اختلال خواب در اوتیسم

اختلال خواب در اوتیسم

سر فصل مطالب

بی خوابی در کودکان اوتیسم یکی از مشکلات شایع می باشد. علائم این اختلال احتمال دارد برخی از نشانه ها را مشکل تر کند همچون رفتار های تکراری که سبب می شود خواب را سخت تر کند. اختلال خواب در اوتیسم دو برابر بیش تر از کودکان عادی است. برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم به حالتی دچار می شوند که موجب می شود تنفس شان در شب چند بار توقف داشته باشد. هم چنین خواب در مبتلایان به اوتیسم احتمال دارد نسبت به دیگر افراد انرژی زایی کمتری داشته باشد. مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی اوتیسم دکتر صابر با ارائه خدمات متنوع و تخصصی در خصوص درمان اختلالات مختلف اوتیسم همچون درمان بی خوابی در کودکان اوتیسم، درمان مشکلات حسی کودکان اوتیسم، درمان مشکلات گفتاری و… به عنوان بهترین مرکز درمانی اوتیسم تهران شناخته شده است. تکنیک های ماساژ درمانی و آرام سازی در کنار درمان های رفتاری برای ایجاد یک سیکل خواب ثابت برای این کودکان می تواند در بهبود مشکلات خواب موثر باشد.

مشکل بی خوابی در کودکان اوتیسم

50-80% از کودکان اوتیستیک اختلالات خواب را تجربه می‌کنند (در مقایسه با 9-50% از کودکان نرمال).

افراد اوتیستیک بیشتر در معرض اختلال خواب و بیداری ریتمCircadian (CRSWDs) هستند. بسیاری از افراد اوتیستیک دارای جهش در ژن CLOCK هستند که بر ریتم Circadian تاثیر می‌گذارد. با وجود این ادبیات رو به رشد، اوتیسم به ندرت زمانی که فردی با CRSWD تشخیص داده می‌شود، در نظر گرفته می‌شود.

افراد اوتیستیک بیشتر احتمال دارد که دارای جهش در ژن‌های تنظیم‌کننده ملاتونین باشند که منجر به “نمودار ملاتونین مسطح” می‌شود. بنابراین بدن‌های ما اغلب احساس خستگی نمی‌کنند یا همان سطح سیگنال‌های خستگی را در شب ارسال نمی‌کنند و ممکن است در زمان‌هایی از روز/پس از بیدار شدن احساس خواب‌آلودگی بیشتری کنیم.

بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم اختلالاتی همچون اختلالات گوارشی، اختلال بیش فعالی یا استرس و اضطراب دارند که این اختلالات نام برده نیز می تواند باعث اختلال خواب در اوتیسم شود. حساسیت به نور، صدا، لمس یا چیز های دیگر ممکن است باعث بی خوابی در کودکان اوتیسم شود؛ یا به طور مثال درد های شکمی ناشی از یبوست احتمال دارد موجب بی خوابی در کودکان اوتیسم شود. هم چنین این کودکان ممکن است به علت بیماری های دیگر از دارو هایی استفاده کنند که سبب اختلال خواب شود. در بعضی موارد هم کودکان مبتلا به اوتیسم جهش هایی دارند که باعث اختلالات خواب می شود.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که کم خوابی و اختلال خواب در کودکان اوتیسم می تواند علائم اوتیسم همانند ضعف مهارت های اجتماعی را بدتر کند. کم خوابی در کودکان اوتیسم باعث تشدید رفتار های تکراری شده و هم چنین پیدا کردن دوست برای آن ها مشکل تر است. اما با این حال معلوم نیست که این مشکلات از بی خوابی منشا می گیرد یا نه.

درک آسیب‌پذیری‌ها و نیازهای متفاوت افراد اوتیسمی، کلید درمان مؤثر است. با تطبیق درمان‌های سنتی با تجربه‌های اوتیسمی، می‌توانیم مراقبت‌های بیشتری را که با نیازهای آنان همخوانی دارد و تأیید‌کننده است، ارائه دهیم.

تشخیص به‌موقع و دقیق اوتیسم ضروری است، زیرا راهنمایی برای درمان مناسب فراهم می‌کند و از آسیب‌های بیشتر جلوگیری می‌کند. در دنیایی که غالباً ارتباط بین اوتیسم و trauma را نادیده می‌گیرد، شناسایی و پرداختن به این چالش‌ها کلید ارائه مراقبت‌های آگاه از تروما و آگاه از neurodivergent است.

