انواع اوتیسم چیست

انواع اوتیسم در کودکان چیست| تشخیص طیف اوتیسم | مرکز اوتیسم دکتر صابر

سر فصل مطالب

انواع اوتیسم چیست؟

اوتیسم یک بیماری نورولوژیک است که در کودکی بروز می کند. این بیماری در اثر اختلالات عصبی و روانی ایجاد می شود. از جمله علائم اختلال اوتیسم می توان به نقص در رشد زبان و ناتوانی در ایجاد ارتباط با دیگران نام برد. براساس راهنمای تشخیصی اماری ( DSM5 ) انواع اوتیسم در کودکان به سه دسته تقسیم می شود. ریشه کلمه اوتیسم از واژه ( Auto) برگرفته شده است. کلمه اوتیسم در انواع مختلفی در زمان های گوناگون بکار رفته است. انواع اوتیسم در گذشته شامل اوتیسم کلاسیک و اوتیسم آسپرگر و سندروم رت بوده است. مرکز توانبخشی اوتیسم دکتر صابر در زمینه درمان اوتیسم به صورت تخصصی فعالیت میکند. دکتر اوتیسم به بررسی علائم انواع اوتیسم می پردازد.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

انواع اوتیسم در کودکان

در انواع اختلالات اوتیسم مهارت های اجتماعی – رفتاری و ارتباطی دچار انحراف شده است.

انواع مختلف اوتیسم در 3 درجه تقسیم بندی شده است.

سطح یک ( اوتیسم خفیف) : در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل می شوند. در تعاملات اجتماعی بسیار ضعیف عمل می کنند. این کودکان در دوستیابی مشکل دارند همچنین این کودکان نمی توانند سازگاری خوبی با تغییرات محیط داشته باشند. این سطح از کودکان در درک گفتار دیگران با شکست مواجه می شوند و نمی توانند برنامه ریزی و سازمان دهی منظمی برای خود داشته باشند.

سطح دو ( اوتیسم متوسط) : این کودکان در ایجاد ارتباط کلامی و غیر کلامی دچار مشکل بوده و از جملات ساده و محدودی هنگام صحبت استفاده  می کنند. در این نوع از کودکان اوتیسم برقرای ارتباط چشمی محدود است و در برنامه ریزی و سازمان دهی کارهایشان مشکلات بیشتری دارند. این طیف از اختلالات اوتیسم نیاز به حمایت و پشتیبانی اساسی بیشتری دارند تا بتوانند نسبت به تغییرات سازگاری مناسبی پیدا کنند. این کودکان یا رفتار ها و گفتار های تکراری از خود بروز می دهند و یا رفتار هایی که آنها را از دنیای اطراف خود دور می کنند.

سطح سه ( اوتیسم شدید): انواع اختلال اوتیسم در این سطح به این صورت است که تمایل بسیار کمی به مشارکت های اجتماعی و دسته جمعی دارند. توجه و تمرکز این کودکان در موارد خاص به شدت ضعیف است. همچنین کودک در ارتباط کلامی از تک کلمه ها بهره می گیرد. در اوتیسم شدید علاوه بر اینکه کودکان رفتارهای تکراری و محدود دارند، حتی برای زندگی روزمره و عادی هم نیاز به حمایت فراوانی دارند.

error: Content is protected !!