مشخصات کودکان اوتیسم

مشخصات کودکان اوتیسم|تشخیص اوتیسم|مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی اوتیسم دکتر صابر

سر فصل مطالب

اختلال طیف اوتیسم نوعی اختلال رشدی است که بر نحوه تعامل و ارتباط و هم چنین یادگیری کودک تاثیر گذار است. اوتیسم نوعی اختلال مادام العمر می باشد و پدر و مادر کودک احتمال دارد در دوران کودکی، اختلال کودک خود را تشخیص دهند و زودتر به پزشک مراجعه کنند. اختلالات طیف اوتیسم را تحت درمان قرار می دهند تا کیفیت زندگی کودک مبتلا به اوتیسم بهتر شود. اصطلاح طیف اوتیسم به این دلیل به کار برده می شود که مشخصات کودکان اوتیسم بسیار گسترده و پیچیده بوده و هر کودک می تواند طیفی از علائم و خصوصیات را با شدت های متفاوت تجربه کند. یکی از مشخصات کودکان اوتیسم این است که کودک احتمال دارد تمامی علائم را از خود نشان ندهد. مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی اوتیسم دکتر صابر با دارا بودن مجرب ترین متخصص ها در حیطه کاردرمانی اوتیسم و گفتاردرمانی اوتیسم به تشخیص اوتیسم و درمان مشخصات کودکان اوتیسم می پردازد.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

مشخصات شایع کودکان اوتیسم

از علائم اوتیسم که به صورت شایعی در این کودکان مشاهده می شود می توان به موارد زیر اشاره نمود:

-رفتار های تکراری

-عدم برقراری تماس چشمی

-رفتار های کلیشه ای

-واکنش های غیر منتظره یا عدم واکنش به بوها، مزه ها و بافت های خاص

-عدم تمایل به ایجاد تغییرات حتی تغییرات جزئی

-عدم اشاره به اشیا

-عدم درک حالات عاطفی و احساسی

-وابستگی به انجام یک سری کار های روزمره خاص

-اختلالات گفتاری و زبانی

-عدم تقلید از دیگران

-بد خلقی

-عدم پاسخ به نام خود

-اختلالات خواب

-خودداری از برقراری تماس جسمی

تشخیص اوتیسم در کودکان

پدر و مادر کودک اوتیسم می توانند اولین کسانی باشند که مشخصات اوتیسم را در کودک خود مشاهده کنند. معلمان مدرسه، بهیار کودک یا پزشک خانوادگی هم احتمال دارد اختلالات رشدی کودک را تشخیص دهد. پزشک خانوادگی کودک، کودک را در هر جلسه معاینه و بررسی کرده و می تواند هشدار هایی درباره مشخصات کودکان اوتیسم به شما بدهد. اوتیسم از یک و نیم سالگی به بعد یا حتی ممکن است در سنین پایین تر تشخیص داده شود اما تشخیص قطعی و دقیق تر در سن 2 سالگی به وسیله یک متخصص مجرب اتفاق می افتد. تاخهیر در تشخیص اختلال طیف اوتیسم می تواند موجب بروز آسیب های جبران ناپذیری برای کودک شود. تشخیص زود هنگام اختلال طیف اوتیسم به پدر و مادر کودک این امکان را می دهد تا مداخلات درمانی مناسب را هر چه سریع تر شروع کنند. فرایند درمان زود هنگام و به موقع سبب می شود تا علائم و مشخصات کودکان اوتیسم کاهش پیدا کرده و نتایج مطلوب تری به دست آید.

درمان مشخصات کودکان اوتیسم

تاثیرات اوتیسم بر هر کودک مبتلا متفاوت بوده و کودکان اوتیسم به جز نیاز های خود، مهارت ها و نقاط قوتی هم دارند. بنابراین توجه به این نکته حائز اهمیت است که تشخیص اوتیسم به صورت دقیق انجام شده و درمان نیز به صورت فردی ارائه شود تا نقاط قوت کودک بهبود پیدا کرده و بهترین گزینه های درمانی انتخاب شود.

-تمرینات گفتاردرمانی

-برقراری ارتباط بیشتر با کودک

کاردرمانی اوتیسم

کاردرمانی در منزل

گفتاردرمانی در منزل

-روان درمانی

-رفتار درمانی

-دارو درمانی

تشخیص اوتیسم