علت بیش فعالی کودکان

علت بیش فعالی کودکان

سر فصل مطالب

علت بیش فعالی کودکان هنوز به طور کامل مشخص نیست، با این حال باور های عمومی درباره این که علت بیش فعالی چیست، وجود دارد. به طور احتمالی همچون سایر اختلالات روان، ژنتیک در بروز اختلال بیش فعالی نقش دارد اما تحقیقات دانشمندان نشان می دهد قرار گرفتن در معرض سموم محیطی همانند حشره کش، سرب، دود دخانیات، آسیب مغزی، زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و مشروبات الکلی پیش از زایمان در به وجود آمدن بیش فعالی موثر است. به طور کلی می توان گفت علت ها و عواملی که خطر مبتلا شدن کودک به بیش فعالی را افزایش می دهند، هنوز ناشناخته هستند. تحقیقات جدید نشان می دهد خوردن بسیار زیاد قند، تماشای بیش از اندازه تلویزیون، روش تربیت فرزند یا هرج و مرج خانوادگی را علت بیش فعالی کودکان نمی دانند. البته بعضی از این موارد می توانند علائم بیش فعالی کودکان را تشدید کنند. کلینیک بیش فعالی کودکان دکتر صابر با سابقه بالا در زمینه تشخیص کودکان توسط دکتر بیش فعالی و درمان کودکان بیش فعال با استفاده از درمان های تخصصی و به روز دنیا به ارائه خدمات درمانی در غرب و شرق تهران مشغول می باشد.

 

علت بیش فعالی کودکان چیست؟

دانشمندان همچنان علت بیش فعالی کودکان را شناسایی نکردند اما آن چه تا به امروز جز باور عمومی می باشد این است که علت اصلی این اختلال همچون سایر اختلالات، عوامل ژنتیکی است. علاوه بر عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی نیز در به وجود آمدن بیش فعالی اثر گذار است. با این حال محققان هنوز هم به منظور بررسی علت بیش فعالی کودکان در تلاش و کوشش هستند.

علائم بیش فعالی چیست؟

نشانه های بیش فعالی، عدم توجه، تکانشگری و تحریک پذیری را شامل می شود. علائم شایع بیش فعالی در اوایل زندگی کودک بروز پیدا می کند. به دلیل این که خیلی از کودکان معمولی احتمال دارد علائم بیش فعالی را در سطوح پایین تر داشته باشند، تشخیص این اختلال در کودک کمی دشوار بوده و باید توسط یک متخصص حرفه ای و با تجربه از طریق ارزیابی های دقیق صورت بگیرد. علائم بیش فعالی در طول چندین ماه پشت سر هم بروز پیدا کرده و اکثرا علائم تکانشگری را نشان می دهند. برخی از علائم شایع بیش فعالی عبارت اند از:

-احساس بی قراری

-ناتوانی در آرام نشستن

-صحبت کردن بسیار زیاد

-مشکل در منتظر ماندن

-اشتباهات و بی دقتی های مکرر

-بازی کردن با سر و صدای زیاد

-حواس پرتی مدام

-تکان دادن زیاد دست و پا

زمانی که حواس پرتی، بی دقتی های بسیار، ناتوانی در آرام ماندن و… روی عملکرد کودک در مدرسه یا خانه و روابط اجتماعی کودک با دوستان خود و هم چنین رفتار او تاثیر گذار باشد، احتمال دارد اختلال بیش فعالی در او مشاهده شود. اما از آن جایی که این علائم در شرایط مختلف، بسیار متنوع است، تشخیص دقیق اختلال بیش فعالی اصلا کار آسانی نمی باشد.

 

علت بیش فعالی چیست