گفتاردرمانی در مشکلات ژنتیک

گفتاردرمانی در مشکلات ژنتیک|گفتاردرمانی کودکان|مرکز گفتاردرمانی در پاسداران

سر فصل مطالب

گفتاردرمانی کودکان با ارزیابی توسط متخصص گفتاردرمانی یا آسیب شناس گفتار و زبان آغاز می شود. در این مرحله متخصص گفتاردرمان اطلاعات اولیه راجع به مهارت گفتاری کودک را بررسی می کند به طور مثال دهان کودک را معاینه می کند، تست های گفتاری از کودک می گیرد یا کودک راوادار به گفتن کلمات یا عبارات مخصوص می کند. مراحل درمانی گفتاردرمانی همچون نقشه ای است که پیشرفت کودک در مدت زمان درمانی از آن دنبال می شود و مقصد انتهایی این نقشه، درمان کودک می باشد. مرکز تخصصی گفتار درمانی دکتر صابر با داشتن تعداد زیادی نیروی گفتار درمان در تشخیص و درمان کودکان و بزرگسالان مبتلا به اختلالات گفتاری مشغول به فعالیت بوده و از به روز ترین متد های درمانی جهت درمان و بهبود بیماران استفاده می کند.

جلسات گفتاردرمانی کودکان شامل بازی های گوناگون نیز می شود که می تواند در گفتاردرمانی در منزل نیز انجام شود. با این که عموم مردم بر این تصورند که بازی فقط برای تفریح است اما کودکان به وسیله انجام بازی می توانند یادگیری ارتباط را بهتر بیاموزند.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

گفتاردرمانی در مشکلات ژنتیک

این نکته بسیار حائز اهمیت است که جلسات گفتاردرمانی کودکان شاد و رضایت بخش می باشد. این جلسات به طور معمول با مرور تمرینات جلسه قبل کودک آغاز شده و با تمرینات جدید درمانی پایان می یابد. گفتاردرمانگر با توجه به این نکته که کودک تمرینات قبلی را چگونه و چقدر درست انجام می دهد، تمرینات جدیدی را برای جلسه بعد تعیین می کند. در آخر گفتاردرمانگر به پدر و مادر کودک آموزش می دهد که تمرینات جدید را تا جلسه بعدی با کودک خود انجام دهند.

گفتاردرمانی به کودکان کمک می کند تا آشکار تر و واضح تر صحبت کنند، عزت نفس بیشتری داشته باشند و از ارتباط برقرار کردن با دیگران نا امید نشوند. کودکانی که به مشکلات گفتاری و زبانی دچار هستند، از نظر تحصیلی و عاطفی ممکن است با مشکل مواجه شوند؛ بنابراین گفتاردرمانی یک انتخاب صحیح برای این دسته از کودکان می باشد.

در طول انجام مراحل گفتاردرمانی کودک تان باید به این نکته توجه کنید که گفتاردرمانی ممکن است ماه ها و یا حتی سال ها طول بکشد. طولانی شدن فرایند درمان به نیاز فرزند شما بستگی دارد. اگر چه به یاد داشته باشید که گفتاردرمانی نمی تواند مشکل یا اختلال فرزند شما را کاملا بهبود بخشد اما هدف اصلی گفتاردرمانگران رسیدن به نتیجه مطلوبی است که کودک کمترین مشکلات گفتاری را داشته باشد.

یکی از علل اصلی بروز اختلالات گفتاری عوامل ژنتیکی مانند سندروم داون می باشد. کودکان مبتلا به سندروم داون غالبا ارتباط قوی ای دارند و دوست دارند تعاملات اجتماعی زیادی داشته باشند اما متاسفانه معمولا از مهارت های غیر کلامی مانند اشاره استفاده می کنند به این دلیل که در حیطه زبان و گفتار، تاخیر دچار تاخیر می شوند. خوشبختانه گفتاردرمانی به درمان اختلالات و مشکلات گفتاری این کودکان و هم چنین کودکانی که به دلیل سایر علل ژنتیکی مشکل دارند، کمک شایانی می کند.

 

گفتاردرمانی در مشکلات ژنتیک