
آشنایی اوتیسم و موثرترین راه های درمانی برای آن
اوتیسم یک بیماری نورولوژیک است که در کودکی بروز می کند. این بیماری در اثر اختلالات عصبی و روانی ایجاد می شود. از جمله علائم اختلال اوتیسم می توان به نقص در رشد زبان و ناتوانی در ایجاد ارتباط با دیگران نام برد. براساس راهنمای تشخیصی اماری ( DSM5 ) انواع اوتیسم در کودکان به سه دسته تقسیم می شود. ریشه کلمه اوتیسم از واژه ( Auto) برگرفته شده است. کلمه اوتیسم در انواع مختلفی در زمان های گوناگون بکار رفته است. انواع اوتیسم در گذشته شامل اوتیسم کلاسیک و اوتیسم آسپرگر و سندروم رت بوده است.
برای مقابله هدفمند با اوتیسم ابتدا باید بدانیم انواع اوتیسم چیست. اخیرا برای تقسیم بندی انواع اوتیسم با درنظر گرفتن شدت و نیاز حمایتی به گفتاردرمانی اوتیسم و کاردرمانی اوتیسم، سه درجه بندی انجام شده. اوتیسم درجه یک(نیازمند حمایت): مبتلایانی که در این طبقه از انواع اتیسم قرار می گیرند برای شروع روابط اجتماعی مشکلات زیادی دارند تا جایی که اکثرا پاسخ های غیر عادی به دعوت دیگران برای ارتباط اجتماعی داده و سعی آنها نیز اغلب با شکست مواجه شود تا جایی که برای تعاملات اجتماعی از خود رغبت زیادی نشان ندهند ولی این موضوع باعث اختلال کامل روابط بین فردیشان نمی شود. مثلا امکان دارد فقط در مکالمات رو در رو مشکل داشته باشند ولی در سایر روابط ، عملکردشان را در حد متوسط حفظ کنند. پس این افراد بخاطر نقایص اجتماعی مذکور ، نیازمند کمک های توانبخشی هستند دچار محدودیتهای بیشتر نشوند. اوتیسم درجه دو(نیازمند حمایت قابل توجه): افرادی که در سطح دوم طبقه بندی انواع اتیسم قرار می گیرند ،عموما” در جواب دیگران از جملات ساده استفاده میکنند و در ارتباطات غیر کلامی نیز به وضوح غیرعادی به نظر میرسند. اوتیسم درجه سه(نیازمند حمایت بسیار زیاد): افرادی که با تشخیص دکتر صابر در درجه سوم قرار می گیرند مشکلات عمده ای در روابط کلامی و غیر کلامی دارند که باعث اختلال شدید در عملکرد فرد میشوند و باید مورد درمان تخصصی اوتیسم قرار گیرند. اینجا نقش والدین بسیار مهم است و ضرورت دارد حتما با مراجعه به موقع مشاوره لازم را در مرکز جامع اتیسم دکتر صابر دریافت نمایند.
اثرات کاردرمانی اوتیسم در بهبود مبتلایان
یکی از تاثیرات کاردرمانی اوتیسم این است که رفتارهای تکراری افراد مبتلا را تا حد ممکن کاهش دهند. دیگر اهدافی که متخصصان کاردرمانی اوتیسم ، در مرکز اتیسم دکتر صابر با تکنیک های روز دنیا بصورت حضوری و یا کاردرمانی در منزل به دنبال آن هستند عبارت است از:
بهبود مهارت های ذهنی کودکان اوتیسم نظیر حافظه، توجه و ادراک کودک
جلوگیری از گرفتگی عضلات و تقویت عضلات اندام ها و بهبود هماهنگی حرکتی اندام ها
تعدیل حسی و بهبود اختلالات پردازش حسی در کودکان اوتیسم
ارتقاء مهارت های زبانی و اجتماعی مخصوص سنین مختلف
اهداف گفتاردرمانی اوتیسم
بدلیل اینکه اوتیسم روابط اجتماعی و ارتباطات کلامی و غیرکلامی را از طرق مختلف تحت تاثیر قرار میدهد ،گفتاردرمانی اوتیسم سهم عمده ای در درمان اتیسم دارد. در مرکز اتیسم دکتر صابر ، با تکنیک های گفتار درمانی اوتیسم به کودکان خواهیم آموخت به چه نحوی از زبان برای برقراری ارتباط استفاده کنند، مکالمات خود را حفظ کنند،کلمات را به درستی تلفظ کنند، ارتباطات کلامی و غیر کلامی را برقرار و درک کنند ، زمان و مکان مناسب گفتن بعضی جملات را بدانند (مثلا چه زمانی بگوید «شب به خیر»)، در مهارت های مکالمه پیشرفت کنند، بتوانند نظرات را تغییر دهند، به برقراری و توسعه روابط با دیگران علاقه داشته باشند، تعامل با همسالان را بوسیله بازی کردن یاد بگیرند و…
انواع اوتیسم چیست؟
مرکز توانبخشی اوتیسم دکتر صابر در زمینه درمان تخصصی کودکان اوتیسم فعالیت می نماید. بسته به تشخیص دکتر اوتیسم در انواع اختلالات اوتیسم مهارت های اجتماعی – رفتاری و ارتباطی دچار انحراف شده است. در زیر به توضیح دقیق تری درباره علائم هر یک از سطوح اوتیسم می پردازد.
