کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای صابر در زمینه درمان مشکلات پردازش حسی و یکپارچگی حسی آماده ارائه خدمات کاردرمانی، ماساژدرمانی، سنسوری روم، SI ، تعدیل حسی و…. می باشد.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتار درمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
تولید حس از مدالیته های حسی:
همه ما راجع به پنج حس اصلی شنیدهایم: لامسه، بینایی، چشایی، شنیداری و بویایی، این حسها تمامی پیام های حسی را با جزئیات بسیاری از محیط دریافت می کنند. علاوه بر این آنها اطلاعات درون بدن ما را نیز دریافت میکنند. حس های درونی (حس عمقی، وستیبولار و درونی) نقش موثری در مورد اطلاعاتی که ما چه کسی هستیم چگونه هستیم را به خودمان می دهد. همکاری این حس ها با هم و یکپارچگی حسی به ما میگوید که چه اتفاقی در اطراف ما میافتد و چه کاری باید در زمان خاص انجام دهیم و چه کاری درست است.
همچنین در مورد حس های مربوط به خود و مکان هایی از دنیا که در آن حضور داریم، اطلاعات به ما می دهند. این گونه است که هیچ دو نفری شبیه به هم نیستند، هر کس درک و رودی حسی متفاوتی با سایرین دارد. ممکن است یک نفر به شدت از رانندگی لذت ببرد اما دیگری از آن به بترسد، مشکلات یکپارچگی حسی از علل این مشکلات است. یک نفر ممکن است یک فیلم سریع با صحنههای پر هیجان دوست داشته باشد، دیگری ممکن است مایل به دیدن صحنه های رنگی و گوش کردن موسیقی های کوبنده و تند برای چرخاندن سرش باشد. این تفاوت ها در یکپارچگی حسی است که سبب می شود هر کدام شخصیت های مخصوص به خودمان را داشته باشیم.
برای فهم کامل اینکه چگونه مردم در قبال ورودیهای حسی پاسخ های متفاوتی می دهند. بهتر است نگاه دقیق تری به هر کدام از این سیستم های حسی داشته باشیم. حس لامسه: حس لامسه اولین سیستم حسی است که تکامل می یابد و در یکپارچگی حسی اهمیت دارد ما معمولاً ابتدایی ترین معانی ساده را از آن در می یابیم بزرگترین سیستم حسی بدن لامسه است. چندین نوع دریافت کننده لامسه در لایههای مختلف پوستی وجود دارد، همچنین لایه پوشاننده دهان، گلو، سیستم گوارشی، گوش ها، دهانههای دستگاههای تناسلی و دیگر قسمتهای بدن گیرنده لامسه دارند.
از طریق لمس کودک می فهمد که پس از پوست پوشاننده اش، بدن او خاتمه می یابد و بعد از پوست است که جهان خارج شروع می شود می فهمد که در امنیت از طریق نوازش، بوسه و لمس کردن، عشق را دریافت میکند و اطراف او از اسباب بازی ها و اشیای بی خطر احاطه شده است.
تجربه لذت کودک از ورودیهای لامسه هنگامی که پارچه های زمخت می پوشد و یا با سطوح سخت در تماس است کاهش پیدا میکند او درک خود را از این موضوع بهبود می بخشد که احساسات لذت بخش است و از کدام حس ها بایستی پرهیز کند لامسه فراتر از حس نوازش حیوانات خزدار و لباس خانه معمولی است.
سیستم لامسه شامل چندین نوع تجربه است:
- لمس های خفیف با حرکات مو و قسمت بیرونی پوست حس میشوند لمس های خفیف شامل لحظه هایی چون در معرض باد قرار گرفتن پوست، تماس های معمولی فرد، داشتن موهای پریشان و به هم ریخته، حس کردن حرکات ناشی از لباس هایی با اندازه بزرگتر، احساس پخش شدن آب بر روی بدن یا حس کردن شن و ماسه روی نیمکت ها و تماس آن با بدن احساس کردن چمن هنگامی که با پای برهنه روی آن راه می رویم و امثال این هاست. تجربیات حس های خفیف از بروز پاسخ های خطرناک و جدی و مواردی که انتظار آن را نداریم جلوگیری، می کند. برای مثال هنگامی که که پشه روی بدن شما می نشیند شما آن را با مگس کش دور می کنید و امید دارید که پشه شما را نگزیده باشد
- فشار های عمقی توسط لایه های زیرین پوست هنگامی که پوست تحت فشار قرار میگیرد حس میشود و فشار عمقی در زمان هایی که شما وزن سنگینی را حمل می کنید چیزی را هل می دهید، هنگام ماساژ و مانند اینها حس می شود فشار عمقی سبب میشود که فشار روی بدن به طور مساوی بر روی قسمت های بزرگی از بدن ما که پوست ضخیم و ماهیچه دارند پخش شود. برای مثال ماساژ فشار عمقی بر روی تخت موجب احساس قدرت و پایداری در قسمتهای شانه و پشت بیماران سکته مغزی می شود به خصوص هنگامی که احساس وحشتناکی از سیخ زدن در نزدیکی دندانها وجود دارد.
