مرکز اوتیسم تهران

مرکز اوتیسم تهران| مرکز اوتیسم غرب تهران| مرکز اتیسم شرق تهران| مرکز اوتیسم شمال تهران

سر فصل مطالب

به والدین، مراقبان و متخصصان به شدت توصیه می‌شود که یک شبکه یا تیمی از افراد جهت تأمین حمایت‌های فنی، عملی و نیز حمایت‌های کلی برای کمک به مراقبت و پرورش کودک با اختلالات طیف اتیسم ایجاد نمایند. کار کردن با هم به این روش، معمولاً تیم چند تخصصی نامیده می‌شود. این رویکرد تیمی باارزش است چرا که اطلاعات جدید و یافته‌های تحقیقاتی قبل از آنکه در دسترس عموم قرار گیرند در مجلات تخصصی منتشر می‌شوند. هر فرد متخصص از لحاظ اخلاقی، موظف است خود را با آخرین تحقیقات در زمینه‌ی تخصصی، به روز نگه دارد. در واقع افراد متخصص معمولاً از روش‌های جدید درمانی، قبل از اینکه این درمان‌ها به جزئی از فرهنگ درمانی رایج تبدیل شود، آگاه می‌شوند. متخصصان با استعدادتر درمان‌های جدید را به محض انتشار مطالعه می‌کنند و هنگامی که این درمان‌ها مناسب و به جا باشند آنها را استفاده می‌کنند. مطالعات تحقیقاتی بسیاری در رابطه با اختلالات طیف اتیسم در حال انجام است. آزمون و خطا جهت مناسب‌سازی یافته برای هر فرد، معمولاً بخشی از یافته‌های تحقیقاتی می‌باشند. استفاده از این روش که تا اندازه‌ایی نیز تجربی است، مستلزم ورود بسیاری از اعضای تیم تخصصی و مراقبتی است. مرکز اوتیسم دکتر صابر، بهترین مرکز اوتیسم غرب تهران و هم چنین بهترین مرکز اوتیسم شرق تهران، با بهترین متد های تخصصی و به روز، رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب می کند.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

تیم مرکز اوتیسم تهران

چه کسی می‌تواند عضوی از تیم مرکز اوتیسم تهران یا این شبکه باشد؟ مطمئناً پدر و مادر، مراقبان و متخصصان باید بخشی از این تیم باشند، همچنین کودک با اختلالات طیف اتیسم نیز باید در نظر گرفته شود. یک کودک سه ساله و یا حتی خردسال‌تر قادر به بیان عقاید خود است. عقاید و نظرات کودک چنانچه توسط افراد حاضر در گروه مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند منجر به درمان‌های خلاقانه و مختص فرد گردد. تا آنجا که امکان دارد، نگه داشتن فعال کودک در فرایند رشد و تکامل او، حضور فعال او در گام‌های بعدی این فرایند را نیز به دنبال خواهد داشت. این کار می‌تواند درس خوبی برای یادگرفتن کودک باشد چرا که یکی از اهداف مهم ما این است که کودک تا جای ممکن مسئول موفقیت‌های خود باشد. به خاطر داشته باشید که هیچ فردی در تیم همه چیز را نمی‌داند و اهمیت چندانی ندارد که چه درجه‌ی تحصیلی یا چقدر اندازه تجربه داشته باشند. در زیر فقط به برخی از متخصصان و ارائه دهندگان خدمات اشاره شده است که ممکن است عضوی از چنین تیمی باشند. لیست کردن آنها از قانون خاصی تبعیت نمی‌کند. این متخصصان به دقت و از نزدیک با کاردرمانگر به عنوان بخشی از تیم همکاری می‌کنند. همانگونه که در فصل‌های قبل توضیح دادیم، کاردرمانگر روی مهارت‌های کارکردی و توانایی‌ها تمرکز کرده و به پیشرفت کودکان کمک می‌نماید. برای کودک خردسال نقش اولیه‌اش نقش فرزندی و همچنین نقش‌هایی چون دانش‌آموزی، خواهر یا برادر و دوست بودن است.

