ارگوتراپیست مهدی صابر

درمان سوختگی پای نوزاد

درمان سوختگی پای نوزاد| بهترین روانشناس کودک در پاسداران و سعادت آباد| دکتر صابر

سر فصل مطالب

بسیاری از والدین حداقل در دوره ای از رشد نوزاد با سوختگی پای نوزاد مواجه می شوند. سوختگی پای نوزاد یا ساییدگی پوست بر اثر استفاده از پوشک می‌تواند از حد بسیار ناچیزی، یعنی یک قرمزی مختصر تا زخم‌های جدی و خون‌ریز متفاوت باشد. بعضی از کودکان که حساس‌ترند همیشه به آن مبتلا می‌شوند؛ درحالی‌که برخی دیگر به‌ندرت به آن دچار می‌گردند. اوج دوره این سوختگی ادراری زمان شروع غذاهای سفت و جامد هنگام شروع خواب کامل در طول شب در پوشک آلوده و زمان مصرف آنتی‌بیوتیک‌هاست. درمان سوختگی پای نوزاد بسیار با اهمیت می باشد چون موجب بی قراری و نارامی کودک می شود. راه های مختلفی برای درمان سوختگی پای نوزاد وجود دارد که از درمان های سنتی تا استفاده از پماد های ترمیم دهنده متفاوت می باشد. در این مطلب به ارائه چند راهکار پرداخته می شود. مرکز مرکز روانشناسی کودک دکتر صابر در زمینه ارائه مشاوره والدین در حیطه رشد، مراقبت و تربیت کودکان به صورت تخصصی فعالیت می نماید. خدمات بازی درمانی، گروه درمانی و رفتاردرمانی کودکان به والدین جهت برقراری ارتباط موثر و بهبود اختلالات رفتاری کودکان کمک می نماید.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

سوختگی ادراری بر اثر پوشک

روانشناسان کودک در کنار مشاوره های تربیتی می توانند راهنمایی هایی برای آرام سازی کودک به شما ارائه نمایند. بهترین روش درمان سوختگی پای نوزاد پیشگیری از آن  است. پوشک کودک را به طور مرتب عوض کنید به ویژه بلافاصله بعد از اجابت مزاج تا حد ممکن باسن کودک را در معرض هوا قرار دهید. هوای اتاق یا هوای گرم موخشک‌ کن یا بخاری (اتاق) و نور (حتی یک لامپ نیز مؤثر است) هنگامی که کودک نوزاد است این کار به نسبت ساده است. در یک اتاق گرم او را روی شکم روی یک تشکچه با روکش پارچه‌ ای جاذب رطوبت با تشکچه‌ ای از تختش که روی آن پوشک پارچه‌ ای قرار داده‌ اید بخوابانید. هنگامی که کودک حرکت را شروع کرده، احتمال ثابت ماندن او کمتر است. در تابستان اجازه دهید کودک بیرون از منزل بدون پوشک و پوشش در اطراف بگردد. در زمستان بد نیست حمام را گرم کنید و بعد از استحمام او را مدت کوتاهی برهنه نگه دارید. سوختگی پای نوزاد را به همان روش پیشگیری از آن، یعنی با خشک نگه‌ داشتن و در معرض هوا قراردادن، درمان کنید. برای پیشگیری از سوختگی پای نوزاد لازم نیست در هر تعویض پوشک از پماد به مقدار زیاد استفاده کنید. در صورت مشاهده قرمزی مختصر – شروع سوختگی – درمان را بلافاصله شروع کنید. به بهبود خودبه‌خود آن امیدوار نباشید. زیرا معمولاً شدید تر می‌ شود و برای کودک بسیار ناراحت‌کننده‌ تر و درمانش بسیار مشکل‌ تر خواهد بود. همچنین بدانید که یک سوختگی ساده در صورتی که درمان نشود ممکن است به یک عفونت قارچی تبدیل شود که درمانش از یک سوختگی ساده بسیار مشکل‌ تر خواهد بود. عفونت قارچی معمولاً به‌ سرعت و به‌ شدت به وجود می‌ آید و نشانه آن ساییدگی قرمز درخشان در اطراف محل پوشک با جوش‌ های ریز مختصر در محیط اطراف است. لو را می‌ گوید: «التیام سوختگی پای نوزاد بسیار سخت است. مگر این که پوشک بچه را باز کنید و اجازه دهید مدتی بدون پوشک باشد.» اگر این روش بسیار آلوده‌ کننده به نظر می‌ رسد و هوای بیرون گرم و مناسب است کودک را به حیاط ببرید و اجازه دهید روی یک زیرانداز به‌ راحتی بغلتد یا یک پوشک پارچه‌ ای روی صندلی کالسکه قرار دهید و کودک را برای یک گردش طولانی بیرون ببرید.

