اوتیسم و مشکلات دانش آموزان اوتیسم

سر فصل مطالب

مرکز توانبخشی کودکان اوتیسم در زمینه درمان مشکلات دانش آموزان اوتیسم به صورت حرفه ای فعالیت می نماید. نحوه آموزش اوتیسم در زمینه مفاهیم آکادمیک با کودکان عادی متفاوت است. درک اصطلاحات، مفاهیم انتزاعی برای کودکان اوتیسم دشوار می باشد. مرکز درمان اوتیسم دکتر صابر در حیطه کاردرمانی اوتیسم ، گفتاردرمانی اوتیسم، بازی درمانی و رفتاردرمانی کودکان اوتیسم، آموزش مفاهیم پیش دبستانی و دبستان فعالیت می نماید. استفاده از تکنیک های برتر آموزشی و تجربه بالای کادر درمانی مرکز بهترین نتایج درمانی را برای کودکان در پی دارد.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

مشکلات دانش آموزان اوتیسم

در آموزش کودکان برای کلاسهای نهم تا دهم ، از دانش آموزان انتظار می رود کتابهای سطح علمی کلاس را بفهمند و اصطلاحات را به منظور مقایسه آن ها با سایر اصطلاحات علمی درک کنند. این الزامات تأکید می‌کند که چقدر دانش لغوی در یادگیری کلاسی مهم است. معلمان می‌توانند از کامپیوتر برای تایپ و فرستادن دایره لغوی خودشان در اتاق درس استفاده کنند و دانش آموزان هم می‌توانند مبتنی بر آن دایره لغوی جملات خودشان را خلق کنند، وب سایت های زیادی نیز برای جستجوی دانش آموزان وجود برای مثال، quizlet.com که به دانش آموزان امکان می‌دهد فلش کارتهای لغوی مخصوص به خودشان را بسازند و پیشرفت اشان را بررسی کنند. آن ها حتی می‌توانند خودشان را با سایر همکلاسیها مقایسه کنند. نمونه دیگر studyblue.com است که دانش آموز می تواند کارتهای لغوی خودش را بسازد و از کتابخانه وب سایت برای اضافه کردن تصویر به کارتهای اش استفاده کند.

 

مشکلات دانش آموزان اوتیسم

روش آموزش به کودکان اوتیسم

برنامه های مختلفی نیز بر روی آی پد و آی فون در دسترس می باشند. ساخت فلش کارت را برای دانش آموز هنگام ایجاد دسته های مختلف بسته به نوع کلاس آسان می کند. همچنین با کمک به دانش آموز در دسترسی به هزاران کارت لغت موجود یادگیری لغات را تقویت می کند.
همان طور که قبلا ذکر شد، نقص در کارکرد اجرایی می تواند توانایی فرد را برای حفظ بخش‌های اطلاعاتی به عنوان یک استراتژی یادگیری تحت تأثیر قرار دهد. حتی اگر فرد دارای ظرفیت فوق العاده ای جهت حفظ فيلمنامه، چهره ها و صحنه های فیلم باشد این مسئله تأثیرگذار است. به همین دلیل دانش آموزان دارای اوتیسم نمی‌توانند بر حفظ کردن برای تسلط بر اصطلاحات لغوی تکیه کنند. حفظ کردن نمی تواند به آن ها کمک کند تا کلمات را در بافتهای بزرگتر یا در استراتژیهای درک مطلب بکار ببرند. به منظور درک مطلب، آن ها نیاز به ایجاد رابطه بین کلمات وکاربرد آن ها در شکلهای مختلف متن دارند. اتکاء قوی هسته مرکزی بر واژگان، یادگیری را برای کسانیکه در طیف اوتیسم قرار دارند سخت می کند. توانایی ایجاد روابط بافتی بین کلمات مختلف به منظور درک یک متن برای آن هایی که در طیف اوتیسم قرار دارند نقطه قوتی محسوب نمی شود و برای آن ها معایب بیشتری دارد. برای مقابله با این مسئله، از واژگان دیداری می توان برای کمک به دانش آموزان دارای کم توانی جهت افزایش تسلط بر لغات جدید استفاده کرد. لغات مورد نظر پرینت شده و بر روی دیوار کلاس مقابل چشمان دانش آموزان نصب می‌شوند . در روش دستورالعمل دایره لغوی که توسط اولوین ایجاد شد، دانش آموزان دارای سندرم داون و دارای تأخیر رشدی، قادر به یادگیری بهتر لغات از طریق تصویرسازی بودند و در نتیجه توانایی جمله سازی با استفاده از کلمات را داشتند.
حمایت از کارکرد اجرایی از طریق تکنولوژی برنامه های بینایی روزانه هدف برنامه های بینایی روزانه کمک به دانش آموزان دارای اختلالات طیف اتیسم جهت بهبود کارکرد اجرایی و استقلال است. از برنامه های فعالیت بینایی ، که به روشهای مختلفی تولید می‌شوند ، می توان برای کمک به افراد دارای اوتیسم جهت تکمیل تکالیف مختلف ، درک آنچه که یک پروژه لازم دارد و کمک به یادگیری برنامه های روزمره استفاده کرد. با ارائه مراحل پی در پی به روشی قابل دسترس، فرد می تواند در تکمیل تکالیفی که هنوز اتوماتیک وار یا از حفظ نمی تواند انجام دهد، موفق و مستقل باشد ، حتی اگر این تکلیف بخشی از برنامه معمول روزانه باشد.

