تاخیر در گفتار و دیر حرف زدن کودک الزاما نشانه اوتیسم نیست. البته این سوال که ایا کودکان حرف می زنند یا نه، سوالی است که ذهن بسیاری را درگیر کرده و پاسخ این است که بعضی از کودکان اوتیسم حرف می زنند و برخی دیگر کم تر و برخی حرف نمی زنند. اما این که هر کودکی حرف نمی زند به اوتیسم مبتلاست، اشتباه است چرا که کودکانی هم که به اختلال طیف اوتیسم مبتلا نیستد، ممکن است حرف زنند. تاخیر در گفتار اکثرا سبب نگرانی والدین کودک می شود اما همان طور که گفتیم نباید این نشانه ها را حتما به اوتیسم نسبت داد. تفاوت بین تاخیر در گفتار در کودکان اوتیسم با دیگر تاخیر های زبانی به آسانی قابل تشخیص است. بیتر کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم حرف می زنند اما زمان حرف زدن شان متفاوت است. بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده در حوزه اوتیسم، کودکان مبتلا به اوتیسم معمولا در 36 ماهگی شروع به حرف زدن تک کلمه ای می کنند که دیگر کودکان این کار را در حدود 14 تا 18 ماهگی انجام می دهند. برخی کودکان مبتلا به اوتیسم حتی زودتر از سایر کودکان شروع به حرف زدن می کنند و برخی هم تا سنین بزرگ سالی حرف نمی زنند. آن هایی که نمی توانند صحبت کنند با روش های دیگری با دیگران ارتباط برقرار می کنند. مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی اوتیسم دکتر صابر، حرفه ای ترین مرکز تخصصی توانبخشی اوتیسم کودکان در غرب و شرق تهران، با سابقه بالا در زمینه درمان کودکان اوتیسم که حرف نمی زنند و با استفاده از روش های نوین گفتاردرمانی رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب می کند.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟
همان طور که پیش تر گفتیم برخی کودکان اوتسیم هرگز نمی توانند حرف بزنند و این مشکل را تا بزرگسالی دارند. برخی هم ممکن است توانایی گفتن حروف یا کلمات را داشته باشند اما نتوانند از آن ها در بیان جمله استفاده کنند. این کودکان می توانند از روش های دیگری برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده کنند، به عنوان مثال می توانند از زبان بدن یا زبان اشاره استفاده کنند. در نتیجه باید گفت اگرچه برخی کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است توانایی حرف زدن معمولی را نداشته باشند اما توانایی برقراری ارتباط را دارند.
گفتاردرمانی کودکان اوتیسم
گفتاردرمانی برای کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم موجب برطرف شدن بسیاری از مسائل گفتاری آن ها می شود. گفتاردرمانی اوتیسم یکی از راه حل های اصلی در توانبخشی این کودکان است که هدف اصلی آن بهبود گفتار کودک و برقراری ارتباط او با دیگران است. مشکلات حرف نزدن و ناتوانی در فهم معنای جملات و عبارات از شایع ترین مشکلات کودکان اوتیسم است که به وسیله گفتاردرمانی قابل درمان است. گفتاردرمانی اوتیسم نقش بسزایی در بررسی، تشخیص اوتیسم، درمان و بهبود مهارت های ارتباط اجتماعی و توسعه کیفیت زندگی کودکان اوتیسم دارد. در حقیقت می توان این گونه بیان کرد که گفتاردرمانی به دنبال بهبود ارتباط اجتماعی کودک با دیگران بوده و گفترادرمانگران در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که توانبخشی کودکان اوتیسم همچون گفتاردرمانی بهتر است هر چه زودتر شروع شود تا نتایج درمانی مطلوب تری به دست بیاید.
نقش گفتاردرمانگران در حرف زدن کودکان اوتیسم
گفتاردرمانگران نقش حائز اهمیتی در کمک به کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم می توانند داشته باشند. گفتاردرمانگر با ارزیابی دقیق وضعیت کودک مبتلا به اوتیسم و بررسی شدت اختلال گفتاری او می تواند از روش های موثر و مفید برای کمک به درمان اختلالات گفتاری کودکان اوتیسم استفاده کند. استفاده از روش ها و شیوه های نوین گفتاردرمانی کمک می کند که مناسب ترین درمان به کودک اوتیسم با اختلال گفتاری برسد. از آن جایی که اختلال گفتاری و ناتوانی در برقراری ارتباط اجتماعی موجب جدایی کودک از محیط تحصیلی و دوستان او می شود، گفتاردرمانگران اوتیسم نقش بسیار موثری در بهبود این کودکان خواهند داشت.