درمان‌ های سوختگی پای نوزاد

در صورتی که کودک دچار سوختگی پا شده است ولی نگه‌ داشتن او بدون پوشک امکان‌ پذیر نباشد پماد ها کاربرد پیدا می‌ کنند. پماد های روغنی مانند وازلین، پماد، ویتامین آ – د یا روغن‌ زیتون ساده یا پماد های اکسید دو زنگ (مثلاً پماد دسیتین بالمکس یا جانسون) در داروخانه وجود دارند. پماد ها لایه‌ ای ایجاد می‌ کنند و پوست نوزاد را حفاظت می‌ نمایند. برای مؤثر بودن لایه پماد باید با ضخامت زیاد روی پوست کودک کشیده شود. در صورتی که این پماد های استاندارد مؤثر نبود، می‌ توانید از داروخانه یک پماد مناسب‌ تری بخواهید. چنانچه احتمال عفونت قارچی را می‌ دهید نوزاد خود را نزد پزشک متخصص کودکان ببرید. چنانچه پزشک پماد ضد قارچ استروئیدی تجویز کرد تا زمان توصیه شده از آن استفاده کنید و آن را به عنوان کرم عادی هنگام پوشک کردن به کار نبرید؛ زیرا مصرف استروئید در کودکان می‌ تواند به عوارض جانبی جدی مانند نازک شدن پوست منجر شود. پودر بچه در التیام سوختگی پای نوزاد اثر چندانی ندارد و هشدار – استنشاق پودر های حاوی تالک ممکن است خطرناک باشد. پودر های حاوی نشاسته ذرت در لا به‌ لای چین‌ های پوست کودک جمع می‌ شوند و ممکن است رشد قارچ را تسریع کنند. استفاده از پودر بچه در اصل بدون اشکال است ولی فواید چندانی هم ندارد.  در هاوایی محلی که به علت رطوبت هوا سوختگی پای نوزادان یک مشکل واقعی است مادر ها برای پیشگیری از سوختگی کره کاکائو به کار می‌ برند. کره کاکائو در اغلب فروشگاه‌ های بهداشتی و داروخانه‌ ها به صورت قالب‌ های صابون یا استیک وجود دارد و باید کمی گرم شود. (آن را در شیشه یا قوطی دهان‌ گشاد دیگری بگذارید و در پنجره‌ ای آفتاب‌ گیر یا کاسه‌ ای حاوی آب گرم قرار دهید. در صورت دسترسی به برگ‌ های درخت موز برگ‌ های تازه را له کنید و به صورت لایه‌ ای روی پوشک بچه قرار دهید. اگر پوشک‌ های پارچه‌ ای کودک تان را در منزل می‌ شویید و با مشکل سوختگی پای نوزاد دست‌ به‌ گریبان هستید، به آب آبکشی پوشک‌ ها قدری سرکه بیفزایید. ادرار به علت قلیایی بودن؛ التهاب آور و حساسیت‌ زاست و اسید موجود در سرکه تا حدی آن را خنثی می‌ کند. همچنین می‌ توانید کمی سرکه به آب وان حمام کودک تان بیفزایید. در وانی که حدود ۱۵ سانتیمتر آب دارد تقریباً یک فنجان و در سینک یا وان بچه حدود یک‌ سوم فنجان سرکه سفید بریزید. در صورت استفاده از پوشک‌ های یک بار مصرف می‌ توانید لایه نایلون را جدا کنید و پوشک پارچه‌ ای را دور آن قرار دهید. این ترکیب از نشت رطوبت به خارج جلوگیری می‌ کند و باعث نفوذ هوا به درون می‌ شود. چنانچه از دستمال‌ های مرطوب برای تمیزکردن باسن کودک استفاده می‌ کنید هنگام سوختگی پای نوزاد از آب معمولی استفاده کنید. دستمال‌ های مرطوب ممکن است سوختگی را شدت بخشند.

اولین‌ بار هنگام تعویض پوشک با دیدن نقطه‌ ای خونی وحشت کردم و بند دلم پاره شد. به‌ هرحال در روز های اولیه تولد لکه‌ های قرمز اهمیت زیادی ندارند. ممکن است به علت وجود کریستال‌ های عادی اورات ها در ادرار نوزاد باشند که به صورت رنگ صورتی در پوشک ظاهر می‌ شوند. در نوزادان دختر خال‌ های خونی چند هفته اول تولد ممکن است ترشحات خون‌ آلود واژن باشد که بر اثر هورمو ن‌های مادر ایجاد شده‌ اند.

بهترین روانشناس کودک در پاسداران و سعادت آباد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

error: Content is protected !!