تمرینات گفتار درمانی برای لکنت زبان
نخستین علائم لکنت زبان بین 1.5 تا 2 سالگی خود را نشان می دهد. یعنی زمانیکه کودکان برای جمله سازی ، شروع به ترکیب کلمات می کنند. البته این لکنت زبان طبیعی بوده و نگران کننده نیست، حتی اگر کودک برای چند هفته یا چند ماه لکنت زبان داشته باشد. اما اگر لکنت زبان با نشانه هایی مانند حرکات غیر ارادی بدن همراه بود توصیه می شود تا قبل از 3 سالگی فرزندتان در کلینیک گفتاردرمانی دکتر صابر توسط بهترین دکتر گفتاردرمانی در تهران معاینه شود . تمرینات گفتار درمانی برای لکنت زبان ، به بهبود توانایی های گفتاری کودکان و بزرگسالان مبتلا به لکنت زبان کمک می کند. رفتار و برخوردهای والدین و اطرافیان با فرد دچار لکنت زبان در زمینه درمان آن بسیار مهم است. خودداری از تحمیل حرف زدن در جمع ، اجتناب از تمسخر و یا قرار دادن فرد تحت فشار روحی از مهم ترین نکاتی هستند که والدین این بیماران باید مدنظر قرار دهند ، چراکه ترس و خجالت از شرایط موجود باعث تشدید لکنت زبان و تاخیر در روند درمان می شود.پس خانواده ها باید همیشه با ایجاد محیط امن و مطمئن برای صحبت کردن به افزایش اعتماد بنفس در فرزند مبتلا به لکنت زبان کمک کنند . درمان های روانشناسی در کنار تمرینات گفتار درمانی برای لکنت زبان در بسیاری از مبتلایان به فرایند بهبودی کمک می کند.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
چند نمونه برای تمرینات گفتار درمانی
در کلینیک دکتر صابر ، زیر نظر بهترین دکتر گفتاردرمانی در تهران ، تمرینات گفتار درمانی به تفکیک سن آموزش داده می شود تا استمرار و پیگیری این تمرینات گفتاردرمانی در منزل نیز وجود داشته باشد. موضوع مهم این است که اگر هنگام تمرینات گفتار درمانی،متوجه شدید فرزندتان دچار مشکل است و به سختی واژه ها را بیان می کند، حتما این مطلب را با کلینیک دکتر صابر درمیان بگذارید. یکی از ساده ترین تمرینات گفتار درمانی برای لکنت زبان این است که مرتب راجع به اتفاقات روزمره با فرزندتان صحبت کنید ، کارهای مختلفی به او بسپارید وهنگام انجام این فعالیت ها درباره روش کاری که استفاده می کند با او صحبت کنید . بازی کردن را فراموش نکنید مثلا وانمود کنید با یکدیگر با تلفن حرف میزنید یا از فرزندتان بخواهید راجع به بازی که با دوستان و یا افراد فامیل انجام داده، با شما حرف بزند.یکی از بهترین تمرینات گفتار درمانی مخصوصا وقتی کودک حروف را درست ادا نمی کند ،استفاده از آینه جهت گفتار درمانی در منزل است چون کمک میکند جایگاه درست ادای حروف را متوجه گردد . محدود کردن زمان تماشای تلویزیون و به جای آن کتاب خواندن توسط کودک یا گوش دادن به قصه های صوتی مناسب کودکان به درمان اختلالات گفتاری او کمک زیادی می کند .