ارتباط بین تشخیص اوتیسم و سن والدین موضوعی پیچیده است و همچنان به طور دقیق به وسیله تحقیقات علمی مشخص نشده است اما مطالعات اخیر دانشمندان نشان می دهد که تفاوت سن والدین کودک می تواند خطر ابتلا به اتیسم را افزایش دهد. بر اساس این مطالعه که روی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام شده است، احتمال ابتلای یک کودک اوتیسم با افزایش سن والدین بالا می رود. در این مطالعه مشخص شد احتمال ابتلای کودک به اوتیسم در مادران با سن 40 سال 50 درصد بیشتر از مادران با سن 25 تا 29 سال میباشد. پس با این حساب به طور احتمالی در پاسخ به این سوال که “آیا سن والدین در ابتلای فرزندشان به اتیسم تاثیر دارد،” می توان گفت تشخیص اوتیسم و سن والدین باهم مرتبط اند. اما نکته مهم دراین میان پس ازتشخیص اوتیسم شروع درمان های توانبخشی در اولین فرصت برای کودکان طیف اوتیسم میباشد. کلینیک تخصصی توانبخشی اوتیسم دکتر صابر، بهترین مرکز توانبخشی کودکان اوتیسم، با انجام خدمات متنوع درمانی برای کودکان اوتیسم همچون کاردرمانی، گفتاردرمانی، رفتار درمانی، بازی درمانی و… رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب می کند.
سن مادر در ایالات متحده نیز در حال افزایش است. یک مطالعه مستقر در کالیفرنیا افزایش سه برابری در تعداد زایمانهای زنان 40 تا 44 ساله را بین سالهای 1982 تا 2004 گزارش کرد. بر اساس این مطالعه، افزایش تشخیص اوتیسم در کالیفرنیا در طول یک دهه – یافتهای که جانی شلتون، دانشجوی دکترا در دانشگاه کالیفرنیا، دپارتمان علوم بهداشت عمومی دیویس و نویسنده اصلی این مطالعه را شگفت زده کرد. او میگوید: «انتظار داشتم سهم بیشتری را ببینم، زیرا سن یک عامل خطر است و زنان دیرتر بچه دار میشوند. مطالعات قبلی نشان داده بود که هر دو سن مادر و پدر به طور مستقل با خطر اوتیسم مرتبط هستند. اما مطالعه کنونی نشان داد که سن پدر تنها زمانی که مادر زیر 30 سال است یک عامل خطر است. نتایج مشابه به دست آمده از همان نمونه کالیفرنیا، منتشر شده در سپتامبر 2009 در مجله سلامت عمومی آمریکا، که نشان داد ادغام داده ها به طور مصنوعی، خطر سن پدر، و سن بالای مادر احتمالاً خطر بیشتری را ایجاد می کند.
آموزش والدین کودکان اوتیسم
اختلال طیف اوتیسم یک وضعیت مرتبط با رشد مغز است که بر نحوه درک و معاشرت فرد با دیگران تأثیر می گذارد و باعث ایجاد مشکلاتی در تعامل اجتماعی و ارتباطات می شود. این اختلال همچنین شامل الگوهای رفتاری محدود و تکراری است. اصطلاح «طیف» در اختلال طیف اوتیسم به طیف وسیعی از علائم و شدت آن اشاره دارد.
طبق گزارشی از اداره خدمات توسعه کالیفرنیا، شیوع اختلالات طیف اوتیسم در کالیفرنیا در سال 2007، 12 برابر از سال 1987 بود که نشان دهنده رشد متوسط سالانه 13 درصدی است. تنها بخشی از این موارد اضافی را می توان با تغییر در معیارهای تشخیصی و تشخیص های اولیه توضیح داد.
والدین کودک مبتلا به ASD و ADHD و اتیسم ممکن است پیرامون این که کودک شان «به واقع» دچار کدام یک از این اختلال هست و این که چرا بالینگر شناسایی و درمان نشانه های بیش فعالی و کاستی توجه را به تمرکز بر جنبه های ASD ترجیح می دهد، سردرگم شوند. این ظرایف تشخیصی بدون آموزش و راهنمایی دقیق والدین اوتیسم در مورد «معنای» تشخیص و توضیح این که چرا بالینگر تصمیم می گیرد تا صرف نظر از تشخیص اوتیسم و سن والدین، به درمان یا عدم درمان نشانه های کاستی توجه بپردازد می تواند برای والدینی که به دنبال پاسخ های محکم و سریع اند، بسیار سردرگم کننده باشند.
تشخیص اوتیسم در کودکان و سن والدین
فکر میکنیم لازم است تا تشخیص دهنده صرف نظر از رشته تحصیلی اش – روان پزشکی کودکان، متخصص اطفال، روان شناسی عصب شناسی یا کاردرمان – به والدین پیرامون ظرایف طبقات تشخیص اوتیسم و روش تشخیص گذاری استفاده شده یا قابل استفاده برای سایر متخصصان آموزش دهد. برداشتن این قدم ساده – که اغلب نادیده گرفته می شود – می تواند از سردرگمی خانواده ها جلوگیری کند، به ویژه زمانی که متخصصان مختلف در طول یک بازه زمانی برچسب های تشخیصی متفاوتی را برای یک کودک در نظر می گیرند. همچنین بایستی به خانواده ها کمک کرد تا دریابند که برای اختلال اولیه چه راهکاری می تواند مناسب باشد و نیز شواهد در دسترس از مداخلات مؤثر برای مشکلات مرتبط کدام هستند، مثل مداخلاتی نظیر دارو های مختلف برای درمان بی توجهی، بیش فعالی، اتیسم، اضطراب یا پرخاشگری که اغلب همراه با بسیاری از اختلالات هستند. همچنین به والدین در جهت بررسی احتمال بروز اوتیسم در کودکان بعدی و بررسی فاکتورهای مستعد کننده نظیر سن والدین و بروز اوتیسم توسیه های لازم را انجام دهند.
نویسندگان این مطالعه اپیدمیولوژیک که در 8 فوریه در تحقیقات اوتیسم منتشر شد، سن والدین بیش از 12000 کودک مبتلا به اوتیسم و نزدیک به پنج میلیون کودک “کنترل” را بین سالهای 1990 تا 1999 که همگی در کالیفرنیا زندگی میکردند، بررسی کردند. محققان دریافتند مادران بالای 40 سال 51 درصد بیشتر از مادران 25 تا 29 ساله و 77 درصد بیشتر از مادران زیر 25 سال در معرض خطر ابتلا به اوتیسم هستند.
در توضیحات پیرامون مورد «زندگی در سایه والدین: اختلال اضطراب جدایی»، هردوی صاحب نظران روان درمانی و دارو شناسی روانی، با وجود شرح تفاوت های ظرفیت در عوامل سبب شناسی، در مجموع درمان هایی یکسان توصیه کرده اند. توجه به این نکته مهم است که گرچه درمان های رفتاری اتیسم توسط هر دو گروه متخصصان تشخیص اوتیسم توصیه می شود، اما در مورد این که روان پزشکان کودک و حتی بسیاری از روان شناسان و گفتاردرمانی اوتیسم، به واقع تا چه میزان در درمان شناختی – رفتاری و مواجهه درمانی از آموزش تحت نظارت برخوردار بوده اند، تردید وجود دارد.
منبع:
Study Confirms Link between Older Maternal Age and Autism
https://www.scientificamerican.com/article/autism-maternal-age/