گفتاردرمانی بزرگسالان حرف ر

گفتار درمانی بزرگسالان حرف«ر»

سر فصل مطالب

مراجعه به گفتار درمانی در هر سنی تاثیر گذار خواهد بود، ولیکن در سنین کمتر و در کودکان روند تاثیر گذاری سریع تر است. انجام گفتار درمانی در کودکان و بزرگسالان برای افرادی که در تلفظ بعضی حروف مشکل دارند بسیار موثر است. مرکز گفتاردرمانی دکتر صابر همراه با بهترین دکتر گفتاردرمانی در زمینه گفتار درمانی بزرگسالان در تلفظ برخی حروف مثل « ر» فعالیت می کند. انجام گفتاردرمانی در منزل برای بزرگسالانی که توانایی رفت و آمد به کلینیک را ندارند و یا دسترسی آسانی ندارند خدمات بسیار مفیدی می باشد. به صورت کلی در صورت ناروانی گفتار و یا اختلالات تلفظی در فرد بهترین کار کمک گرفتن از یک متخصص گفتار درمانی بزرگسالان است تا با ارزیابی دقیق تشخیص دهد مشکل و علت اختلال تلفظی چیست و درمان مناسب را ارائه نماید. هرچه درمان زودتر شروع شود جوابدهی و سرعت بهبودی بیشتر است. اگر کودکی را با اختلالات تلفظی مانند مشکل در تلفظ حرف ر مشاهده کردید، حتما والدین را در جهت استفاده از خدمات گفتاردرمانی تشویق نمایید تا از بروز اختلالات ثانویه در کودکان مانند اضطراب، گوشه گیری و اعتماد به نفس پایین که تا بزرگسالی همراه فرد می باشند جلوگیری نمایید. همچنین اگر در اطرافیان خود بزرگسالی وجود دارد گه به گفتادرمانی بزرگسالان در حرف ر نیاز دارد، مرکز گفتاردرمانی دکتر صابر بهترین کمک کننده است.

ارزیابی و درمان در تلفظ حرف ر در بزرگسالان

معمولاً تلفظ حرف «ر» از همان کودکی برای برخی افراد مشکل است. کودکان در سن ۳ سالگی گفتاری واضح و قابل فهم خواهند داشت و تا پایان سن ۵ سالگی تمام حروف باید به صورت درست و صحیح بیان شوند، در غیر این صورت کودک دچار اختلال تلفظی شده و نیاز به گفتار درمانی دارد. اشتباه تلفظ کردن حرف «ر» در کودکان و بزرگسالان می‌تواند ناشی از قرارگیری ناصحیح زبان با سقف دهان و لثه باشد،و یا عادتی غلط در تلفظ حرف «ر» باشد.

گفتاردرمانی برای بزرگسالان

ارزیابی گفتار درمانی حرف ر

در گفتاردرمانی اختلال تلفظ، هنگامی که از کودک خواسته می‌شود تا مثلاً در مراحل آغازین درمان، پس از یک الگوی درست، صدای (ر) تولید کند، کودک ممکن است:

a) این صدا را به درستی و یا همانند الگوی ارائه شده تولید کند

b) این صدا را به شکل غیرقابل پذیرش تولید کند.

البته، خواسته‌ی ما این است که، کودک پس از دریافت الگوی درست از طرف گفتاردرمانی ، این صدا را به درستی تولید کند. با این وصف، گفتاردرمان باید بداند که:

a) آموزش درست صدای (ر) می‌تواند دشوار باشد

b) حتی وقتی که راهکار آموزش صدای (ر) درست هم باشد، برخی از متغیرهای مربوط به بیمار (تاریخچه‌ی تولید این صدا، محدودیت‌های جسمی کودک، اشکالاتی در یادگیری این صدا، فقدان انگیزه، و نظایر این‌ها، می‌توانند به طور منفی روی توانایی بیمار در تولید صحیح صدای (ر) در مراحل آغازین درمان تأثیر بگذارند.

