برای تشخیص بیش فعالی در کودکان و هم چنین تشخیص بیش فعالی در نوزادان هیچ نوع آزمایش واحدی وجود ندارد. به همین دلیل بیش فعالی باید حتما توسط یک پزشک، روان پزشک یا متخصص تشخیص بیش فعالی، تشخیص داده شود. به منظور انجام بیش فعالی، متخصصان از روش های مختلفی استفاده می کنند. اختلال بیش فعالی در هر کودک به شکل متفاوتی بروز می کند به همین علت طیف وسیعی از معیار ها و مقیاس ها وجود دارد که از این طریق متخصصان می توانند اختلال کودک یا نوزاد را تشخیص دهند. زمانی کودک به اختلال بیش فعالی تشخیص داده می شود که شایع ترین علائم بیش فعالی همچون تکانشگری، پرحرفی، پر فعالیتی، بی توجهی و… را کودک بروز دهد. در صورت مشاهده علائم بیش فعالی در کودک یا نوزاد خود می توانید با مراجعه به مرکز تشخیص و درمان بیش فعالی دکتر صابر با ارزیابی و تشخیص دقیق دکتر صابر، اختلال کودک یا نوزاد خود را تشخیص دهید و به درمان بپردازید.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
تشخیص بیش فعالی در کودکان
مدت زمانی که متوجه می شوید کودک یا نوزاد تان به بیش فعالی دچار شده است، روحیه می تواند کمک شایانی به شما کند. به طور معمول علائم بیش فعالی کودکان را یک متخصص ارزیابی و بررسی می کند که البته در این هنگام پدر و مادر، معلمان و مشاوران مدرسه و… می توانند نقش بسیار کمک کننده ای در تشخیص بیش فعالی در کودکان داشته باشند. برای تشخیص بیش فعالی در کودکان همچون بزرگ سالان هیچ گونه روش تشخیصی واحدی وجود ندارد به همین دلیل متخصصان از علائم و نشانه های بیش فعالی که کودک دارد، استفاده می کنند.
تشخیص بیش فعالی در نوزادان
همان طور که مشهود است تشخیص بیش فعالی در نوزادان کار بسیار دشواری است چرا که نشانه ها و علائم بیش فعالی بسیار گسترده بوده و این موضوع والدین و متخصصان را به اشتباه می اندازد. به طور مثال علائم بیش فعالی در نوزادان با نشانه های صرع، تشنج، اختلالات ضربه به سر و… مشابه است. بنابراین تشخیص و هم چنین درمان بیش فعالی در نوزادان خیلی حساس بوده و برای این کار باید به یک متخصص مجرب مراجعه کرده و در مراحل درمان او را پشتیبانی کرده تا اختلال فرزند به درستی درمان شود. بیش فعالی در نوزادان علائمی دارد که که پدر و مادر باید با دقت بالا آن را شناسایی کنند تا روند درمان، سریع تر و با کیفیت بهتری انجام شود.
درمان بیش فعالی کودکان
پدر و مادر کودک مبتلا به بیش فعالی می توانند با تعیین برخی تمرینات به کم شدن حواس پرتی، توسعه رفتار های مثبت و آرامش کودک کمک کنند. مربی کودکان مبتلا به بیش فعالی یا درمانگر کودک می توانند کمک بسیاری به کودک کرده تا بیشتر احساس عادی بودن کنند. از جمله شایع ترین روش های درمان بیش فعالی می توان به رفتار درمانی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و… اشاره کرد.