علائم اوتیسم در کودک 6 و 7 ساله

علائم اوتیسم در کودک 6 و 7 ساله | بهترین مرکز تشخیص اوتیسم در کودکان | دکتر صابر

سر فصل مطالب

کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم می توانند طیف گسترده ای از چالش ها را داشته باشند و این مشکلات احتمال دارد با توجه به سن و زمان در کودکان متفاوت باشد. کودک 6 و 7 ساله مبتلا به اختلال اوتیسم ممکن است بازی تکی یا تنها بودن را بیشتر دوست داشته باشد، کار های دیگران را تقلید نکند، سلام و خداحافظی را نادیده بگیرد، زمان بازی پاسخ ندهد، دوست نداشته باشد دیگران به کاری که انجام می دهد، نگاه کنند و… . بهترین مرکز تشخیص اوتیسم در کودکان، مرکز درمان اوتیسم دکتر صابر، با تشخیص دقیق علائم اوتیسم در کودک 6 و  7 ساله، تخصصی ترین درمان را برای کودک انتخاب کرده و در درمان هر چه سریع تر کودک اثرگذار است.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

شرح حال علی، کودک مبتلا به اوتیسم

علی پسری 7 ساله، دانش ‎آموز کلاس اول ابتدایی است. تولد او به روش سزارین بوده است. در 3 سالگی پدر و مادرش از هم جدا شده‎ اند و در حال حاضر با مادر زندگی می‎ کند. مادر 33 ساله، کارشناس گرافیک و خانه ‎دار است. بیمار با تشخیص اختلال اوتیسم توسط روانپزشک به کلینیک توانبخشی شناخته دانشگاه شهید بهشتی مراجعه نموده است و علائم اوتیسم در کودک را داراست. مشاهدات بالینی مرکز تشخیص اوتیسم در کودکان نشان می‎ دهد که کودک فردی با توانایی ‎های کلامی خوب است و خوب ارتباط برقرار می ‎کند. رفتار غیرعادی، ضعف در تماس چشمی و مشکل در تعاملات اجتماعی از ویژگی ‎های بارز کودک در مدرسه است. به گفته مادر طبق گزارش معلم، کودک رفتار برهم زننده ‎ای در کلاس دارد، با دانش ‎آموز کناری دائم در حال صحبت کردن و دعوا است، بدون دلیل بچه ‎ها را کتک می ‎زند، سرکلاس شکلک در می ‎آورد و رفتار های او در مقایسه با سایر کودکان عجیب به‎نظر می‎ رسد. زمانی که معلم سرکلاس است، بدون اجازه از صندلی بلند می ‎شود و این طرف و آن طرف می ‎رود حتی در لحظاتی که آرام است عصبانی به‎ نظر می ‎رسد، تکالیفش را به درستی انجام نمی ‎دهد، بلند صحبت می ‎کند که این رفتارش باعث اعتراض هم‎کلاسی ‎هایش می‎ شود.

ارزیابی و توانبخشی شناختی

نمره بیمار در پرسشنامه ‎ای اس اس کیو برابر 19 است. آزمون‎ های بازشناسی هیجان اکمن، بازشناسی هیجان نیم استیم، باور کاذب سالی – آن، تئوری ذهن استیرمن، آزمون دیدن برای دانستن و آزمون ذهن‎ خوانی تماشاگر به‎ عنوان ارزیابی شناختی مورد استفاده قرار گرفتند. ارزیابی ‎ها در پنج مرحله خط پایه، قبل از مداخله، حین مداخله،‌ پس از مداخله و پیگیری صورت گرفت و نمره بیمار در هر یک از ارزیابی ‎ها مورد بررسی قرار گرفت. مداخله با استفاده از بسته توانبخشی شناختی پریا صورت گرفت. محتوای جلسات توانبخی شامل مداخله مبتنی بر تقلید معکوس، یک مداخله انفرادی است و 8 الی 14 جلسه هفتگی را دربر دارد. به‎ طور کلی به هنگام انجام برنامه مداخله و اجرای بسته توانبخشی شناختی پریا افزایش نمرات بازشناسی هیجان از مرحله خط پایه به مرحله مداخله صورت پذیرفته است و روند نمودار هم بهبود بازشناسی هیجان در این بیمار را نشان می ‎دهد. همچنین سطح نمرات در مراحل درمان بالاتر از سطح نمرات در مراحل خط پایه است. اندازه اثر برابر با 100 درصد به‎دست آمد. برنامة توانبخشی شناختی پریا بر بهبود توانایی تئوری ذهن و بازشناسی هیجان اثربخش بوده است. نتایج آزمون پیگیری حاکی از باقی ماندن یک ماهه، شش ماهه و یک‎ساله اثرات آموزش است.