- لرزش شامل ورودی های موزون لامسه میشود و معمولاً بسیار دلپذیر است. تجربیات لرزش شامل استفاده از برس لرزشی، نشستن روی صندلی های ماساژ در سالنهای کاشت ناخن و علاقه به تکیه بر ماشینهای شست و شو می شود برای برخی افراد لرزش تنها راه موثر تسکین درد است. برای مثال برای افرادی که با رانندگی در بزرگراه ها فورا به خواب می روند برای افرادی که به لرزش علاقه ای ندارند خوابیدن در هواپیما به طور قطع غیر ممکن است.
- دما توسط گیرنده های دمایی که بر روی پوست، ماهیچه های اسکلتی و سایر مناطق بدن وجود دارد دریافت میشود دما برترین ویژگی اجسام است. بدن یک نفر ممکن است همیشه سرد باشد، لباس های گرم را در تابستان برتن کند. از سوی دیگر فرد ممکن است نتواند زیر پتو بخوابم چرا که بدن او دائما گرم است
- حس در گیرنده های ویژه ای بر روی پوست ماهیچه ها، مفاصل و بر روی احشاء قرار دارد که گیرنده های درد نامیده میشوند و به مغز هنگام آسیب های فیزیکی هشدار می دهند. گیرنده های درد، در مواردی مانند برش خورده به وسیله کاغذ و برش سطحی شدت درد کمتری را نسبت به دردهایی مانند برخی سردرد ها یا شکستگی استخوان بروز میدهند. تحمل درد متفاوت است. برخی افراد با کوچکترین دردی تسلیم میشوند در حالی که سایر و می توانند مقدار زیادی از درد را پیش از این که پریشانشان کند تحمل کنند. ورودی های لامسه در دو گروه دسته بندی می شوند (محافظت کننده و تمایز دهنده) و هر کدام از ورودی های لامسه از طریق راه های عصبی متفاوتی به مغز منتقل میشوند.
- حس هایی مثل دما، درد و لمس خفیف از طریق راه عصبی محافظتی به مغز منتقل میشوند که بدن را از آسیبهای جدی محافظت می کنند. زمانی که در جای خود نشسته اید بسیار گرم تان است قبل از اینکه دچار آفتاب سوختگی شوید به زیر چتر و یا به داخل فضایی بسته می روید. اگر سردتان باشد، ژاکت به تن می کنید و یا وسایل گرمایشی را روشن می کنید تا دمای بدنتان تنظیم گردد. اگر آسیبی ببینید سعی دور کردن خود از منبع درد کرده و یا از وسیلهای برای تسکین خود استفاده میکنید و یا حتی ممکن است درخواست کمک کنید.
- حس لامسه متمایز دهنده در طول مسیر عصبی متمایزی در جهت درک تفاوت اشیا بدون دیدن آنها به ما میدهد لامسه متمایزی این اجازه را می دهد که شما دستتان را به درون کوله پشتی ببرید و خودکار یا مدادی را بدون دیدن آن انتخاب کنید. همچنین لامسه تمایزی این کمک را به شما می کند که تجارب لامسه خود را دنبال کنید، بنابراین شما پس از نیش پشه به دقت می توانید محل ورم کرده را نشان دهید بیشتر مردم خیلی سریع با ورودی های حسی لامسه منطبق می شوند. خودتان را در صبح با لباس پوشیده تصور کنید اگر به شما لایه هایی از لباس اضافه شود شما فورا آن را از یاد می برید دیگری ممکن است در تمام روز از درزها و برچسب های لباسش آگاه باشد. به همین ترتیب فردی ممکن است چند روز و یا هفته ها زمان برای تطابق با تغییرات آب و هوایی نیاز داشته باشد. فرض کنید در زمستان از شیکاگو به کاراتیپ پروازی داشته باشید. در آن موقع برخی افراد بسیار با شور و شوق از تعداد لباس های خود کم می کنند و با شادی در آب اقیانوس شنا میکنند. اما سایرین ممکن است ساعت ها یا روزها با هوای گرم و مرطوب در کشمکش باشند بنابراین اگر دارید بر روی مهارت پردازش مراجعه خود کار می کنید، از عادات و تجارب او مانند عوامل زیر آگاه باشید.