انواع خدمات مرکز اوتیسم تهران

روانپزشکان

در حال حاضر هیچ علت و درمان مشخصی برای اختلالات طیف اتیسم مشخص نشده است. پزشکان و روانپزشکانی که در زمینه‌ی اختلالات طیف اتیسم تخصص پیدا کرده‌اند، معمولاً بخش مهمی از تیم درمانی هستند. پزشکان می‌توانند اطلاعات در مورد مدالیته‌های درمانی و پیشنهادات لازم برای خانواده‌ها و اعضای تیم را فراهم کنند. شاید مهمترین نقش پزشکان مدیریت دارویی برای کودکان با اختلالات طیف اتیسم باشد. مدیریت دارویی یک فرایند پیچیده است. با اینکه هر پزشکی می‌تواند دارو تجویز کند، یک روانپزشک یا پزشکی که در زمینه‌ی این اختلالات تخصص پیدا کرده است، می‌تواند گروهی از داروها را به گونه‌ای تجویز نماید که کاملاً برای فرد مناسب باشد. داروها حتی در کودکان با تشخیص یکسان و در خانواده‌ی یکسان واکنش‌های متفاوتی به دنبال دارند. مدیریت دارویی ممکن است گاهی از اوقات فرایند سختی برای خانواده‌ها، مراقبان و متخصصان باشد چرا که ممکن است کودکان واکنش‌های منفی به برخی از داروها نشان دهند.

برخی داروها موجب افزایش اضطراب و افزایش وزن قابل ملاحظه می‌شوند در حالی که برخی دیگر این تأثیرات را ندارند. خانواده و اعضای تیم باید در مورد تأثیرات داروی جدید یا ترکیبات جدید دارویی برای درمان، با روانپزشک و پزشک مشورت کنند. داروها ممکن است همزمان با افزایش سن کودک تغییر کنند. کودکی که رشد می‌کند، وزنش زیاد می‌شود و تکامل پیدا می‌کند، پاسخ‌های متفاوتی نسبت به داروهایش خواهد داشت.

روانشناسان

روانشناسان گذشته از این که اطلاعات تشخیصی را تهیه می‌کنند، توصیه‌های تخصصی در رابطه با برنامه‌ریزی و اجرای درمان کودکان با اختلالات طیف اتیسم را نیز ارائه می‌کنند. بسته به اینکه در کجا زندگی می‌کنید، مدارک مختلفی برای تشخیص مورد نیاز است. متخصصی که تشخیص‌های اولیه را انجام می‌دهد، اعتبار و مدارک کافی برای انجام این کار داشته باشد، چرا که این امر می‌تواند بر گرفتن خدمات بیمه و نیز شانس استفاده از درمان، تأثیرگذار باشد. اطلاعات مورد نیاز در رابطه با داشتن شرایط لازم برای درمان، در مراکز دولتی یا ارائه دهندگان خدمات بیمه، موجود هستند. روانشناسان می‌توانند در تدوین برنامه‌های رفتاری کمک نمایند که این برنامه‌ها بخش بزرگی از نیازها را در برمی‌گیرند. برنامه‌ی رفتاری زمانی بهترین کارآیی را دارد که همه‌ی اعضای تیم با جدیت برنامه را پیگیری کنند. این امر یک پیام پایدار و ثابت را به کودک می‌رساند و شانس تعمیم مهارت‌های جدید به سایر موقعیت‌ها را افزایش می‌دهد. تعمیم دادن یکی از اهداف درمان است که نشان می‌دهد آنچه را که کودک یاد گرفته است می‌تواند به محیط‌های دیگر نیز منتقل نماید. برای مثال اگر کودک آداب غذا خوردن را در منزل به خوبی یاد گرفته است، او همین آداب را در مدرسه یا منزل دوستان نیز به خوبی باید به کار خواهد گرفت.

روانشناسان همچنین می‌توانند اطلاعاتی در رابطه با تطابق منزل، کلاس یا سایر محیط‌هایی که به موفقیت کودک کمک می‌نمایند، ارائه دهند. آنها همچنین می‌توانند حمایت روحی لازم را برای خانواده‌ای که تحت فشار زیادی از استرس قرار دارد، تأمین کنند. روانشناسان می‌توانند منشأ کمک به خانواده برای ایجاد یک سیستم حمایتی باشند؛ به این طریق که آنها را تشویق کنند تا با گروه‌های اجتماعی دوستان و اعضای خانواده در مواقع نیاز در ارتباط باشند.

معلمان آموزش عمومی

معلمان آموزش عمومی نیز باید یکی از اعضای تیم درمان باشند. آنها معمولاً فاقد اطلاعات اختصاصی‌ای که سایر اعضای تیم در مورد اختلالات طیف اتیسم دارند، می‌باشند. این افراد بیشتر در جایی که بحث به آموزش، پرورش و رفتار می‌رسد، می‌توانند کمک کننده باشند. والدین و متخصصان در زمینه‌ی مدرسه می‌توانند به معلمین آموزش عمومی در ارائه‌ی بهترین آموزش و پرورش به کودک کمک نمایند. این همکاری به صورت فراهم نمودن اطلاعاتی در خصوص ایجاد تطابقات کمک کننده به کودک، صورت می‌پذیرد.