شرح حال سارا، کودکی با علائم اوتیسم

سارا دختری 6 ساله دانش ‎آموز مقطع پیش ‎دبستانی است. از دو سالگی طبق نظر روانپزشک دارای اختلال اوتیسم تشخیص داده شده است و دارو مصرف می‎ کند. از نظر اجتماعی بی ‎جرأت و بی ‎جسارت است. شکایت مدرسه از او به‎ علت عدم ارتباط با هم‎ کلاسی ‎ها و معلم، نقص توجه و نداشتن قابلیت به پایان رساندن تکالیف است. همیشه آشفته و عصبانی است و به دیگران توهین می‎ کند، از نظر تحصیلی در کلیه دروس ضعیف و نمراتش پایین است، در مدرسه کسی با او دوست نمی‎ شود. در منزل رفتار برهم زننده دارد و تعامل خوبی با خواهر، مادر و پرستارش ندارد و مدام با آن ‎ها در حال نزاع است. مشاهدات بالینی نشان می ‎دهد کودک توانایی ‎های کلامی خوبی دارد و خوب ارتباط برقرار می‎ کند. اما در نهایت علائم اوتیسم در کودک را نشان می دهد.

ارزیابی و توانبخشی شناختی

نمره بیمار در پرسشنامه ای اس اس کیو برابر 18 است. آزمون‎ های بازشناسی هیجان اکمن، بازشناسی هیجان نیم استیم، باور کاذب سالی – آن تئوری ذهن استیرمن، آزمون دیدن برای دانستن و آزمون ذهن‎خوانی تماشاگر برای بررسی وضعیت توانایی ‎های شناخت اجتماعی مورد استفاده قرار گرفت. ارزیابی ‎ها در پنج مرحله خط پایه، قبل از مداخله، حین مداخله، پس از مداخله و پیگری صورت گرفت و نمره بیمار به ‎ترتیب در هر یک از ارزیابی ‎ها مورد بررسی قرار گرفت. مداخله براساس بسته توانبخشی شناختی پریا صورت گرفت. محتوای جلسات توانبخشی شامل مداخله مبتنی بر تقلید معکوس، یک مداخله انفرادی است که 8 الی 14 جلسه هفتگی را دربر دارد. نتایج نشان داد، به ‎طور کلی به هنگام انجام برنامه مداخله و اجرای بسته توانبخشی شناختی پریا افزایش نمرات بازشناسی هیجان از مرحله خط پایه به مرحله مداخله رفتار صورت پذیرفته است و روند نزولی نمودار هم بهبود بازشناسی هیجان و تئوری ذهن را در بیمار نشان می‎ دهد. همچنین سطح نمرات در مراحل درمان بالاتر از سطح نمرات وی در مراحل خط پایه است. اندازه اثر برابر با 100 درصد به‎دست آمد. برنامه توانبخشی شناختی پریا بر بهبود توانایی تئوری ذهن و بازشناسی هیجان اثربخش بوده است. نتایج آزمون مرکز تشخیص اوتیسم در کودکان حاکی از باقی ماندن یک ‎ماهه، شش‎ ماهه و یک‎ ساله اثرات آموزش است.

نقص های شناختی در علائم اوتیسم

اختلال اوتیسم به ‎دلیل ماهیت معماگونه و افزایش شیوع در سال ‎های اخیر علاقه محققین را به خود جلب کرده است. نقص‎ های شناختی متعددی در اوتیسم گزارش شده است که از آن جمله می‎ توان به نقص در کارکرد های اجرایی (مهار، برنامه‎ ریزی، انتقال توجه و نقص شناخت اجتماعی، ذهن ‎خوانی و بازشناسی هیجانی) اشاره کرد. نقص در کارکرد های شناختی الزاماً مربوط به علائم اوتیسم در کودک نیست و نقص شناخت اجتماعی بهتر می ‎تواند علائم اوتیسم را تبیین نماید. با این وجود هنوز نظریه ‎ای که بتواند نیمرخ شناختی اوتیسم را به‎ طور کامل تبیین نماید و از سنین کم قابلیت پیگیری داشته باشد شناخته نشده است. در تبیین ارتباط بین نقایص شناختی و نشانگان رفتاری اختلال، نقص کارکرد های اجرایی بیشتر همراه حرکات،‌ علایق و رفتار های تکراری و نقص در شناخت اجتماعی بیشتر مربتط با نارسائی در تعاملات اجتماعی و ارتباطی است.

بهترین مرکز تشخیص اوتیسم در کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

error: Content is protected !!