بیش فعالی یا اختلال ADHD نوعی از شایع ترین اختلالات است که به طور معمول در سنین کودکی مشهود است. افراد مبتلا به این اختلال احتمال دارد با مشکلات زیادی همچون تحرک بیش از حد و ناتوانی در تمرکز دقیق همراه باشد. به عبارت دیگر اختلال بیش فعالی یک اختلال رفتاری – رشدی می باشد که موجب پیدایش حرکات تکانشی در فرد و فعالیت های فیزیکی بیش از اندازه شده و ممکن است با بعضی رفتار های غیر عادی همراه باشد. با این که اختلال ADHD در کودکان تشخیص داده می شود اما در بزرگسالان نیز مطرح است.کلینیک تخصصی درمان بیش فعالی دکتر صابر با دارا بودن تعداد زیادی متخصص در حیطه درمان این اختلال به عنوان بهترین مرکز درمان بیش فعالی در تهران شناخته شده است. این مرکز شامل دو کلینیک، کلینیک پایا در شرق تهران و کلینیک توانبخشی غرب تهران واقع در سعادت آباد، می باشد. که با امکانات گسترده نظیر ماساژ درمانی، رفتاردرمانی، کاردرمانی ذهنی حرکتی و… آماده درمان جامع اختلال بیش فعالی و نقص توجه است.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
بیش فعالی یا همان اختلال ADHD چیست
اختلال بیش فعالی همچون سایر اختلالات، مشکلاتی را با خود همراه دارد و ممکن است فرایند تحصیلی کودک را با مشکل مواجه کند. ناتوانی در تحمل فضای کلاس درس یا ناتوانی در تمرکز هنگام مطالعه و یادگیری دروس از شایع ترین مشکلات این اختلال به شمار می روند؛ بنابر این احتمال دارد با افت تحصیلی مواجه شوند. این اختلال سبب می شود افراد مبتلا در کنترل رفتار های خود با مشکل رو به رو شوند. همچنین مبتلایان به علت این که درک درستی از خطر ندارند، ممکن است خود را در معرض خطر قرار دهند. شیوع این اختلال در پسران 3 برابر بیش تر از دختران می باشد.
علائم بیش فعالی
از شایع ترین علائم بیش فعالی، می توان عوامل زیر را نام برد:
افراد مبتلا به این اختلال:
-تمرکز شان به راحتی بر هم می خورد.
-نمی توانند وظایفی که دارند را به ترتیب انجام دهند یا آن را فراموش می کنند.
-نمی توانند طولانی مدت روی یک کار یا یک موضوع خاص تمرکز کنند.
-به راحتی حواس شان پرت می شود.
-نمی توانند منتظر به پایان رسیدن حرف های دیگران باشند.
-به سختی می توانند تحمل کنند که آرام و بی حرکت باشند.
-اکثرا حرف دیگران را قطع می کنند.
روش های درمانی اختلال ADHD
از مهم ترین علل ابتلا به اختلال بیش فعالی, عوامل ژنتیکی می باشد که قابل پیشگیری نمی باشد اما عوامل محیطی را می توان با روش هایی پیشگیری کرد از جمله: با داشتن سبک زندگی سالم، تغذیه سالم و فعالیت های بدنی روزمره، مصرف نکردن الکل یا مواد اعتیاد آور در زنان باردار. در نهایت آموزش به پدر و مادر در جهت اصلاح رفتار با فرد مبتلا در خانواده و مدرسه بسیار حائز اهمیت است. والدین باید تا رسیدن به نتیجه مطلوب، جلسات درمانی فرزند خود را با درمانگران کلینیک ها پیگیری کنند.