معلمان آموزش ویژه

معلمان آموزش ویژه معمولاً درکی از نیازهای آموزشی منحصر به فرد کودکان با معلولیت‌های مختلف دارند. آنها همچنین باید اطلاعاتی در رابطه با یادگیری، رشد و نیازهای رفتاری داشته باشند. این معلمان معمولاً به عنوان حامی هستند اگرچه مداخله مستقیم در رابطه با اهداف خاصی را که در برنامه‌های آموزشی فردی وجود دارد، ندارند. ارتباط مکرر و واضح بین تمامی متخصصان در سیستم مدرسه، سازگارترین و بالاترین استانداردهای درمان کودک را تضمین می‌کند.

معلم کمکی

منظور از کمک معلم‌ها افرادی هستند که در کلاس جهت فراهم آوردن کمک و یا بصورت تکنسین (افراد نیمه حرفه‌ای) فعالیت می‌کنند. آنها اغلب در طول روز در مدرسه برای اطمینان از موفقیت کودک حضور دارند. توصیه می‌شود که آنها برای درک برخی از اصول اولیه اختلالات طیف اتیسم آموزش ببینند. این کتاب راه مناسبی برای فراهم کردن آن اطلاعات است. کمک معلم‌ها باید تشویق شوند که در جلسات درمان و برنامه‌های آموزشی فردی شرکت کنند. در طی این جلسات آنها در مورد اهداف مشخص برای کودک و نتایج ارزیابی حرفه‌ای آموزش لازم را می‌بینند. همه کسانی که با کودک کار می‌کنند باید دانش و مهارت‌های لازم برای پاسخگویی به نیازهای وی را داشته باشند.

گفتار درمانگرها

مشکلات مربوط به رشد زبانی اغلب در کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم دیده می‌شود. خواهران و برادران کودکان مبتلا به این اختلالات، شیوع بیشتری از مشکلات زبان را دارند. گفتار درمانگرها مجموعه‌ای از خدمات را فراهم می‌آورند که شامل توصیه و مشاوره، ارزیابی، مداخله یک به یک {یا همان فردی} یا گفتاردرمانی گروهی می‌شود. گفتار درمانگرهایی که برای مدارس کار می‌کنند سعی دارند تا با جلوگیری از آسیب‌های زبانی که به برنامه‌ی درسی کودک لطمه می‌زند، به او در پیشرفت درسی کمک نمایند. درمانگران در جاهایی غیر از مدارس، می‌توانند خدماتی را برای کمک به حل مشکلات گفتاری و زبان ارائه دهند کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم اغلب به یادگیری مهارت‌های زبانی عملی نیاز دارند. این مهارت‌ها شامل یادگیری نحوه تفسیر اصطلاحات، زبان عامیانه، گفتارها و شرایط اجتماعی می‌شود. بازی مناسب، درخواست کمک و استفاده از زبان مناسب در شرایط اجتماعی همه بخشی از زبان عملی هستند. گفتار درمانگرها و کار درمانگرها اغلب با هم در برنامه‌های مهارت‌های کفایت اجتماعی همکاری می‌کنند.

فیزیوتراپیست‌ها

مشابه کاردرمانی، فیزیوتراپیست‌ها نیز در رابطه با حرکت که مربوط به کارکرد کودک در دنیای پیرامون است، فعالیت می‌کنند. مشکلات مربوط به مهارت‌های حرکتی درشت در حوزه‌ی کار فیزیوتراپیست‌ها قرار می‌گیرد. کار درمانگرها و فیزیوتراپیست در رابطه با حس، تعادل هماهنگی و نیازهای یادگیری کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم با یکدیگر همکاری می‌کنند. فیزیوتراپیست‌ها با بررسی سیستم عضلانی عصبی عضلانی و دیگر سیستم‌های بدن به ارزیابی جنبه‌های رشدی می‌پردازند. فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند فعالیت‌های تمرینی و رژیم‌های حسی و مداخلات را طرح‌ریزی و اجرا کنند. این کار می‌تواند به کودکان کمک کند تا با اضطراب کنار بیایند و آرامش خود را همراه با سایر مزایای جسمانی این برنامه‌ها تأمین نمایند.