 

درمان مشکلات دانش آموزان اوتیسمی
از لحاظ رفتاری، برنامه فعالیت های بینایی ابزار مهمی برای کمک به کاهش اضطراب و رفتار مخرب هستند. این برنامه باعث کاهش اضطرابی می شود که فرد دارای اوتیسم، ممکن است در مورد اتفاق یا برنامه بعدی داشته باشد . اضطراب کاهش یافته رفتارهای چالش بر انگیزی را که منجر به صرف وقت بیشتر برای یادگیری در کلاس درس می شود، کاهش می دهد. فرایند تکمیل هر گام، “چک کردن” و سپس حرکت به سمت گام بعدی به یادگیرنده کمک می‌کند روی تکلیف متمرکز بماند و مشغول باشد . در زمان اتمام تکلیف دانستن اینکه گامهای بعدی چه هستند ، و اینکه آیا در برنامه زمان استراحت وجود دارد قابلیت پیش بینی را افزایش می‌دهد.
برنامه های دیداری در زمینه های آموزشی نیز می‌توانند مفید باشد. به خصوص در کلاسهای تاریخ ، برنامه های دیداری را می توان برای ایجاد جدول زمان استفاده کرد . استاندارد اصلی مشترک تاریخ برای کلاسهای نهم از دانش آموزان می خواهد تا بفهمند چگونه رویدادهای مختلف بر رویدادهای بعدی تأثیر می گذارند. جدولهای زمانی به دانش آموز کمک می‌کند تا رخدادها را با ترتیب صحیح جهت درک بهتر علت و معلول مرتب کند. وب سایتهایی همچون dipidity.com به دانش آموزان کمک می‌کنند تا جدول زمانی خودشان را برای رویدادهای تاریخی مختلف خلق کنند. دانش آموزان نه تنها می‌توانند آن ها را بسازند بلکه می‌توانند آن ها برای مراجعات بعدی پرینت کنند.
منابع در دسترس زیادی برای ایجاد جدول زمان وجود دارد. نرم افزارهای متفاوتی به معلم این امکان را می‌دهد تا تصاویر را از بانک تصاویر استخراج یا انتخاب کند و توالیهای مختلف بسازد. تصاویر را می توان مانند گذشته چاپ کرد یا روی کامپیوتر و آی پد استفاده کرد. خوشبختانه، برنامه های متعدد برای آی پد و آی فون، گوشیهای هوشمند، کامپیوترها و تبلتها وجود دارد که به کاربران اجازه می‌دهد تا فعالیت های روز خود را برنامه ریزی کنند (۷٬۱ table ) چندین برنامه به کاربران امکان می‌دهد تا برنامه های روزانه یا تکالیف شان را خودشان درست کنند. سایر برنامه ها، روزمرگی های رفتاری مختلف را تقسیم بندی، تجزیه و تحلیل می‌کنند . این کار برای روشهای مختلف مانند انتقال بین کلاسها می تواند مفید باشد . از عکسها و تصاویر می توان برای ارائه مطالب مختلفی استفاده کرد ، و چنانچه ویدیو بهترین روش برای یادگیری فرد است ، ویدیویی از تک تک مراحل کار می توان تهیه کرد، همراه مکثهایی بین مراحل تا فرد بتواند آن ها را دنبال کند.
سازماندهنده های بینایی-گرافیکی سازمان دهندگان بینایی چندین کاربرد پشتیبانی آموزشی دارند هدف اولیه ممکن است این باشد که به دانش آموز نشان دهد چگونه اطلاعات مختلف به هم مرتبط می‌شوند. همانطور که دانش آموزان از سازمان دهه های ترسیمی علت – معلولی، قیاس – تضادا ، و فرایند – زنجیره در علم استفاده می‌کنند ارتباطات ساخته می‌شوند. مفاهیمی مانند فرایند فتوسنتز را که ممکن است برای افراد طیف بسیار انتزاعی باشد ، در حالیکه به مراحل کوچک در یک سازمان دهنده فرایند – زنجیره ای تبدیل می شود، این مفهوم را خاص تر می‌کند . سازمان دهنده های ترسیمی به درک نیز کمک می‌کنند زیرا آن ها دانش قبلی فرد را فعال می‌کنند و آن را با آموزش فعلی مقایسه می‌کنند.

