ارگوتراپیست مهدی صابر

علت ناآرامی کودک

علت ناآرامی کودک| رفتاردرمانی کودکان| علت گریه کودک| روانشناسی کودکان

سر فصل مطالب

برای والدینی که به تازگی پدر و مادر شده اند تشخیص علت گریه و بد قلقی کودکان همیشه یک سوال بزرگ بوده است. مخصوصا زمانی که تجربه اول شما باشد. شناخت علت نا آرامی کودک و درمان آن کمک بزرگی به  خانواده می کند.  رفتار نا آرام کودک موجب عصبانیت والدین و عدم رسیدگی مناسب به نیازهای کودک مخصوصا تغذیه و خواب او می گردد. و این امر موجب اختلال در رشد صحیح کودک می شود. عللی نظیر گرسنگی، کمبود خواب، درد، اضطراب ، هراس شبانه و… می تواند موجب نا آرامی کودک گردد. مرکز توانبخشی کودکان دکتر صابر در زمینه رفتاردرمانی و روانشناسی کودکان در کنار خدمات دیگر توانبخشی نظیر ماساژ درمانی کودکان گفتاردرمانی و کاردرمانی و… به والدین مشاوره می دهدو شما را در جهت بهبود ارتباط با فرزندتان یاری می رساند.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

علل ناآرامی کودکان

علل نا آرامی کودک بسیار متفاوت است اما می توان به بعضی از علل رایج گریه های کودکان اشاره کرد.

با کودکان و نوزادان بدقلق و ناآرام چه کنیم؟

مشکلات و ناراحتی‌های دندان درآوردن

یکی از دلایل عمده کودکان بزرگ‌تر برای گریه، دندان درآوردن است که معمولاً در شش یا هفت ماهگی شروع می‌شود. در این هنگام، درست پیش از بیرون آمدن دندان‌ها، ورم لثه‌ها ممکن است روزهای متمادی موجب ناراحتی کودک شود. شما می‌توانید با در اختیار گذاشتن اشیای قابل جویدن- اسباب‌بازی‌های مخصوص دوره دندان درآوردن، یک نوار چرمی، یک حوله سردشده، یک تکه نان قندی فریزشده (به محض شروع به نرم شدن، آن را از کودک بگیرید) به آرامش کودک کمک کنید. می‌توانید برای مکیدن یک بطری آب یخ در اختیار او قرار دهید (اگرچه گاهی مکیدن موجب شدیدتر شدن درد می‌شود). یا سعی کنید لثه‌ها را ماساژ دهید. بی‌حس‌کننده‌های جدید مانند انواع ژل‌ها، واقعاً ارزش ندارند که برای استعمال آنها محتمل زحمت شوید. این داروها طعم بسیار بدی دارند و فقط چند ثانیه موثرند.

کودکانی که درحال درآوردن دندان هستند، بیشتر بدقلقی و گریه می‌کنند و از خواب بیدار می‌شوند و این شرایط در بعضی کودکان سخت‌تر از بقیه است. موریا می‌گوید: «برای مدتی، کودکم، هارلی، هرشب حدود ساعت ۲ از خواب بیدار می‌شد و مثل جن‌زده‌ها جیغ می‌زد. بدن او سفت و منقبض می‌شد و گویی از شدت درد درحال مرگ بود. هنگامی که این مسئله را با پزشک متخصص کودکان در میان گذاشتم، آن را به‌صورت یک تشنج شرح دادم. پزشک آن را با اختلال مغزی مثلاً صرع مرتبط دانست و بنابراین دستور الکتروانسفالوگرام (نوار مغزی) داد. اما آزمایش، فعالیت مغزی غیرعادی را نشان نداد. معلوم شد دلیل واقعی «تشنج» هارلی دندان درآوردن بوده است».

مرا ترک نکن!

اضطراب جدایی دلیل دیگری برای اشک‌های کودکان بزرگ‌تر است. در حدود هشت ماهگی کودک هشیاری کافی برای درک زمانِ از خانه خارج شدنِ شما دارد، اما درکی از بازگشت شما ندارد و بنابراین گریه می‌کند- حتی زمانی که برای لحظه‌ای از نظرش دور می‌شوید. این واکنش وقتی که فقط برای نوشیدن لیوانی آب به آشپزخانه می‌روید، واقعاً چالش‌برانگیز است. (ناامید نشوید؛ زمانی که او خزیدن را یاد بگیرد و بتواند شما را از اتاق به اتاق تعقیب کند، اوضاع بهتر می‌شود).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

error: Content is protected !!