- ارتباط جسمی همراه با عشق او از طرف آشنایان به صورت تصادفی و غریبه ها
- میزان تطابق او با لباس پوشیدن، کفش پوشیدن، لباس خواب و به رختخواب رفتن
- فعالیتهای خود مراقبتی او مانند شستن صورت و مو ها مسواک زده و ناخن گرفتن
- بافتهایی مانند لوسیون، چسب، و یا رنگ ها، همچنین غذایی که لغزنده، ترد، سخت، خمیر مانند و امثال آنها باشند
- توانایی تطابق با تغییر دمای داخل اتاق و بیرون به خصوص هنگام تغییر فصل ها
- توانایی کنار آمدن با انواع درد حاصل از سردرد، قاعدگی، شکستگی استخوان و سایر مشکلات پزشکی
کاردرمانی کودکان گفتاردرمانی کودکان آب درمانی کودکان
مطالب مرتبط با مشکلات حسی
- کاردرمانی در اختلال پردازش حسی
- کاردرمانی در اوتیسم
- کاردرمانی در کودکان
- اختلال حسی در اوتیسم
- مشکلات حس لامسه و تدافع لمسی در اختلال پردازش حسی
- رفتارهای خودتحریکی و مشکلات جنسی در اختلالات یکپارچگی حسی
- تشخیص کودکان اوتیسم
- یک کودک با اختلالات پردازش حسی چه چیزی را تجربه می کند؟
- مشکلات ادراک بینایی
- یکپارچگی حسی چیست
- حس وستیبولار یا حس تعادلی
- اختلال بینایی در کودکان
- body image و خودآگاهی حسی
- آب درمانی در کودکان اوتیسم
- حس عمقی چیست
- مراحل تکامل حس بینایی
- اختلال spd | sid پردازش حسی چیست
- عوامل ایجاد حس تعادل در بدن
- مکانیسم شکل گیری حس لامسه
بیشتر بدانیم
مرکز تخصصی تشخیص و درمان اوتیسم
اوتیسم در کودکان چیست ؟
لکنت زبان در کودکان
فلج مغزی در کودکان
اختلال یادگیری در کودکان
یکپارچگی حسی چیست؟
دیستروفی عضلانی چیست؟
بیش فعالی در کودکان چیست؟
نقص توجه در کودکان چیست؟
متخصص کاردرمانی در منزل
مرکز کاردرمانی کودکان
بهترین کلینیک کاردرمانی در تهران
متخصص گفتار درمانی در منزل
کلینیک گفتاردرمانی کودکان
بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران
بهترین مرکز کاردرمانی حسی
بهترین کلینیک کاردرمانی حسی در تهرانپارس
بهترین مرکز کاردرمانی حسی در ستارخان
کلینیک کاردرمانی حسی در پاسداران
بهترین کلینیک کاردرمانی حسی در شمال تهران
مرکز کاردرمانی حسی در شرق تهران
بهترین کلینیک کاردرمانی حسی در پونک
بهترین مرکز کاردرمانی حسی در ولنجک
بهترین کاردرمانی حسی در فرمانیه
کلینیک کاردرمانی حسی در شهرک غرب
کلینیک کاردرمانی حسی در شریعتی
بهترین کاردرمانی حسی در مرزداران
مراکز کاردرمانی حسی در سیدخندان
بهترین مرکز کاردرمانی حسی دهکده المپیک
بهترین کاردرمانی حسی اسلام شهر
بهترین مرکز گفتار درمانی در شرق تهران
بهترین مرکز کاردرمانی حسی در تهران
مراکز کاردرمانی حسی در مرزداران–
4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام کلینیک دکتر صابر از لحاظ جای پارک و تمیزی و منظم بودن واقعا خوب است ممنونم ازتون
سلام خواستم تشکر کنم از دکتر صابر که کاملا روی روند پیشرفت بچه ها نظارت دارند و خوب پیگیری میکنند
سلام من پسرم شایان توی لباس پوشیدن اذیت میکرد و هر لباسی نمیپوشید و همیشه با خواهرش دعوا میکرد دخترم را میزد از زمانی که به کلینیک دکتر صابر آمدیم من و همسرم خیلی راضی هستیم
پسر من مبتلا به اختلال پردازش حسی بود و پیش هر دکتری میبردمش با درمانگرا ارتباط نمی گرفت که درمان شه اما در مرکز دکتر صابر در این بخش درمانگرای زیادی هستن و این باعث شد پسرم با یکی شون ارتباط بگیره و درمان شه. کلینیک دکتر صابر رو بهتون پیشنهاد می کنم.