روش های غذا دادن به کودک بدغذا

روش های غذا دادن به کودک بد غذا| راه های غذا دادن کودک| کاردرمانی حسی دکتر صابر

سر فصل مطالب

بسیاری از والدین با مشکل غذا خوردن کودکان مواجه هستند. کودک بد غذا یا کودکانی که تنوع غذایی محدودی دارند والدین را کلافه و عصبی می کنند. باید توجه داشت که بعضی از این کودکان با مشکلات حسی دست و پنجه نرم می کنند. عدم تحمل بافت های غذای مختلف در دهان یا حساسیت به گرما یا سرمای غذا ها این کودکان را آزار می دهد. کاردرمانی حسی با استفاده از ماساژ های دهانی و ماساژهای آرام سازی در کنار حساسیت زدایی بویایی و طعم ها کمک می کند به تدریج دایره غذاهای کودک بیشتر شده و تنوع غذایی مناسب را بدست آورد. مرکز گفتاردرمانی و کاردرمانی حسی دکتر صابر در زمینه درمان مشکلات حسی کودکان فعالیت می نماید. در این مطلب به ارائه روش های غذا دادن به کودک بد غذا پرداخته می شود که می تواند شما والدین را در جهت بهبود تغذیه کودک کمک نماید.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

روش غذا دادن به کودک بدغذا

دلیلی برای خسته کننده و ملال­ آور بودن رژیم غذایی کودکتان وجودندارد. برای تکمیل مواد مغذی مورد نیاز و آشنا کردن او با طعم­ها وبافت­های مختلف غذا، غذاهای متنوعی در اختیار او قرار دهید.

مثال: جسیکا متوجه شد دخترش تنوع را دوست دارد. «در هفت و نیم ماهگیِ دخترم، راشلف ضمن شام خوردن خودم، چند عدد برشتوک حلقه­ای روی سینی صندلی پایه بلندش قرار دادم. این کار را چند روز تکرار کردم تا سرانجام در روز هشتم او یک دانه برشتوک در دهان گذاشت و به تدریج این نوع تغذیه را آموخت. در طول مدت شش هفته بعد از آن او را با کراکر برنج، هویج آب­پز، سیب زمینی شیرین آب پز، شاخه­ های پنیر چدار، ماست ساده و پوره سیب بخارپز بدون شکر تغذیه کردم، اما حتی در نه ماه و یک هفتگی هنوز هم غذاهای جامد زیادی، به استثنای پنیر، نمیخورد. (او حتى کته برنج نمی­خورد، زیرا اجازه نمی­داد با قاشق به او غذا بدهم و م بدهم و من هم دلیلی برای جنگیدن با او نمی­دیدم). بعدها دریافتم که از طعم آن خوشش نمی­آمده است. روزی هنگام صرف ناهار در یک رستوران مکزیکی، راشل ابتدا یک دانه لوبیا سیاه و سپس برنج و تورتیلا را به دهان برد و چشید که آن را بسیار پسندید و در همان یک وعده بیش از تمام شش هفته گذشته­اش غذای جامدمصرف کرد».

غذاهای انگشتی باید نرم باشند و به آسانی به تکه­های کوچک تبدیل شوند و بلعیدن آنها آسان باشد. میوه هایی مانند طالبی ،گرمک، هلو، گلابی، آلوچه، کیوی، آووکادو و حتی سیب، چنانچه بخارپز یا آب­پز شوند این چنین هستند.(برش­هایی از آنها را با یک قاشق آب در مایکروفر بپزید). فقط پوست و هسته آنها را جدا و به تکه­های کوچکی که کودک بتواند در دهانش بگذارد، تقسیم کنید. سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، کدو و هویج را آب پز یا بخارپز کنید تا نسبتاً نرم شوند.

ماکارونی و پاستا یک غذای اولیه عالی برای کودک است. نوع نسبتاًکوچک آنها را انتخاب کنید و نرم بپزید. آنها را ساده، یا با کمی سس گوجه  فرنگی به کودک بدهید. پستوی سیر یکی از غذاهای اولیه مورد علاقه فرزندانم بود. شاید چندان عجیب نباشد زیرا تحقیقات نشان داده است کودکان مزه شیر مادر را هنگامی که او غذای سیرداری خورده استدوست دارند.

روش های غذا دادن به کودک

چگونه بدانم کودک آمادگی غذاهای انگشتی را دارد؟

·        زمانی که می­تواند مستقیم در صندلی پایه بلند بنشیند. هنگامی که انواع پوره ­ها از جمله پوره­ های کمی غلیظ­تر را خورده باشد.

·        شروع به برداشتن اشیاء باشست وانگشت اشاره ­اش کرده که نشانه ­ای از پیشرفت مهارت­های حرکتی کودک است.

غذاهای انگشتی و راه های غذا دادن به کودک

غذاهای صبحانه – در هر موقع از روز – غذاهای انگشتی خوبی هستند. مثل ویفرهای گندم کامل، کیک­های یزدی،(تعدادی تهیه و در فریزر قرار دهید و هنگام مصرف به سادگی در مایکروفر گرم کنید)، نان تست (برای کودکان زیر دوازده ماهه). برای تغذیه بهتر کودک روی هر یک از مواد فوق می­توانید کمی پوره میوه یا سبزیجات بمالید.

غذای تهیه شده هر آنچه باشد، آن را کم کم به کودک بدهید و به محض اینکه پرتاب کردن آن روی کف اتاق برای کودک جالب­تر از گذاشتن در دهانش باشد، غذا خوردن او را خاتمه یافته تلقی کنید.

غذا خوردن انگشتی ممکن است در حدود شش ماهگی شروع شود یا تا ماه­ها بعد به تأخیر بیفتد. یکی از دلایل این امر شخصیت فرزندتان است. رسیدن به این مرحله به محیط زندگی کودک نیز بستگی دارد. اگر ازریخت و پاش ناراحت نشوید، کودک راحت­تر دست به کاسه غذایش می­برد و سریعتر در خوردن غذای انگشتی تجربه پیدا می­کند. اگر به نظافت اهمیت زیادی بدهید و با دستمال فوراً غذاهای ریخت و پاش شده را تمیز کنید، فرزندتان احتمالاً به نگرانی و حساسیت شما پی می­برد و هنگام غذا خوردن دست­هایش را کنار می­کشد.

در هر حالت، در دوازده ماهگی به احتمال زیاد فرزندتان بیشتر غذایش را خودش خواهد خورد. این غذا خوردن بیشتر با انگشت­هایش خواهد بود – گرچهممکن است استفاده از قاشق را نیز امتحان کند، ولی احتمالاً در این سن زیاد موفق نخواهد بود.

انواع غذاهای انگشتی

ده غذای مهم انگشتی: شش تا هشت ماهگی

۱. نان قندی

  1. پوره سیب زمینی
  2. هویج پوست کنده (برای تقویت لثه­ها پیش از بیرون آمدن دندان)
  3. بیسکویت­هایی با آرد مارانتا
  4. استخوان ران مرغ یا استخوان دنده

۶. نان بگل (نوعی نان فانتزی حلقه­ای شکل)

  1. سبزیجات پخته نرم

۸. موز

  1. نان سوخاری
  2. برشتوک حلقه­ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

error: Content is protected !!