در طول خواب، مغز ما مواد شیمیایی خاصی به نام نوروترانسمیترها آزاد می‌کند. این مواد شیمیایی به تنظیم خلق و خو، کمک به یادگیری، رشد و تنظیم چرخه خواب و بیداری ما کمک می‌کنند. به عنوان مثال، وقتی که خوابیم، مغز ما آزاد می‌کند

✦ سروتونین، که به تنظیم خلق و خو کمک می‌کند و باعث می‌شود احساس خوبی داشته باشیم.

✦ استیل‌کولین، که برای تثبیت حافظه، یادگیری و تمرکز مهم است

✦ ملاتونین، که چرخه خواب و بیداری را تنظیم کرده و به ما کمک می‌کند احساس خواب‌آلودگی کنیم

✦ هورمون رشد، که به رشد و تعمیر بدن کمک می‌کند

وقتی که خواب کافی نداریم، مغز ما فرصتی برای آزاد کردن این مواد شیمیایی ندارد. و این می‌تواند منجر به مشکلات بیشتری شود! وقتی که خواب‌مان کم است، بیشتر در معرض احساس بی‌حوصلگی، اضطراب و تحریک‌پذیری هستیم. علاوه بر این، برای ما سخت‌تر است که متمرکز شویم و چیزهای جدید یاد بگیریم.

از طرف دیگر، کمبود خواب می‌تواند منجر به افزایش سطح کورتیزول در طول روز شود، که هورمونی است استرسی که می‌تواند به احساسات اضطراب و سختی در آرامش کمک کند. همچنین ریتم Circadian ما را مختل می‌کند.

از سوی دیگر، زمانی که خواب کافی و باکیفیت داریم، این کمک می‌کند تا تعادلی در این هورمون‌ها حفظ کنیم، که می‌تواند خلق و خو و سلامت روانی کلی ما را بهبود بخشد.

راه حل خواب کودکان اوتیسم چگونه است

از برخی جهت ها راه حل درمان اختلال خواب اوتیسم می تواند راحت باشد. به عنوان مثال ایجاد یک روال عادی یا ترتیب فعالیت ها موقع خواب. این کار غالبا می تواند به بی خوابی کودکان اوتیسم کمک کند. یا مثلا می توان میزان شدت نور یا حرارت اتاق خواب را تغییر داد. رعایت زمان خواب و بیداری می تواند بدن را در حالتی قرار دهد که کودک خواب بهتری داشته باشد. برای بسیاری از اختلالات خواب مکمل های ملاتونین ،البته با تجویز پزشک، می تواند یک راه درمانی خوب باشد. بعضی تحقیقات نشان داده که این مکمل ها به بی خوابی در کودکان اوتیسم کمک کرده تا سریع تر و راحت تر به خواب بروند.

دلیل بی خوابی در کودکان اوتیسم

-مشکل در آرام بودن یا خوابیدن

-داشتن مشکل در خواب مجدد بعد از بیدار شدن

-عدم توانایی در آرامش

-مشکلات حسی

-داشتن حساسیت به نور

-سابقه بیماری های عصبی

 

بی خوابی در کودکان اوتیسم

سوالات متداول:

1.آیا مشکلات خواب در کودکان اوتیسم بیشتر از کودکان عادی است؟

بله تحقیقات نشان داده 50 تا 80 درصد از کودکان اوتیسم دچار مشکلات خواب هستند و این میزان بیشتر از کودکان عادی می باشد.

2.درمان مشکلات خواب کودکان اوتیسم چیست؟

کنترل محرک های محیطی برای مثال کاهش نور اتاق، کنترل صداهای محیط و ایجاد یک سیکل ثابت برای خواب می تواند کمک کننده باشد. استفاده از مکمل های ملاتونین برای تسریع به خواب رفتن کودک موثر می باشد. همچنین ماساژ های آرام سازی در داشتن خوابی آرام به کودک کمک می کند.

منابع:

Furfaro, Hannah (2020). Sleep problems in autism, explained. Spectrum News. https://www.spectrumnews.org/news/sleep-problems-autism-explained/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.