گفتار درمانی کودکان در منزل

گفتار درمانی کودک 2ساله

سر فصل مطالب

برای توضیح گفتاردرمانی کودکان دو ساله ابتدا باید در مورد مشکلات گفتاری کودکان دو ساله و روند رشد طبیعی گفتار در کودکان صحبت کنیم. شاید برای شما خیلی طبیعی به نظر برسد که یک کودک دو ساله هنوز نتواند جمله دو کلمه ای بگوید یا کودک حرف ها یا دستورات والدین مثال مامان بیا اینجا را درک نکند. اما اینطور نیست. مسئله مهم در این سن در کودکان درک گفتار است که بسیاری از والدین از آن آگاه نیستند.  مهارت های گفتاری در کودک 2ساله می بایستی تا جایی رشد کند که بتواند یک اتفاق را به صورت خیلی ساده بیان کند. اشیای گوناگون از جمله لباس های شخصی مانند شلوار بلیز پوشک، کلاه و کفش خود را بشناسد، اشیای کاربرد در آشپزخانه مثل قاشق چنگال، بشقاب و لیوان را بشناسد. وسایلی مانند یخچال و ماشین لباسشویی ، میز ، صندلی، بالش و پتو را پیدا کند یا نشان دهد. همچنین میوه های رایج مانند سیب، موز، خیار، هندوانه، نارنگی را کاملا تشخیص دهد و از بین میوه ها به درستی به شما بدهد. تئوری گفتار درمانی کودک 2ساله بیان می کند ، کودک دو ساله می تواند به یک شئ که شما میگویید اشاره کند و افراد آشنا مانند پدر مادر برادر و خواهر را از بین تصاویر شناسایی کند و دستورات دو مرحله ای را انجام دهد (مثلا لیوان را بردار و روی میز بگذار، توپ را بردار و بده به بابا ). کلینیک گفتار درمانی دکتر صابر توصیه می کند در صورت مشاهده علائم ذیل در 2 سالگی، بهره گیری از تکنیک های گفتاردرمانی برای کودک دو ساله ضروریست: اختلال در بلع ، تأخیر در شروع گفتار در کودکان ، برقرار نکردن ارتباط کلامی یا غیر کلامی از طرف کودك دو ساله ، تلفظ نادرست اصوات ، لکنت زبان ، کم شنوایی یا ناشنوایی و مشکل در درک کلام ، اوتیسم ، اختلال یادگیری و از این قبیل. یکی از بهترین و موثرترین تکنیک ها برای کنترل کودک در این سن کم،گفتاردرمانی در منزل است . کلینیک دکتر صابر ، با دراختیار داشتن کادر مجرب و کارآزموده زیر نظر دکتر صابر، خدمات مدرن و متنوع گفتاردرمانی ، کاردرمانی و روانشناسی کودکان را درکلیه مناطق تهران ارائه می نماید.

والدین باید از روند رشد کودک دو ساله آگاهی داشته و با دقت تمام آن را بررسی کنند تا درصورت بروز مشکل ، در اولین فرصت با مراجعه به بهترین مرکز گفتاردرمانی ، پیگیری های گفتار درمانی را انجام دهند.در مرحله اول پس از اینکه شما احساس کردید کودکتان از نظر کلامی و شناختی با الگوهای گفته شده در بالا متفاوت عمل می کند و نمی تواند صحبت های شما را درک کند و پاسخ درست بدهد. باید برای ارزیابی دقیق گفتاری به گفتاردرمانی مراجعه نمایید. مرکز گفتاردرمانی دکتر صابر در دو شعبه فعال گفتاردرمانی در غرب و گفتار درمانی در شرق تهران در قدم اول با انجام تست های تشخیصی و ارزیابی دقیق بالینی توسط دکتر از لحاظ درکی، شناختی هوشیاری ، توجه و تمرکز ، کلامی و اجتماعی، سطح توانایی ها و ضعف های کودک مشخص می گردد. در قدم دوم مشاوره با والدین و توضیح وضعیت کودک و بررسی راه های درمان با خانواده انجام می شود. بسته به اختلال کودک و شدت آن جلسات گفتاردرمانی و درمان های مکمل برنامه ریزی می شود و طی هر ماه پیشرفت کودک مورد ارزیابی مجدد قرار می گیرد.

