اختلال طیف اوتیسم نوعی اختلال رشدی پیچیده بوده که بر برقراری ارتباط کلامی، مهارت های اجتماعی، چگونگی تعامل و رفتار های روزمره فرد تاثیرگذار است. کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ممکن است با علائم متفاوت و طیف وسیعی از چالش ها رو به رو شوند و البته این مشکلات احتمال دارد با توجه به سن و شدت اوتیسم در افراد متفاوت باشد. اگر کودک تان به اختلال طیف اوتیسم مبتلا شده است، خدمات درمانی گوناگونی برای درمان آن در دسترس هست. از جمله نشانه های اصلی اوتیسم می توان به رفتار های تکراری یا کلیشه ای، علاقه های محدود و عدم تغییر پذیری اشاره کرد. مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی اوتیسم دکتر صابر با انجام تخصصی ترین روش ها در زمینه تشخیص اوتیسم کودکان و درمان علائم اصلی اوتیسم و نشانه های اصلی اوتیسم در غرب و شرق تهران مشغول می باشد.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
نشانه های اصلی اوتیسم در کودکان
اوتیسم در پسران 4 برابر بیشتر از دختران بروز پیدا می کند. کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم احتمال دارد با برخی از مشکلات زیر رو به رو باشد:
-ترجیح به تنهایی بازی کردن
-مشکل در برقراری تماس چشمی
-پاسخ ندادن به بازی
-درک نکردن آن چه می خواهند بگویند
-استفاده از زبان با روشی غیر معمول
عدم توانایی فرد برای هماهنگ شدن با جماعت
-پاسخ ندادن به نام خود
-حرکات خاص دست
-علاقه نشان ندادن به اشیا یا وسایل بازی
-مشکل در دنبال کردن دستورالعمل ها
-بازی با اسباب بازی های تکراری
-وابستگی به اشیا غیر عادی
-حرکات تکانشی
-واکنش بسیار و بیش از اندازه به صدای بلند
-حساسیت نسبت به بو ها، بافت ها و مزه های خاص
-درک نکردن قوانین اجتماعی معمول
-نوسانات خلقی غیر عادی
-مشکل با بازی های همکارانه
-داشتن هماهنگی ضعیف
-مشکلات اجتماعی
-اختلالات کلامی
-داشتن علایق ثابت و شدید
تشخیص اوتیسم در کودکان
میزان فراگیری اختلال طیف اوتیسم مهم ترین عامل تشخیص اوتیسم در کودکان است. به طور عادی تا قبل از دو سالگی، تشخیص اوتیسم در کودکان بسیار دشوار است. اما خوشبختانه این روز ها به راحتی می توان اختلال طیف اوتیسم را در نوزادان و کودکان تشخیص داد. اختلال طیف اوتیسم در سنین پایین تر یعنی حدود 14 ماهگی تا 16 ماهگی هم تشخیص داده می شود. البته بسیاری از والدین طی همان چند ماه ابتدایی، رفتار های غیر عادی کودک را متوجه می شوند اما تا زمانی که کودک نشانه های اصلی اوتیسم را از خود نشان ندهد، تشخیص قطعی داده نمی شود. تشخیص اوتیسم حتی یک سال پیش از تولد کودک هم امکان پذیر می باشد اما امکان نادرست بودن این تشخیص نیز در این هنگام بیشتر است. به طور کلی می توان گفت هر چه تشخیص زودتر انجام شود و مداخله زودتر اعمال شود، نتایج مطلوب تری به دست می آید. پس باید به رفتار ها و حتی رشد کودک خود در دوران کودکی و هم چنین نوزادی توجه زیادی کنید.