انواع مختلف اوتیسم در 3 درجه تقسیم بندی شده است.
سطح یک ( اوتیسم خفیف) : در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل می شوند. در تعاملات اجتماعی بسیار ضعیف عمل می کنند. این کودکان در دوستیابی مشکل دارند همچنین این کودکان نمی توانند سازگاری خوبی با تغییرات محیط داشته باشند. این سطح از کودکان در درک گفتار دیگران با شکست مواجه می شوند و نمی توانند برنامه ریزی و سازمان دهی منظمی برای خود داشته باشند.
سطح دو ( اوتیسم متوسط) : این کودکان در ایجاد ارتباط کلامی و غیر کلامی دچار مشکل بوده و از جملات ساده و محدودی هنگام صحبت استفاده می کنند. در این نوع از کودکان اوتیسم برقرای ارتباط چشمی محدود است و در برنامه ریزی و سازمان دهی کارهایشان مشکلات بیشتری دارند. این طیف از اختلالات اوتیسم نیاز به حمایت و پشتیبانی اساسی بیشتری دارند تا بتوانند نسبت به تغییرات سازگاری مناسبی پیدا کنند. این کودکان یا رفتار ها و گفتار های تکراری از خود بروز می دهند و یا رفتار هایی که آنها را از دنیای اطراف خود دور می کنند.
سطح سه ( اوتیسم شدید): انواع اختلال اوتیسم در این سطح به این صورت است که تمایل بسیار کمی به مشارکت های اجتماعی و دسته جمعی دارند. توجه و تمرکز این کودکان در موارد خاص به شدت ضعیف است. همچنین کودک در ارتباط کلامی از تک کلمه ها بهره می گیرد. در اوتیسم شدید علاوه بر اینکه کودکان رفتارهای تکراری و محدود دارند، حتی برای زندگی روزمره و عادی هم نیاز به حمایت فراوانی دارند.
سوالات متداول:
- آیا کودکان اوتیسم می توانند تحصیل کنند؟
توانایی های کودکان اوتیسم متفاوت است و بسته به سطح و شدت اوتیسم در کودکان ممکن است کودک بتواند با درمان مناسب در مدارس عادی تحصیل نماید.
2. اوتیسم چند نوع یا سطح دارد؟
اختلال طیف اوتیسم 3 سطح دارد، سطح یک یا اوتیسم خفیف، سطح دو یا اوتیسم متوسط و سطح سه یا اوتیسم شدید
3. کودکان کدام سطح نیاز به توانبخشی دارند؟
هر سه سطح از انواع کودکان اوتیسم نیازمند خدمات گفتاردرمانی و کاردرمانی هستند. اما نیازهای انان با یکدیگر متفاوت است و باید توسط دکتر متخصص اوتیسم تشخیص داده شود.
تفاوت اوتیسم و عقب ماندگی ذهنی |آیا اوتیسم همان عقب ماندگی ذهنی است؟| دکتر صابر
اوتیسم و حافظه کودکان| کاردرمانی ذهنی اوتیسم| درمان اوتیسم| تقویت حافظه
اوتیسم و طوطی وار حرف زدن کودک
اوتیسم و روش سانرایز
اوتیسم و تقلید صدا
اوتیسم و عقب ماندگی ذهنی| گفتاردرمانی اوتیسم| کاردرمانی اتیسم| مرکز اوتیسم دکتر صابر
تشخیص اوتیسم در کودکان| علایم اوتیسم کودکان| مرکز تشخیص و درمان اوتیسم دکتر صابر
علائم اوتیسم در کودکان | علایم اتیسم نوزادان| علائم اوتیسم چیست| علائم اوتیسم زیر یکسال
علت اوتیسم در کودکان
مشکلات حرکتی اوتیسم
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.