درمان اختلالات گفتاری و مشکلات ارتباطی به وسیله گفتاردرمانی انجام می شود. این کار به افراد کمک کرده تا توانایی هایی همچون درک و فهم، وضوح، صدا و تولید صدا را بهبود بخشند. گفتاردرمانی کودکان به درمان اختلالات گفتاری دوران کودکی نظیر تاخیر گفتار، لکنت زبان، اختلالات تلفظی یا اختلالات گفتاری دوره بزرگسالی که از سکته مغزی، آسیب مغزی یا سایر شرایط منشا گرفته، کمک می کند. اگر فرزند شما از هر نوع اختلال گفتاری همچون لکنت زبان یا سایر مشکلات گفتاری رنج می برد، می توانید به مرکز گفتاردرمانی دکتر صابر در غرب و شرق تهران جهت بررسی وضعیت مشکلات گفتاری یا انجام گفتاردرمانی در منزل مراجعه نمایید.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
به طور معمول و در حالت عادی اکثر کودکان با افزایش سن و سال، فرایند رشد، گفتار، زبان و… را گام به گام طی می کنند. در این هنگام ممکن است بعضی از کودکان سریع تر یا آهسته تر از هم سن و سالان خود این فرایند ها را طی کنند. آهسته طی کردن این فرایند ها می تواند نگرانی خانواده ها را سبب شود. تشخیص و ارزیابی مراحل رشد کودک بسیار حائز اهمیت است و هر مورد مشکوکی باید سریعا پیشگیری شود. به منظور توسعه و درمان مشکلات گفتاری و ارتباطی کودکان باید حتما به یک متخصص گفتاردرمان مراجعه کنید تا اختلالات گفتاری و مشکلات ارتباطی به طرز صحیحی تشخیص، ارزیابی و درمان شوند. گفتاردرمانی مشکلات حرکتی دهان همانند جویدن، بلع، پردازش شنوایی و بیان و… را درمان می کند. وظیفه یک آسیب سناس گفتار و زبان یا گفتاردرمانگر در اولین گام، شناسایی چالش هایی که فرزند تان با آن مواجه می شود، است. اهداف گفتاردرمانی عبارت اند از: بهبود تلفظ کلمات، تقویت عضلات گفتاری و یادگیری درست حرف زدن می باشد.
گفتاردرمانی در منزل برای کودکان
اصلی ترین شاخصه گفتاردرمانی در منزل، حمایت و پشتیبانی کامل پدر و مادر از فرزند خود می باشد و پدر و مادر نقش بسیار مهمی برای درمان مشکلات گفتاری کودکان دارند اما اگر به هر علتی نمی توانید ساعات مفید روز را با کودک خود بگذرانید، می توانید با در نظر گرفتن یک گفتاردرمانگر در منزل، مراحل درمانی کودک تان را طی کنید. تمرکز اصلی گفتار درمانی بر میزان حجم صدای تولید شده به منظور از بین بردن ناهنجاری های گفتاری و زبانی در کودک است.
پدر و مادر باید تلاش کنند فشاری برای بهتر صحبت کردن بر کودک خود اعمال نکنند و حتی از دادن نظر منفی درباره تلفظ اشتباه کلمات یا لکنت زبان جلوگیری کنند. با انجام تمرین و فعالیت هایی همچون فعالیت های زیر می توانید به سریع تر شدن روند درمان کودک کمک کنید:
-اهمیت دادن به فعالیت های مورد علاقه کودک
-حرف زدن با فرزند خود درباره اتفاقات روزانه
-انجام دادن بازی هایی که گفتار درمانگر توصیه می کند
-انجام تمریناتی که برای بهبود حرکات دهان و لب ها کمک کننده است
-تشویق به صحبت کردن کودک
در طول انجام درمان گفتاردرمانی به این نکته توجه داشته باشید که برخی از اختلالات گفتاری از دوران کودکی شروع شده و با افزایش سن بهبود پیدا می کنند، در حالی که برخی دیگر تا بزرگسالی ادامه پیدا کرده و به درمان و مراقبت طولانی مدت نیاز دارند.