برخی از کودکان به دلایلی به مشکل تاخیر گفتار مبتلا می شوند. معمولا کودکان در سن 12 ماهگی اولین کلمه خود را بیان می کنند و دایره لغتشان روز به روز افزایش پیدا می کند. مرکز گفتاردرمانی در تهران دکتر صابر در زمینه گفتاردرمانی در حرف نزدن کودکان 2 ساله و کودکانی که از نظر گفتار و بیان از همسالان خود عقب تر هستند فعالیت می کند. کودکان یک سال و نیم تا دو سال توانایی بیان حدود 50 کلمه را دارند و قادر به گفتن جملات و عبارات دو کلمه ای هستند. دکتر گفتاردرمانی به بررسی علت حرف نزدن کودک دو ساله و راه های درمان آن می پردازد. خدمات گفتاردرمانی در منزل دکتر صابر با داشتن گفتاردرمانگران ماهر راهکار و کمکی دیگر برای بهبود این کودکان می باشد. تجهیزات پیشرفته مرکز مانند سنسوری روم و بخش بازی درمانی در برطرف کردن علت حرف نزدن کودک دو ساله و گفتاردرمانی کودک 2ساله موثر می باشد.
یک کودک دو ساله جملاتی را تولید می کند که به طور متوسط 2 کلمه هستند. این بدان معناست که برخی گفته ها 1 کلمه ای، برخی 2 کلمه ای و برخی 3 کلمه ای خواهند بود. همچنین از صدا برای پرسیدن سوالات بله/خیر استفاده می کند. و نیز می تواند از برخی سوالات مانند “چی؟”، “اون چیه؟” یا ” کجا مامان؟” استفاده کند.
گفتاردرمانی کودک دو ساله چگونه است
حرف نزدن و یا دیر حرف زدن کودکان علت های متفاوتی دارد، از جمله: روش ارتباطی ناصحیح والدین، اختلال در آناتومی گفتار، مشکلات مغزی و یا برخی از بیماری های گفتار و زبان و مشکلات شنوایی می باشند. تشویق والدین در حرف زدن کودکان دو ساله بسیار موثر می باشد. گفتار والدین باید واضح و ساده باشد و همچنین طوری باشد که کودک به حرف زدن علاقه بیشتری پیدا کند. والدین باید زمان تماشای تلویزیون و بازی با گوشی را برای کودکان کنترل کنند. تماشای بیش از حد تلویزیون و بازی با گوشی توانایی های کلامی کودک را ضعیف می کند. کودکتان را در ارتباط های واقعی با همسالانش قرار دهید تا نحوه ارتباط گرفتن را بهتر یاد بگیرند. بهتر است انگیزه ای برای حرف زدن کودکان به وجود بیاوریم تا خودش مشتاق به ارتباط کلامی باشد.
علت حرف نزدن کودک دو ساله
اختلال در سیستم تکلم کودک مثل( لب شکری، کوتاهی بند زیر زبان و…) عواملی است که سبب حرف نزدن کودک می شوند. برخی از بیماری های عقب ماندگی ذهنی مغز گفتار کودکان را دچار مشکل می کند. اختلالاتی مانند: اوتیسم، فلج مغزی، آپراکسی در این صورت حتما به گفتاردرمانی مراجعه کنید. داشتن مشکلات شنوایی باعث می شود گفتار کودک به تاخیر بیفتد و فهم و درک کافی از کلمات نداشته باشد. اکنون که والدین آشنایی جزئی با تاخیر گفتار و زبان پیدا کردند، لازم است برخی راهکارهایی که در خانه باعث تقویت و رشد مهارت کودک می شود را آموزش دهیم.
عکس ها و تصاویری از وسایلی که کودک دوست دارد را تهیه کنید و بعد با هم درباره تصاویر صحبت کنید. گاهی با کودک خود به صورت پرسش و پاسخ صحبت کنید، کاربرد برخی اشیا را به او بگویید یا از او سوال کنید، مخصوصا وقتی که مطمئن هستید کودک پاسخ درست را می گوید. زمانی که کودک عبارت و جمله را نصفه بیان می کند، شما سعی کنید ادامه جمله را حدس بزنید تا کودک اعتماد به نفسش از بین نرود و دوباره جمله را تکرار کند و آنچه می خواهد بگوید را بیان کند.
درمان تاخیر گفتار کودکان
اگر کودکتان حرف نمی زند و یا دچار تاخیر در گفتار است، زمان طلایی را از دست ندهید و با مراجعه به مرکز و متخصص گفتاردرمانی به درمان هرچه سریع تر کودک بپردازید. درمان به هنگام کودک درسن کم، تاثیربیشتری در بهبود روند درمانی دارد. مراجعه در سنین مناسب و پایین سبب می شود که اختلالات گفتاری کودک سریع تر درمان شده و بسیاری از مشکلات به وجود نیایند. کودک در صورت درمان نشدن اختلالات گفتار و زبان، دچار مشکلات گسترده ای نظیر، کمبود اعتماد به نفس ، تاخیر در شکل گیری مهارت های ارتباطی و اجتماعی خواهد شد که مشکلات فراوانی برای او در آینده به وجود می آورد. با توجه به نوع و شدت اختلالات و بسته به سن کودک ، گفتاردرمانگر میتواند مداخلات درمانی خود را از بدو تولد ، کودکی ، نوجوانی یا حتی در زمان بزرگسالی به فرد بیمار ارائه دهند.
سوالات متداول:
- گفتاردرمانی برای کودک 2ساله چکار می کند؟
یک گفتاردرمان مجرب با انجام تکنیک های گفتاردرمانی در تقویت عضلات دهان و زبان کودکان موثر بوده و با بهره گیری از روش های بازی درمانی تمرینات گفتاردرمانی را در غالب بازی در جلسات درمان به کودکان ارائه می نماید تا همکاری کودک را در جلسات درمانی به حداکثر برساند.
2. علت حرف نزدن کودک دو ساله من چیست؟
علل مختلفی در مورد حرف نزدن یا دیر حرف زدن کودک مطرح می باشد که شامل تاخیر کلامی به علت ژنتیکی، اوتیسم، اختلالات حسی، بیش فعالی و سندرم های ژنتیکی، کم شنوایی یا استفاده بیش از حد از تبلت و تلویزیون می باشد.