اختلال بیش فعالی در کودکان می تواند چالش ها و مشکلاتی را برای کودکان در زندگی به همراه داشته باشد. خصوصیات بچه های بیش فعال در کودکان و نوجوانان متفاوت خواهد بود و بعضی اوقات تشخیص آن بسیار دشوار است. تشخیص خصوصیات بچه های بیش فعال زیر دو سال کمی دشوار و گاهی اوقات غیر ممکن است. مشخصات کودکان بیش فعال زمانی که شرایط کودک دچار تغییر می شود، به طور مثال هنگامی که به سن مدرسه می رسد، بیش تر مشخص می شود. یکی از خصوصیات بچه های بیش فعال، شیطنت ها و رفتار های پر خطر و هم چنین تکانشگری می باشد که در محیط مدرسه بیشتر دردسر ساز است و والدین را با کادر مدرسه به چالش می کشد. مرکز تشخیص و درمان بیش فعالی دکتر صابر با جمعی از متخصصین، خدمات درمانی را در حرفه ای ترین مرکز تخصصی درمان بیش فعالی در دو منطقه غرب و شرق تهران گرد آورده است. با استفاده از تست های بیش فعالی تخصصی و تشخیص بالینی دقیق توسط دکتر بیش فعالی می توان بیش فعالی و نقص توجه را در کوتاهترین زمان ممکن تشخیص و درمان نمود.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
شایع ترین خصوصیات بچه های بیش فعال
علائم بیش فعالی در کودکان بعضی اوقات ممکن است به وسیله والدین، معلم و… تشخیص داده شود. توجه نکردن به خصوصیات بچه های بیش فعال در دوران کودکی موجب می شود فرد در بزرگسالی با مشکلاتی همچون استرس، اختلالات خواب، افسردگی، پرخاشگری و… رو به رو شود. بنابراین عدم توجه به بچه های بیش فعال می تواند عملکرد روزمره آن ها را با مشکل مواجه کند.
-بی قراری و گیجی هنگام نشستن
-جنب و جوش مدام
-ایجاد سر و صدای زیاد
-ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران
-رفتار های پرخاشگرانه
ناتوانی در نشستن هنگام انجام کار های بدون تحرک
-مشکل در آرام شدن
-مشکل در توجه و تمرکز
-صحبت کردن بیش از حد
-ناتوانی در انتظار
-مشکل در گوش دادن
تست کودک بیش فعال
تست و چک لیست بیش فعالی برای بچه های بیش فعال انجام توسط متخصص انجام می شود. تست آموزشی روان شناختی را در مدارس برای کودکانی که از نظر تحصیلی دچار مشکل هستند، انجام می دهند که تشخیص داده شود آیا اختلال بیش فعالی دارند یا مثلا اختلال یادگیری؟ کودکانی که اختلال یادگیری دارند و این مشکل آن ها شناسایی نشده، تا زمانی که اختلال شان به درستی تشخیص داده نشود با آن ها همچون کسانی که اختلال بیش فعالی دارند، برخورد می شود. بنابراین ارزیابی دقیق و کامل از توانایی های کودک توسط دکتر بیش فعالی به خصوص برای کودکانی که در تحصیل دچار افت می شوند، لازم است.
ارزیابی بچه های بیش فعال
-ارزیابی سوابق روان پزشکی کودک و خانواده
-بررسی مشکلات ادراکی
-ارزیابی های تخصصی شنوایی و بینایی
-گفت و گو با والدین در مورد توانایی ها و اختلالات کودک
-ارزیابی پردازش مرکز شنوایی
-غربالگری برای حذف هر نوع اختلال جسمی
-تست عمومی شنوایی و بینایی
-ارزیابی های دقیق توسط پزشک
-بررسی علائم و نشانه های کودک و قرار دادن آن در نمودار نشانه های معمولی
-کامل کردن علائم و نشانه های مختلف توسط والدین یا معلم
-تست های آموزشی روان شناختی
گفت و گوی همزمان با کودک و والدین
-غربالگری دیگر اختلالات سلامت روانی