افراد مبتلا به اوتیسم شدید یا همان اوتیسم سطح 3 احتمال دارد که نشانه های فیزیکی علاوه بر نشانه های حسی نیز داشته باشند که می تواند در افراد اوتیسم با علائم خفیف تر نیز دیده شود. نشانه های اصلی اتیسم شدید : بی خوابی، تشنج، مشکلات گوارشی و… . به دلیل این که این افراد در برقراری ارتباط موثر با دیگران دچار مشکل می شوند، ممکن است تا مدت های طولانی اختلال آن ها شناسایی نشود. افرادی که اختلال اتیسم شدید دارند حتی در زندگی روزمره به مشکل می خورند و این اختلال می تواند برای فرد و خانواده او بسیار چالش برانگیز باشد. افراد مبتلا به اتیسم شدید با مشکلاتی از قبیل روابط اجتماعی، ارتباطی و حسی دست و پنجه نرم می کنند که در زندگی نسبت به دیگران با مشکلات بیشتری رو به رو می شوند. مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی اوتیسم دکتر صابر با کادری مجرب و متخصص، کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم، از سطح 1 گرفته تا سطح 3، را با متد های متنوع، تخصصی و به روز دنیا، درمان می کند.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
تفاوت اوتیسم سطح 3 با اوتیسم سطح 1 و 2
اوتیسم سطح 3 شدید ترین نوع از انواع اختلالات طیف اوتیسم می باشد. افراد مبتلا به اوتیسم شدید خیلی از رفتار های اوتیسم سطح 1 و 2 را با شدت بیشتری از خود نشان می دهند. مشکلات افراد مبتلا در ارتباطات کلامی و غیر کلامی موجب می شود تعاملات اجتماعی یا تمرکز برای آن ها سخت شود. مبتلایان به اوتیسم شدید مهارت بسیار کمی برای واضح صحبت کردن با دیگران دارند و به مقدار کمی شروع کننده ارتباط با دیگران می باشند.
اوتیسم شدید (اوتیسم سطح 3) علائم و نشانه های آشکار تری نسبت به دو سطح دیگر دارد:
-مشکل در ارتباطات کلامی و غیر کلامی
-مشکل در انعطاف پذیری یا تغییر علایق
-مشکلات حسی بیش از حد
-مشکلات تغذیه ای در پی مشکلات حسی
-تمایل کم به حضور در اجتماع
-مشکلات گفتاری و زبانی
-تاخیر در سخن گفتن
-مشکلات تمرکز و توجه
علت بروز اوتیسم شدید
عوامل گوناگونی در پیدایش اختلال طیف اوتیسم شدید نقش دارند که البته همچنان به طور قطعی تاییدیه نگرفتند. این عوامل 2 مورد می باشند: یکی عوامل ژنتیکی و دیگری عوامل محیطی.
بیشتر دانشمندان بر این عقیده اند که ژن ها یکی از عوامل اصلی در به وجود آمدن اوتیسم می باشند و کودکی که سابقه اوتیسم در خویشناوندان نزدیک خود دارد، بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال قرار می گیرد.
استعمال دخانیات، مواد اعتیاد آور، استفاده از دارو ها و الکل و هم چنین قرار گرفتن در معرض بعضی سموم محیطی در دوران بارداری نیز احتمال بروز اختلال اوتیسم را بیشتر می کند.
درمان اوتیسم سطح 3
روش درمانی قطعی و واحدی برای درمان اختلال اوتیسم شدید وجود ندارد اما روش هایی برای کاهش علائم این اختلال وجود دارد؛ از جمله:
-درمان های دارویی
-پیدا کردن مشکلات حسی کودک
-تغییر رژیم غذایی فرد مبتلا
-آموزش مهارت های ارتباطی