سنجش لکنت زبان

سنجش لکنت | ارزیابی لکنت زبان| تشخیص لکنت زبان| نمره لکنت زبان| گفتاردرمانی لکنت زبان

سر فصل مطالب

سنجش لکنت بخشی از برنامه درمان است که به طور مفصل باید مورد بررسی قرار گیرد. درمانگر در آغاز هر جلسه کلینیکی یک سنجش عینی از شدت لکنت کودک به عمل می ­آورد که این سنجش بر مبنای شمارش تعداد موارد لکنت در طی گفتگو با درمانگر است. اما سنجش مهم­تری که توسط والدین انجام می­گیرد، شامل یک معیار 10 نمره­ای شدت است که به سنجش شدت لکنت می­پردازد. این معیار، برای ثبت روزانه شدت لکنت توسط والدین به کار می­رود. بدین ترتیب والدین علاوه بر شدت لکنت، درمی­ یابند که در چه زمانی و چه مکانی لکنت حداقل و یا حداکثر شدت را دارد. به این دلیل سنجش­های درون و خارجِ کلینیک، اطلاعات مهمی را در اختیار برنامه لیدکامب قرار می­دهد. مرکز گفتاردرمانی دکتر صابر در زمینه ارزیابی لکنت زبان در کودکان و درمان تخصصی آن فعالیت می نماید. تیم تخصص مرکز شامل گفتاردرمانان با تجربه، بازی درمانی و رفتاردرمانی و گفتاردرمانی در منزل… می باشد.

 جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک –توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

سنجش لکنت در کودکان

گفتاردرمانی لکنت برای آگاهی از تأثیر درمان، سنجش­های جامع گفتار داخل و خارج کلینیک امری مهم تلقی می­شود. زیرا در صورت عدم اثربخشی باید علت مشخص و مرتفع گردد. این مسئله به طور خاصی در هفته­ های آغازین برنامه پراهمیت­ تر است. در واقع سنجش­های در طول برنامه به هدایت تصمیمات درمانی منجر می­شود و بدون آن­ها امکان انجام صحیح درمان وجود ندارد. بدیهی است که نقص در جمع­ آوری و تفسیر صحیح سنجش­های گفتار و ضعف در پاسخ­دهی بالینی مناسب به آن­ها منبع بروز مشکلات اساسی در اجرای برنامه لیدکامب است.

برنامه لیدکامب در دو مرحله اجرا می­شود. در مرحله اول تلاش می­شود تا کودک در موقعیت­های گفتاری روزمره دچار لکنت نشود. زمانی که  لکنت زبان به مقدار مشخصی رسید، این مرحله پایان می ­یابد. در این مرحله از درمان، سنجش­های گفتار نیز انجام می­شود. مزایای این سنجش­ها در مرحله دوم درمان مشخص می­شود. البته سنجش­های گفتار در مرحله دوم همچنان انجام می­شوند و نشان می­دهند آیا کودک هم­چنان از مزایای درمان بهره می­برد یا خیر. چنانچه تأثیرات درمان در مرحله دوم ادامه داشته باشد، مراجعه خانواده به کلینیک کاهش می­یابد و در نهایت به طور کامل متوقف می­شود.

درمان لکنت زبان با روش لیدکامب

مرحله دوم برنامه لیدکامب بخشی از درمان است. معمولاً در سایر برنامه­های درمانی برای این بخش از اصطلاح “تثبیت” استفاده می­شود. در واقع این اصطلاح به پایان درمان اشاره دارد، و چون برنامه لیدکامب با چنین مفهومی موافق نیست، بنابراین در این برنامه از چنین اصطلاحی استفاده نمی­شود. به عبارت دیگر مرحله دوم جز جدانشدنی برنامه لیدکامب است و مثل سایر درمان­ها به انتهای درمان افزوده نمی­شود. والدین در این مرحله به تدریج بازخوردهای کلامی را کنار می­گذارند و هم­زمان با کاهش مراجعه به کلینیک، مسئولیت کامل درمان را به عهده می­گیرند.

در یک جلسه کلینیکی معمولاً در بدو ورود کودک و والد به جلسه، درمانگر شدت لکنت کودک را به صورت عینی می­سنجد (این سنجش می­تواند در هنگام صحبت کردند درمانگر – کودک یا والد – کودک و یا ترکیبی از این دو انجام گیرد). سپس با سنجشی که والدین از شدت روزانه لکنت در هفته گذشته گزارش می­نمایند، مقایسه می­کند. پس از آن والد و درمانگر درباره موضوعاتی نظیر بررسی پیشرفت کودک در هفته گذشته، و چگونگی پیش­برد درمان توسط والدین بحث می­نمایند. در این میان چنانچه مشکلی وجود داشته باشد، درمانگر بازخورد و اطلاعات لازم را به والد ارائه می­دهد، در مورد اعمال تغییرات لازم در هفته آینده با وی صحبت می­کند، و در انتهای جلسه موارد لازم برای پیش­برد درمان در هفته آینده را به طور مختصر بیان می­کند و از والدین می­خواهد به منظور روشن شدن کلیه مسائل مبهم، سؤالات خود را مطرح نمایند

 

ارزیابی لکنت زبان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

error: Content is protected !!