اوتیسم نوعی اختلال است که بر سیستم عصبی و رشدی کودک تاثیر گذار بوده و این اختلال غالبا در نخستین سال های زندگی کودک بروز پیدا می کند. اوتیسم نوعی اختلال واحد نیست بلکه طیفی از اختلالات است که به طریق های مختلفی بر کودکان تاثیر گذار است. اوتیسم در کودکان احتمال دارد با علائم مختلفی خود را بروز دهد. در تحقیقات انجام شده در حوزه بررسی اوتیسم مشخص شده که بعضی کودکان مبتلا به اوتیسم به بازی با کودکان دیگر علاقه ندارند یا اجتماعی نیستند یا ارتباطات اجتماعی و هم چنین ارتباط چشمی خوبی ندارند. یکی دیگر از علائم شایع در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم، وابستگی شدید به اشیاست. شناخت علائم اوتیسم کودکان می تواند در بررسی اوتیسم، تشخیص آن و هم چنین تحقیق در مورد اوتیسم کارساز باشد. رضایت مشتریان و مراجعه کنندگان به مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی اوتیسم دکتر صابر، تجربه همیشگی ما را در ارائه خدمات مدرن و تخصصی گفتاردرمانی و کاردرمانی اوتیسم نشان می دهد.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
بررسی اوتیسم و علائم آن
اختلالات طیف اوتیسم در کودکان ممکن است با علائم مختلفی خود را نشان دهد. شایع ترین علائم اوتیسم عبارت است از: علائم اجتماعی، علائم ارتباطی و رفتاری. به طور کلی علائم اوتیسم، موارد زیر را در بر می گیرد:
-عدم برقراری ارتباط مناسب چشمی
-ناتوانی در پیدا کردن دوست
-ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران
-ناتوانی در صحبت کردن و اختلال گفتار
-ترس از حرف زدن در محیط های اجتماعی
-داشتن حرکات تکانشی
-وابسته به انجام حرکات تکراری
-تکرار کردن کلمات یا عبارات خاص
تحقیق در مورد اوتیسم و تشخیص آن
هیچ نوع آزمایشی مبنی بر تشخیص دقیق و بررسی اوتیسم در کودکان وجود ندارد. یکی از راه های بررسی اوتیسم، تشخیص زودهنگام آن است. تحقیق در مورد اوتیسم نشان داده است که تشخیص اوتیسم حتی قبل از یک سالگی نیز امکان پذیر است اما احتمال تشخیص نادرست آن در این زمان بیشتر است. به طور کلی می توان گفت هر چه مداخلات درمانی زودتر آغاز شود، نتایج مطلوب تری به دست می آید. به همین دلیل است که باید به رفتار ها و رشد کودک خود در دوران نوزادی و کودکی توجه بسیار داشته باشید.
تشخیص زود هنگام و بررسی اوتیسم
طبق تحقیقات انجام شده در حوزه اوتیسم احتمال نادرست بودن تشخیص اوتیسم در سنین پایین تر وجود دارد. اگر علائم اوتیسم را در کودک خود مشاهده کردید، فرصت مداخلات درمانی زود هنگام را از او نگیرید. تشخیص زود هنگام اوتیسم این فرصت را می دهد تا با گفتاردرمانی و کاردرمانی یا سایر روش های درمانی، به بهود زندگی کودک کمک کرد. خوشبختانه این روز ها روش های بسیاری برای درمان اوتیسم وجود دارد؛ از جمله کاردرمانی، بازی درمانی، آب درمانی، گفتاردرمانی، اتاق تاریک، سنسوری روم و… که البته به طور قطع می توان گفت درمان های زود هنگام موجب رسیدن به نتایج مطلوب تر و سریع تری خواهد شد.