اختلال بیش فعالی و نقص توجه یکی از انواع اختلالات عصبی رشدی است که سبب می شود کودکان در کنترل رفتار های خود با مشکل مواجه شوند. اختلال بیش فعالی یکی از اختلالات شایع روان شناسی میان کودکان می باشد. شیوع این اختلال در پسران تقریبا 3 برابر بیشتر از دختران است. کودکانی که به اختلال بیش فعالی دچار می شوند در مکان هایی که باید آرام و ساکت بنشینند، بیش از حد سر و صدا تولید کرده و جنب و جوش دارند و حتی در برقراری ارتباط با دوستان و هم سن و سالان خود با مشکل رو به رو هستند. یکی از عوارض بیش فعالی که در مقالات بیش فعالی هم به آن اشاره شده است، مشکلات تحصیلی و عملکردی در مدرسه و خانه خواهد بود. از دیگر عوارض بیش فعالی این است که این کودکان دچار افت تحصیلی شده و درک صحیحی از خطر ندارند. نادیده گرفتن و بی توجهی به نشانه های بیش فعالی در کودکان می تواند عوارضی در بزرگ سالی داشته باشد همچون اختلال در روابط اجتماعی و یا مشکل در موقعیت های شغلی و… . درصدی از افرادی که در سنین بزرگ سالی به بیش فعالی دچار هستند، اختلال آن ها در کودکی تشخیص داده نشده یا درمان نشده اند. تحقیقات نشان داده که اگر افراد برای بیش فعالی به متخصصان مراجعه کرده بودند، اختلال آن ها درمان شده بود. کلینیک بیش فعالی کودکان دکتر صابر با انجام روش های رفتاردرمانی، گفتاردرمانی و کاردرمانی به درمان نشانه های بیش فعالی می پردازد.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
تعریف بیش فعالی در مقالات بیش فعالی
در مقالات بیش فعالی امده که بیش فعالی نوعی اختلال رفتاری رشدی است که موجب بروز واکنش های تکانشی، اختلال یادگیری و فعالیت های بیش از حد شده و با برخی رفتار های غیر عادی همراه است. اختلال نقص توجه و بیش فعالی در کودکان شایع تر است. افراد مبتلا به بیش فعالی رفتار های تکانشی از خود نشان می دهند. دانشمندان اختلال بیش فعالی را یکی از شایع ترین اختلالات رشدی می دانند. بیش فعالی مشکلات بسیاری را به همراه داشته و روی پیشرفت تحصیلی کودک تاثیر می گذارد. عدم توجه و تمرکز در فضای کلاس درس و هنگام مطالع دروس، یکی از جدی ترین مسائل این دوران می باشد.
شایع ترین عوارض بیش فعالی
از شایع ترین عوارض بیش فعالی باید به افسردگی، حواس پرتی، نا آرامی، بی توجهی، مشکلات ارتباطی، احتمال بروز خطرات فیزیکی، احتمل از دست دادن کار و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد. این اختلال در زندگی فردی و اجتماعی روزانه فرد تاثیر گذاشته و به طور معمول فرد را تا آخر عمر درگیر می کند.
علائم بیش فعالی
از جمله علائم بیش فعالی که در مقالات بیش فعالی به آن ها اشاره شده است، عبارت اند از:
-بی دقتی
-عدم توجه و تمرکز
-گوش ندادن به صحبت دیگران
-حواس پرتی
-دائما در جنب و جوش بودن
-ناتوانی در آرام نشستن
-صحبت کردن بیش از اندازه
-بی قراری
-انجام کار های خطرناک
-صحبت کردن بدون فکر و اندیشه
-فراموش کاری
-حرکات بدنی بیش از حد
-اختلالات خواب
-ناتوانی در برنامه ریزی و سازماندهی
-نا منظمی
-تحمل بسیار پایین
-تکانشگری
-زود جوش بودن
-مشکل در انجام تکالیف مدرسه
-عدم رعایت نوبت
-عدم توانایی برقراری ارتباط چشمی
-عدم توانایی در پیروی از دستور العمل ها