اختلال بیش فعالی تنها در کودکان دیده نمی شود. اگر در دوران کودکی به بیش فعالی مبتلا شده باشید ممکن است برخی علائم را به دلیل عدم درمان تا بزرگ سالی با خود داشته باشید. بیش فعالی چیزی بیشتر از عدم توجه است. کنترل زندگی روزانه را سخت می کند مخصوصا کار هایی که به دقت و توجه بیشتری نیاز دارند. با آموزش های درست و حمایت می توانید علائم و نشانه های بیش فعالی بزرگسالی را مدیریت کنید و نقاط ضعف خود را با نقاط قوت جا به جا کنید. اکثر افراد بزرگسالی که به اختلال بیش فعالی در بزرگسالان دچار هستند، در کودکی به این اختلال مبتلا بودند. علائم و نشانه های اختلال بیش فعالی در برخی افراد بزرگسال احتمال دارد با گذشت زمان و افزایش سن، کم شود در حالی که برخی افراد همین علائم را تا بزرگسالی هم به همراه دارند و حتی ممکن است این علائم بدتر شود. بخش های مختلف مرکز تشخیص و درمان بیش فعالی دکتر صابر با توجه به نیاز مراجعان عزیز، تست بیش فعالی بزرگسالان و تشخیص دقیق دکتر بیش فعالی، سعی در به دست آوردن نتیجه مطلوب تر و بهتر را دارند.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
علت بیش فعالی در بزرگسالان
با وجود این که تحقیقات بسیاری درباره بیش فعالی بزرگسالان در سراسر دنیا انجام گرفته اما همچنان دلیل اصلی آن مشخص نیست. این تحقیقات نشان داده است که سیم کشی مغز افراد مبتلا به بیش فعالی با دیگر افراد متفاوت است و به همین علت است که درک اطلاعات برای آن ها کمی دشوار تر است. امروزه باور عموم بر این است که ژنتیک و عوامل ژنتیکی در بروز این اختلال در بزرگ سالان موثر است.
علائم بیش فعالی در بزرگسالان
-مشکل در دقت و تمرکز
-مشکل در گوش دادن
-بی قراری مدام
-دمدمی مزاج بودن
-صحبت کردن بیش از حد
-نداشتن آرام و قرار
-عدم توانایی در مدیریت زمان
-حواس پرتی مدام
-اجتناب از انجام کار های سخت
-عملکرد ضعیف در محل کار یا مدرسه
-روابط متشنج
-مشکل در مدیریت احساسات
تشخیص و درمان بیش فعالی در بزرگسالان
هیچ روش تشخیصی واحدی مبنی بر تشخیص اختلال بیش فعالی وجود ندارد به جز این که این اختلال در کودکی تشخیص داده شود. این تشخیص به وسیله یک متخصص توانبخشی مجرب که در این حیطه تخصص دارد انجام می شود. آن ها درباره علائم و نشانه های شما با شما گفت و گو می کنند تا یک تصور درست از اختلال شما داشته باشند. آن ها هم چنین بررسی می کنند که آیا با مشکلات دیگری مواجه هستید که نیاز به مداخله و درمان داشته باشد.
درمان های دارویی: اصلی ترین دارو ها برای درمان بیش فعالی، محرک ها هستند. محرک ها برای تمرکز و توجه بهتر، حس آرامش بیشتر، کاهش تکانشگری، فعالیت بهتر در محل کار و… موثر هستند.
درمان های غیر دارویی:
-گفت و گو و مشاوره
-رفتار درمانی
-بازی درمانی
-گفتاردرمانی
-روان درمانی
-ماساژ درمانی
-کاردرمانی حسی