هنگام اجرای درمان، گفتاردرمان باید به سرعت و به دقت، کیفیت، درستی، و قابل قبول بودن برنامه‌ی درمانی را ارزیابی کند. روند این ارزیابی مبتنی است بر انجام مقایسه‌ای بین گفتار کودک با نتایج همیشگی درمان، و یا آنچه از طرف گفتاردرمان تعیین شده است. هر چند در آغاز درمان، گفتاردرمانی تلاش می‌کند تا کودک صدای (ر) را درست تولید کند، در واقع، درست متوجه می‌شود که، برخی از پدیده‌ها می‌توانند مانع از تولید صحیح این صدا بشوند. زمانی که برای تولید صحیح صدای (ر) مشکلی ایجاد شود، که غالباً این گونه هست، گفتاردرمان باید ارزیابی خود را آغاز نماید: واکنش‌های کودک را مورد بررسی و پرسش و تجزیه و تحلیل قرار دهد تا تعیین نماید که، کدام یک از چندین متغیر احتمالی ممکن است به طور منفی روی توانایی کودک در تولید صحیح این صدا تأثیر گذاشته باشد.

تلفظ اشتباه حرف «ر» در بزرگسالی امری ناخوشایند است و باعث می‌شود فرد اعتماد به نفسش را از دست بدهد و در برقراری ارتباط کلامی با دیگران دچار ضعف شود. مشکلات تلفظی و اختلال گفتار اغلب باعث از دست دادن فرصت های شغلی مناسب می‌شود. با مراجعه به گفتار درمانی و ارزیابی و درمان توسط گفتار درمانگران مرکز گفتاردرمانی دکتر صابر، می توانید جایگاه صحیح تولید حرف ر را بیاموزید و مشکل تلفظی خود را بهبود بخشید.

گفتاردرمانی برای تلفظ حرف ر

توصیه هایی جهت تمرین در منزل :

یادگیری جایگاه تولید حرف «ر» که می‌توانید با دیدن ویدیو هایی از قرارگیری صحیح زبان در حرف «ر» مطلع شوید.

جارو زدن سقف دهان: این تمرین به گونه‌ای است که  نوک زبانتان  را از پشت دندان‌های جلویی بالا به سمت عقب،روی سقف دهان بکشید،و میتوانید در این هنگام صدای «ر» را تلفظ کنید . این کار باعث تقویت زبان برای تلفظ درست حرف «ر» می باشد.

تلفظ صدای مسلسل: با تمرین تلفظ صدای «ر» با فشار زبان خود را به عقب ببرید و داخل سقف دهان بکشید تا صدای «ر» را تلفظ کنید.

نگاه کردن به آینه در انجام تمام تمرینات و قرار گیری صحیح زبان بسیار موثر خواهد بود.

سوالات متداول:

  1. آیا مشکل در تلفظ حرف ر قابل درمان است؟

بله با انجام تمرینات گفتاردرمانی می توان مشکلات تلفظ حرف ر را در بیماران برطرف نمود.

2. چرا بعضی از آدم ها در تلفظ حرف ر مشکل دارند؟

این اختلال یک مشکل در قرارگیری ناصحیح زبان با سقف دهان و لثه می باشد،و یا عادتی غلط در تلفظ حرف «ر» است که با آموزش قابل درمان است فرد با تمرینات گفتاردرمانی جایگاه درست زبان در هنگام تلفظ را می آموزد.

گفتاردرمانی با مهارت

گفتاردرمانی با مهارت| گفتاردرمانی کودکان | گفتاردرمانی در شرق و غرب و شمال تهران

هنگامی که گفتاردرمانان آماده می­ شوند تا در حوزه­ های مختلف درمان با بیماران کار کنند، مهم است که مفاهیم بنیادی مربوط به نظریه­ ی یادگیری را که روی توانایی­…
متخصص گفتاردرمانی ارتباط

متخصص گفتاردرمانی ارتباط| گفتاردرمانی کودکان| گفتاردرمانی پاسداران

هدف گفتاردرمانی ارتباط، بهبود مهارت های ارتباطی و هئایت تاخیر ها و اختلالات مربوط به درک زبان است. گفتاردرمانی ارتباط می تواند فواید بسیار زیادی برای کودکان و بزرگسالان همچون…
گفتاردرمانی و تفاوت های فرهنگی

گفتاردرمانی و تفاوت های فرهنگی| اختلال گفتاری در کودکان| گفتاردرمانی کودکان در شهرک غرب

گفتاردرمانی که با هدف به کار گیری حداکثر توانایی های گفتاری فرد، به درمان اختلال گفتاری در کودکان می پردازد. در حقیقت گفتاردرمانی یکی از شاخه های توانبخشی است که…