مشکلات اوتیسم در آموزشدر تدریس ادبیات، سازمان دهنده های ترسیمی و تصاویر داستانی ابزارهای قابل اعتمادی برای کمک به افراد دارای اوتیسم هستند تا بخشهای مختلف داستان را تشخیص دهند . هسته مرکزی نیاز دارد که دانش آموزان پایه ششم بدانند چگونه رویدادها از هم متفاوتند و مردم چگونه در ابعاد مختلف یک داستان شرکت می‌کنند . تصاویر به دانش آموز کمک می‌کند تا از طریق جستجو و پر کردن بخشهای مختلف تصویر، شامل زمینه، اشخاص و طرح به این هدف دست یابد . درک زنجیره ای داستان به دانش آموز اجازه می‌دهد تا ادبیاتی را که خطوط داستانی پیچیده تر و طولانی تری دارد بتواند دنبال کند.

 

اوتیسم در دانش آموزان

ک.ای دانش آموز پایه اول دارای اوتیسم با سطح 2، “نیاز به حمایت اساسی” شناسایی شده است. او نیاز به حمایت بینایی برای افزایش مهارتهای ارتباطی اش و همچنین نیاز به حداکثر تحریک برای تعامل با همسالان دارد.ک.ای در تمام نواحی آموزشی زیر سطح پایه عمل می کند.نمونه عملکردش شامل خواندن تقریبا بیست کلمه دیداری و شمردن طوطی وار تا پنجاه بود. ک.ای با سطح 1,0 در تمام شش حوزه محتوایی وارد برنامه درسی اصول تیچ تاون شد. طی دوازده هفته استفاده از برنامه، برنامه سطح او را طبق عملکردش در دروس در هر شش حوزه تنظیم کرده بود. تا انتهای دوازده هفته، ک.ای بین یک دهم و نیم از یک سطح در چهار حوزه از شش حوزه پیشرفت کرده بود
به مدت ۱۲ هفته، ک.ای از برنامه کامپیوتری تقریباً به مدت سه جلسه دوازده دقیقه‌ای در هفته جمعه به مدت7 ساعت در این زمان استفاده کرد، او بر روی سیزده درس کار کرد. اغلب درسها بین دو تا چهار مفهوم را هدف قرار می‌دادند. در ماه سپتامبر، او بر و درس تسلط یافت که قبلا در پیش آزمون آن شکست خورده بود و متعاقبا تمرینات آموزشی و پس آزمون را گذراند. یکی از درسهای تسلط یافته تطابق و ادراک بینایی اسباب‌ بازیها بودن(یعنی: توپ، تاب، سرسره، حباب، عروسک، جورچین، کتاب و تدی خرس عروسکی) و درس دیگر شناسایی شخصیتها در برنامه؛ هم در حوزه اجتماعی و عاطفی بود. در این درسها به طور متوسط به اندازه سه تمرین آموزشی، ارائه ۴۵ آزمون، برای ارتقاء از نمره پیش‌ آزمون شکست خورده تا نمره پس آزمون موفق تولید کشید.

ک.ای در حال حاضر بر روی ۱۱ درسی کار می‌کند که در پیش آزمون شکست خورده بود و بر روی تمرینات آموزشی یا پس آزمون های این درسها کار می کند. عنوان هر درس در حال پیشرفت و همچنین داده های درسی که آخرین بار کار شده بود در گزارش پیشرفت فردی نشان داده می‌شود. برای ک.ای همه درسهای در حال پیشرفت به جز دو تا طی یک تا دو هفته گذشته کار شده بود، به علاوه درسی به رنگ قرمز که نشان می‌داد او ظاهراً در این درس مشکل داشته و احتمالا نیاز به کمک اضافی به منظور تسلط بر موضوع دارد. نمودار پیشرفت درسی به معلم اجازه می‌دهد تا محتوایی را که ک. ای با آن در این درس مشکل داشت دقیقا مشخص کند. این نشان می‌دهد که ک.ای در درک شناخت اسباب‌بازیهای توپ و تاب، بعد از تکمیل ۳۱ تمرین آموزشی که او برای ۱۶ تا از آنها انگیزش دریافت کرده بود، مسلط نشده است. درکل ک.ای 64 دقیقه یا بیست جلسه کامپیوتری را در حال کار بر روی این تکلیف بدون کسب مهارت گذراند. نمودار پیشرفت درسی همچنین نشان می دهد کدام‌ درس تعمیم دهی را که معلم می‌تواند برای تقویت آموزش در رابطه با مهارتی که ک.ای با آن مشکل دارد به کار ببرد.

