اختلال طیف اوتیسم نوعی اختلال عصبی و تکاملی بوده که بر نحوه ارتباط فرد با دیگران، برقراری ارتباط، یادگیری و رفتار او تأثیر گذار است. اگرچه اوتیسم در هر سنی قابل تشخیص است، اما به عنوان نوعی “اختلال تکاملی” نیز بیان می شود، چرا که علائم آن به طور معمول در دو سال ابتدای زندگی ظاهر می شوند. اوتیسم به عنوان طیفی از اختلالات شناخته می شود، به این دلیل که تنوع بسیاری در نوع و شدت علائمی که افراد تجربه می کنند، وجود دارد. افراد از هر جنسیت، نژاد، قوم و وضعیت اقتصادی احتمال دارد به اختلال طیف اوتیسم مبتلا شوند. مبتلایان به اختلال طیف اوتیسم علایق محدود و رفتار های تکراری و همچنین رفتار های کلیشه ای دارند و عموما در ارتباطات و تعاملات اجتماعی با مشکل مواجه می شوند. کودکان مبتلا به اوتیسم عموما پاسخ های نامعمولی به تجربیات حسی داشته و برخی به صدا ها، بافت ها، بو ها یا طعم های خاصی حساس هستند. توجه به این مهم حائز اهمیت است که علائم این اختلال در بین کودکان مختلف متفاوت بوده و انواع و شدت متغیری دارد. علائم اختلال طیف اوتیسم به طور معمول در اوایل کودکی، بین 12 تا 24 ماهگی مشاهده شده اما این علائم ممکن است زود تر یا دیرتر نیز ظاهر شود. کاردرمانی برای کودکان مبتلا به اوتیسم بسیار سودمند است و آن را معجزه اوتیسم می دانند به این دلیل که این نوع درمان به آن ها کمک می کند تا برای انجام کار های روزانه آماده تر شوند. گفتاردرمانی نیز می تواند به این کودکان برای برقراری ارتباطی بهتر و پویا تر کمک کند. در حقیقت می توان گفت کاردرمانی و گفتاردرمانی معجزه اوتیسم است که به بهبود کودکان مبتلا به این اختلال، کمک بسیاری می کند. کلینیک تشخیص و درمان اوتیسم دکتر صابر، بهترین مرکز تخصصی توانبخشی اوتیسم کودکان در غرب و شرق تهران، با انجام خدمات کاردرمانی، رفتار درمانی و گفتاردرمانی اوتیسم به این کودکان کمک می کند و رضایت همیشگی والدین این کودکان را جلب نموده است.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
روش های مختلف درمان اوتیسم
روش درمان هر کودک مبتلا به اوتیسم با کودک دیگر با این حال که هدف نهایی یکسان است، متفاوت خواهد بود. در حال حاضر بهترین روش های درمان اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتار درمانی، روان شناسی، بازی درمانی، درمان روان شناختی همچون رژیم حسی، دارو درمانی، رفتاردرمانی اوتیسم و روان درمانی می باشد که می تواند بسیاری از نشانه های اوتیسم را کم کند و بهبود دهد و البته جز معجزه اوتیسم است. انتخاب روش درمانی مناسب هر کودک به نظرات متخصصین درمان بستگی دارد و کار تیمی و گروهی در درمان اختلال طیف اوتیسم بسیار اثر گذار خواهد بود. البته توجه به این نکنه مهم حائز اهمیت است که روش های درمانی اوتیسم کمی زمان بر بوده و به صبر و شکیبایی بسیاری نیاز دارد.
تشخیص اوتیسم
متخصصان با وجود تحقیقات بسیار، هنوز معیار ها و ملاک های استانداردی به منظور تشخیص اوتیسم در کودکان در نظر نگرفته اند. با این وجود متخصصان برخی معیار هایی را برای کودکان اوتیسمی در نظر میگیرند که البته برای بزرگسالان نیز استفاده می شود. روان پزشک یا روان شناس یا فرد متخصص تشخیص اوتیسم برای تشخیص اوتیسم، درباره علایق، احساسات و خاطرات کودکی سوالاتی می پرسد. متخصصان هم چنین با اعضای خانواده نیز صحبت هایی می کنند. غیر عادی نیست که افراد مبتلا به اوتیسم بدون تشخیص، به بزرگسالی رسیده باشند و در این صورت فرایند درمان سخت تر و زمان بر تر می شود. تشخیص اوتیسم طی دو مرحله اصلی غربالگری فرایند رشد و ارزیابی تشخیص جامع اوتیسم صورت می گیرد.