خانواده درمانگران

خانواده‌های دارای فرزندان با ناتوانی نرخ طلاق بیشتری نسبت به میانگین دارند. شکی نیست که داشتن یک کودک با اختلالات طیف اتیسم، مجموعه‌ای از استرس، سردرگمی و کارهای اضافی را بر خانواده‌ها تحمیل می‌کند. داشتن چنین کودک می‌تواند گاهی بهترین و گاهی اوقات بدترین الگوهای ارتباطی را به وجود بیاورد. این امر در رابطه‌ی میان والدین با خواهر و برادر و نیز با فرزند مبتلا به اختلالات طیف اتیسم صادق است. خانواده درمانگران می‌توانند حمایت، اطلاعات و تشویق را با هدف کمک به خانواده‌ها در زمان‌های سخت فراهم نمایند. زمان‌های سخت ممکن است ماه‌ها تا سال‌ها طول بکشد. تنها آگاهی در مورد تشخیص‌ها می‌تواند آسیب‌رسان باشد. احساس شدید ترس، اضطراب و احساس از دست دادن در ابتدا اغلب بیشتر از واقعیت خودنمایی می‌کند. یک خانواده درمانگر می‌تواند به خانواده‌ها کمک کند که تصویر درستی از آنچه اتفاق می‌افتد را ببینند. این درمانگر می‌تواند به خانواده کمک کند تا از احساسات آنی و لحظه‌ای فراتر روند.

خدمات درمانی اوتیسم در منزل

ارائه دهندگان مراقبت در منزل در مجموعه‌ی گسترده‌ای از متخصصان خانواده درمانی، کمک‌های رفتاری برای کودک و کمک‌های مراقبت‌های بهداشتی می‌باشند. خدمات ممکن است به کودک به طور مستقیم ارائه شوند و یا مشاوره یا حمایت‌های عاطفی برای خانواده را شامل شوند.

رفتاردرمانی اوتیسم مرکز اوتیسم تهران

رفتار درمانگرها، همچنین به عنوان متخصصان رفتار شناخته می‌شوند و حمایت مستقیم درمانی و مشورتی را به کل تیم ارائه می‌دهند. آنها در ارزیابی‌های رفتاری و مداخلات به تیم کمک می‌کنند. علاوه بر این، رفتار درمانگران می‌توانند تکنیک‌هایی را برای کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم و خانواده‌ها برای کمک به مقابله با استرس‌ها و فشارهای زندگی روزمره ارائه دهند. برای مثال، رفتار درمانگران به خانواده و سایر افراد در مورد تکنیک‌های شناختی را که ابزارهایی برای سازگاری با حوادث منفی هستند، آموزش می‌دهند. بسیاری از متخصصان ذکر شده در بالا انواع خدمات را ارائه می‌دهند. به عنوان مثال، روانشناسان می‌توانند در نقش خانواده درمانگر عمل نمایند. ارائه دهندگان خدمات در خانه معمولاً شامل روانشناسان یا مشاوران هستند که در خانواده درمانی تخصص دارند. آنچه برای یک تیم اهمیت دارد این است که برنامه‌ای را تدوین نماید که برای همه‌ی اعضای تیم قابل درک بوده و به طور مداوم انجام شود.

مرکز اوتیسم غرب تهران

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام من مامان برسام هستم. پسر من تا 3 سالگی اصلا صحبت نمیکرد و من خیلی نگران شرایطش بودم. از طرف یکی از دوستام با مرکز ذکتر صابر آشنا شدم. خیلی به من کمک کردن و خداروشکر الان که برسام 4 سالشه خیلی از کلمات رو میگه و جمله هم میگه.

    پاسخ
  • ما از کانادا برای تشخیص و درمان کودکمون به ایران آمدیم. در آنجا تعریف زیادی از کلینیک دکتر صابر شنیده بودیم و به سختی وقت ویزیت گرفتیم. در همان جلسه اول مطمئن شدیم که تشخیص ایشان درست بوده و در حال حاضر حدود ماه هست که در حال درمان در کلینیک دکتر صابر هستیم چون خداروشکر کیان جان در این مدت تغییرات زیادی داشته. پیشنهاد میکنم حتما برای یک بار ارزیابی هم شده به مرکز دکتر صابر بروید و تفاوت را خودتان متوجه می شوید. البته باید این نکته را هم بگویم شلوغی کلینیک واقعا اذیتمان کرد.

    پاسخ
  • من دخترم رو به پیشنهاد یکی از دوستانم به این مرکز آوردم. خیلی موثر بود و تغییراتش جوری هست که همه فامیل بهم میگن چیکار کردی سلین انقدر آروم شده. خدا خیرتون بده.

    پاسخ
  • سلام من سوال داشتم. لطف می کنین جواب بدین. دختر من 3 سالشه و گفتن اوتیسمه. اصلا حرف نمی زنه و خیلی جیغ می زنه. چطوری باید وقت بگیرم؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

error: Content is protected !!