دانش آموز دوم

ال.دی دانش آموز پایه اول با اوتیسم سطح یک، در دسته “نیاز به حمایت” قرار داشت. بدقلقی های شدید باعث دخالت شدید در کلاس درس شده بود، اما به مرور بهبود یافت. او هم اکنون نزدیک به سطح پایه در تمامی نواحی آموزشی عمل می کند. ال.دی با سطح 1,0 در هنر های زبانی، رشد زبان، و حوزه های عاطفی و اجتماعی، سطح 2,0 در حوزه مهارت‌های شناختی، و سطح 3,0 در ریاضیات و حوزه‌های مهارت‌های سازگاری وارد برنامه شد. در انتهای دوازده هفته ال.دی در تمام شش حوزه پیشرفت کرده بود با افزایش بین یک دهم و چهارپنجم از یک سطح طی دوازده هفته او به طور متوسط در معرض 4 جلسه تقریبا 13 دقیقه ای و در مجموع ۱۲ ساعت بود که در کل شامل 31 درس می شد. از 31 درس کار شده او بر 7 تای آنها در هر شش حوزه تسلط یافت. او حداقل مشکل را در تسلط به دروس تشخیص اعداد در ریاضی و تطبیق اعداد با مقادیر داشت، و بیشترین مشکل را در حوزه ادراک موقعیت های عاطفی مانند ترس و بیماری و ارتباط سگ و گربه داشت؛تعداد تمرینات برای یادگیری کامل موضوع نشان داده شده است.

ل.دی در حال حاضر بر روی ۲۴ درس کار می کند. گزارش پیشرفت شخصی درس درحال پیشرفتی را نشان می دهد که ال.دی ظاهراً برای تسلط بر مطالب آن در حال تلاش است و احتمالاً نیاز به پشتیبانی دارد_هدف این درس شناسایی احساسات شادی، غم، عصبانیت و تعجب است. تکالیف دیگری که بر اساس تعداد جلسات سپری شده نسبتاً زیاد بر روی مطلب به نظر می‌رسد وی در حال تلاش بر روی آن ها است شامل شناسایی پدرها و مادرها، تطابق تصاویر غیردقیق دلفینها، نهنگ ها و ماهی ها و شناسایی منظومات لباس پوشیدن همانند پیراهن و کت می باشد گزارش پیشرفت شخصی درس(های) تعمیم دهی خارج از رایانه را نشان می دهد که با هر کدام از این درس های در حال پیشرفت هماهنگی دارد.

 

سوالات متداول:

1-فناوری‌های کمکی چگونه می‌توانند به دانش‌آموزان اوتیسم کمک کنند؟
فناوری‌های کمکی طیف وسیعی از ابزارها را شامل می‌شوند. نرم‌افزارهای تبدیل گفتار به متن برای دانش‌آموزانی که در نوشتن مشکل دارند، برنامه‌های سازمان‌دهی کارها برای مدیریت زمان، اپلیکیشن‌های آموزش مهارت‌های اجتماعی، و دستگاه‌های کاهش حساسیت حسی نمونه‌هایی از این ابزارها هستند. انتخاب ابزار باید بر اساس نیازهای فردی دانش‌آموز انجام شود.

2-مشکلات اجتماعی دانش‌آموزان اوتیسم در مدرسه چگونه بر یادگیری تأثیر می‌گذارد؟
چالش‌های اجتماعی می‌تواند تأثیر عمیقی بر تجربه تحصیلی داشته باشد. مشکل در درک قوانین نانوشته اجتماعی، تفسیر حالات چهره و زبان بدن دیگران، و مشارکت در کار گروهی می‌تواند منجر به انزوا، قلدری و کاهش اعتماد به نفس شود. این عوامل به نوبه خود انگیزه یادگیری را کاهش داده و ممکن است باعث اضطراب مدرسه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *