دیر حرف زدن کودک همیشه جزء دغدغه های والدین بوده است. کودکان به علت های مختلفی دچار تاخیر در گفتار می شوند. کودکان به دلایل گوناگونی مثل ژنتیک- انواع بیماری هایی مثل فلج مغزی، اوتیسم، عقب ماندگی های ذهنی،کم شنوایی و شکاف کام و یا دلایلی مانند نداشتن انگیزه، استفاده بیش از حد از گوشی های همراه، تبلت و تلویزیون می تواند در دیر حرف زدن کودکان موثر باشد. مرکز گفتاردرمانی دکتر صابر در زمینه ارزیابی و تشخیص علت دیر حرف زدن کودک و درمان دیر حرف زدن کودکان، با انجام گفتاردرمانی به صورت منظم و همچنین خدمات گفتار درمانی در منزل برای مراجعانی که دسترسی آسان به کلینیک نداشتند، ارائه می گردد. گفتاردرمانی دکتر صابر با وجود داشتن گفتاردرمانگران صبور و با تجربه همچنین با بکار گیری تمرینات ویژه و تکنیک های روز دنیا در حیطه کودکان مشغول به فعالیت می باشد.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
بهتر است مشکل دیر حرف زدن کودک از همان دوران نوزادی تشخیص داده شود. در صورتی که نوزاد توانایی تولید صداها و آواهای مختلف را نداشته باشد و یا به صداهای اطرافش واکنش نشان ندهد، علائمی نگران کننده است. در بسیاری موارد به علت استفاده بیش از اندازه از تلویزیون گوشی و تبلت سیستم درکی و گفتاری کودک دچار مشکل شده و نمی تواند درست عمل کند. تاخیر در گفتار و دیر حرف زدن کودک به هر علتی ایجاد شده باشد یک ارزیابی دقیق و اصولی می تواند موجب تسهیل در روند درمان گردد. استفاده از ابزار های مختلف درمانی مانند سنسوری روم و سویچ صوتی و همچنین اتاق شنیداری به کودک در بهبود مهارت های کلامی و تولید گفتار کمک می نماید.
در اینجا می خواهیم چند روش درمان تاخیر گفتاری کودک را بررسی کنیم:
روش های درمان دیر حرف زدن در کودکان
والدین می توانند با انجام برخی تمرینات در خانه کمک زیادی به رشد مهارت های کلامی کودک داشته باشند، از جمله این تمرینات شامل موارد زیر است: 1. با کودکتان درباره چیزهایی که به آن علاقه دارد صحبت کنید 2. برای کودکان از همان سن کم کتاب بخوانید 3. برای کودکان شعر بخوانید و آنان را علاقمند به شعر خواندن کنید 4.از کودک بخواهید درباره اتفاق ها و بازی هایی که با دوستانش انجام داده برایتان توضیح دهد 5. انجام یکسری تمرینات گفتاری در قالب بازی 6. به کودک مطابق سنش تصویری نشان بدهید و از او بخواهید چند کلمه یا جمله درباره آن بگوید.
راه دیگر درمان دیر حرف زدن کودک گفتار درمانی می باشد که توسط دکتر گفتاردرمانگر انجام می شود که ابتدا ارزیابی کودک و سطح گفتار او تعیین می شود و بعد طی جلسات پی در پی به تسریع بهبود گفتار کودک می پردازد،که هر جلسه گفتار درمانی 30 تا 45 دقیقه طول می کشد. و تعداد جلسات در هفته و طول مدت درمان نیز بستگی به مشکل کودک دارد که گفتاردرمانگر آن را تشخیص می دهد.
دارو درمانی از دیگر روش های درمان کودک می باشد، در صورتی که کودک دچار بیماری یا بیش فعالی باشد و اختلالات گفتاری داشته باشد در کنار گفتاردرمانی نیاز به دارو دارد.