 

گفتار درمانی کودک دو ساله

علائم هشدار دهنده نیاز به گفتار درمانی کودک 2 ساله

مراجعه دیر هنگام نه تنها مشکلات گفتاری کودک دو ساله را رفع نمی کند بلکه میزان موفقیت تکنیک های درمانی را تا حد زیادی کاهش می دهد. کودکان هشتاد درصد زبان را تا سن 3 سالگی می آموزند. پس این جمله عوام که اگر فرزندت حرف نزد تا سه سالگی صبر کن!! کاملا اشتباه است. بنابراین شناخت و آگاهی نسبت به مواردی که نیاز گفتاردرمانی برای کودک دو ساله را به شما هشدار میدهند ضروریست. والدین باید تقریبا نیمی از گفتار کودکشان را در ۲ سالگی متوجه شوند. اگر کودک تنها قادر است کلمات و عکس ‌العمل ‌ها را تقلید کند و خودش توان تولید کلمات را به طور خود آگاهانه ندارد یا اگر تن صدای نا متعارفی دارد ، دستورات ساده را نمی فهمد و اجرا نمیکند و … . در هرصورت تشخيص طبیعی بودن كودك شما تنها بعد از ارزيابي كه توسط متخصصان گفتاردرمانی کودکان انجام مي شود امکان پذیر است. فراموش نکنید مراجعه زود هنگام باعث ميشود باكمترين كمك مشكل کودکان برطرف شود و نهایتا گفتار بهتر كودكان ،باعث برقراري بهتر ارتباط آنها با اطرافيان و افزايش اعتماد به نفسشان خواهد شد.

اختلال گفتاری کودکان

نکاتی که باید والدین در رشد کلامی کودک دو ساله خود به آن توجه نمایند:

1.کودک دو ساله اشیای آشنا، اسباب بازی هایش، لباس ها و وسایل مورد استفاده در خانه را می شناسد و می تواند با اشاره آنها را نشان دهد.

2. کودک دو ساله می تواند جملات دو کلمه ای ساده را برای درخواست نیزهایش بگوید، برای مثال: آب بده، ممان بیا، بب میخوام، پارک بریم.

3. کودک دو ساله دستورات دو مرحله ای ساده را درک می کند و انجام می دهد. مثال: توپ رو بردار بده بابا. لیوان رو بیار بزار رو میز

4. کودک دو ساله می تواند افراد خانواده را از روی تصویر تشخیص دهد و شناسایی کند.

5.کودک دو ساله  هم مفهوم اشاره شما را متوجه می شود و می تواند به اشیایی که شما می گویید اشاره کند.

6. بازی هایی مانند لیلی حوضک و کلاغ پر را بلد باشد و انجام دهد.

بازی هایی می توانند به والدین کمک کنند تا گفتار کودک را بهبود بخشند و توانایی های ارتباطی و درکی کودک را افزایش دهند. در ادامه به بازی هایی اشاره می شود که در گفتاردرمانی کودک دو ساله می تواند موثر باشد و روند رشد کلامی کودکان را بهبود بخشد:

  1. بازی های فوت کردنی مانند فوت کردن فرفره، فوت کردن حباب، فوت کردن کاغذ رنگی های ریز شده، فوت کردن توپ تنیس و حرکت آن به جلو، فون کردن شمع و….
  2. دمیدن داخل نی نوشابه یا مکیدن مایعات با نی
  3.  تقلید کلماتی که مامان تکرار می کنه
  4. پیدا کردن اشیایی که مامان اسم میبره در اتاق و نشان دادن با اشاره
  5. بازی های تولید صدای حیوانات مثلا ببعی میگه….. جوجو میگه…..
  6. دستورات ساده شما را درباره بدن خودش اجرا کند مثال دست دستی کن، دستت رو بزار رو سرت، چشمات رو ببند، گوش هات رو بگیر، بای بای کن
  7. تقلید حرکات صورت شما مانند بوس کردن، بیرون آوردن زبانش، باد کردن صورت، بستن چشم ها

مرکز گفتاردرمانی دکتر صابر تلاش دارد بهترین راه های درمانی را برای کودکان با تاخیر گفتار و مشکلات گفتاری ارائه نماید. نکته مهم در گفتار کودکان دو ساله که همه درمانگران به آن تاکید می کنند حذف گوشی و تلویزیون در کودکان زیر دو سال و افزایش زمان بازی و داستان خوانی برای کودکان است. مرکز دکتر صابر به جز درمان های متداول گفتاری از خدمات بازی درمانی و رفتاردرمانی جهت تسریع درمان و بهبود مشکلات گفتاری کودکان استفاده می نماید. همچنین خدمات گفتاردرمانی در منزل که به والدین کمک می نماید روند درمان گفتار کودک خود را تسریع بخشیده و در محیطی آرام تر برای درمان کودک خود بهرمند گردند.

