام درمانی با کودکان اتیستیک و مشکلات ارتباطی مختلف بکار گرفته شود. می‌تواند بصورت فردی و هم بصورت گروهی و در مکان‌‌های عمومی یا در خانه با سطح شدتی کمتر یا بیشتر اجرا شود. بزرگسال محیط امنی برای کودک با اسباب بازی ایجاد می‌کند که تصادفی یا عمداً انتخاب کرده است. در مدت جلسه، بزرگسال زمان زیادی کنار کودک صرف می‌کند و هر دفعه که او فعالیتی را اجرا می‌کند، بزرگسال آن را تقلید می‌کند و یا یک نظر مناسب می دهد. اندربای و امرسون (1995) بیان کردند که این تکنیک به اندازه کافی تحقیق نشده است، اما مطالعاتی وجود دارد که منافع شخصی را در بر می‌گیرد. برای نمونه کنی و وینسک (۲۰۰۰) درمان بازی غیردستوری را برای یک دختر ۱۱ ساله اتیستیک بکار بردند که افزایش رفتار اجتماعی و سازگاری در خانه را گزارش کرده بود بعلاوه تحریک پذیری و کج خلقی کاهش پیدا کرده بود. همچنین، باید تأکید کنم که برخلاف این حقیقت که یکی از اهداف اقدام درمانی افزایش زبان است، مدرکی برای این مسئله وجود ندارد. به نظر می‌رسد بهبودی در توانائی کودک بخاطر تعامل با همسالان بوده است.

روابط اجتماعی کودکان اوتیسمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

error: Content is protected !!