سوالات متداول:

  1. اگر کودک دو ساله نتواند حرف بزند یعنی مشکلی وجود دارد؟

یک کودک دو ساله باید توانایی گفتن جملات دو کلمه ای مانند بابا بیا، آب بده را داشته باشد و بتواند 50 کلمه را بیان کند. اگر کودک شما هنوز توانایی بیان کلمه ای را در سن دو سالگی ندارد حتما به متخصص گفتاردرمانی مراجعه کنید.

2. چه کار کنم کودک دو ساله من زودتر به حرف بیوفتد؟

برای پاسخ به این سوال باید بگوییم چه کارهایی نباید انجام دهیم. در مرحله اول تلویزیون و گوشی موبایل را حذف کنید. برای کودک کارتون پخش نکید، به جای آن با کودکتان حرف بزنید و برایش داستان تعریف کنید یا قصه بگویید.

3. چه زمانی باید نگران حرف زدن کودک بشویم؟

والدین باید تقریبا نیمی از گفتار کودکشان را در ۲ سالگی متوجه شوند. اگر کودک تنها قادر است کلمات و عکس ‌العمل ‌ها را تقلید کند و خودش توان تولید کلمات را به طور خود آگاهانه ندارد یا اگر تن صدای نا متعارفی دارد ، دستورات ساده را نمی فهمد و اجرا نمیکند علائم هشدار دهنده را دارا می باشد و باید حتما برای درمان هر چه سریع تر اقدام کنید.

متخصص گفتاردرمانی ارتباط

متخصص گفتاردرمانی ارتباط| گفتاردرمانی کودکان| گفتاردرمانی پاسداران

هدف گفتاردرمانی ارتباط، بهبود مهارت های ارتباطی و هئایت تاخیر ها و اختلالات مربوط به درک زبان است. گفتاردرمانی ارتباط می تواند فواید بسیار زیادی برای کودکان و بزرگسالان همچون…
لکنت زبان و تست بررسی

لکنت زبان و تست بررسی| بررسی لکنت در کودکان| مرکز تشخیص و درمان لکنت زبان در تهران

بررسی میزان لکنت زبان در برنامه لیدکامب شامل تعیین درصد هجاهای لکنت زبان شده (SS%) می­باشد. SS% با محاسبه تعداد کلی هجاهای بیان شده و تعداد هجاهایی که با لکنت زبان…
لکنت زبان و زمان گفتاردرمانی

لکنت زبان و زمان گفتاردرمانی| درمان لکنت | گفتاردرمانی کودکان | گفتاردرمانی شهرک غرب|

اگرچه هم­ اکنون در متون مربوط به لکنت­ اولیه این توافق عمومی وجود دارد که مداخله درمانی در سال­های پس از آغاز لکنت امری مطلوب است، اما هنوز هیچ­گونه توافقی…
شدت لکنت زبان

شدت لکنت زبان| علائم لکنت در کودکان| درمان لکنت زبان| مرکز گفتاردرمانی لکنت در سعادت آباد

اختلال  لکنت در کودکان یک اختلال چند بعدی می باشد که برای درمان موثر آن باید به همه جوانب آن توجه نمود. مرکز گفتاردرمانی کودکان در حیطه  درمان لکنت زبان در کودکان به صورت کاملا تخصصی فعالیت…
گفتاردرمانی لکنت زبان در منزل

گفتاردرمانی لکنت زبان در منزل| گفتاردرمانی در منزل کودکان|درمان لکنت| گفتاردرمانی شرق تهران

گفتاردرمانی لکنت زبان در منزل از درمان های مفید در زمینه مشکلات گفتار در کودکان است. مدت­های مدیدی است که گفتاردرمانگران از والدین کودکان لکنتی پیش دبستانی دعوت نموده­ اند تا…