اختلال طیف اوتیسم یکی از اختلال های رشدی است که بیش تر در سنین ابتدایی زندگی فرد بروز پیدا می کند که علت دقیق آن ناشناخته است. اوتیسم نوعی از اختلالات تحولی بوده که به طور مشهودی بر ارتباط کلامی و غیر کلامی فرد مبتلا با دیگران تاثیر می گذارد و معمولا بین 1 تا 3 سالگی پدید می آید و حتی بر عملکرد تحصیلی کودک مبتلا تاثیر گذار است. به این علت که اختلالات طیف اوتیسم علائم و نشانه های زیادی دارد و برای تشخیص این نوع اختلال، روش های متفاوتی هم وجود دارد، دست یافتن به میزان شیوع اوتیسم در ایران به مقداری دشوار می باشد. با توجه به افزایش شیوع اوتیسم در ایران و حتی دیگر کشورها، نیاز به تشخیص و درمان به موقع و زود هنگام در کودکان مبتلا بسیار اهمیت دارد. کلینیک تشخیص و درمان اوتیسم دکتر صابر با سابقه بالا در زمینه ارزیابی دقیق و درمان درست کودکان مبتلا به اوتیسم، در غرب و شریق تهران مشغول به فعالیت می باشد.
جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
البته باید به این مهم توجه کنید که تشخیص و ارزیابی نادرست ممکن است یکی از دلایل کم بودن میزان شیوع این اختلال باشد. احتمال دارد متخصصان با نشانه های تشخیصی آشناییت کاملی نداشته باشند و حتی ممکن است نشانه های اوتیسم با علائم سایر اختلال ها شبیه بوده و اشتباه گرفته شود.
شیوع اختلال اوتیسم در ایران
اختلالات طیف اوتیسم در یک دهه گذشته رشد صعودی پیدا کرده است به گونه ای که طبق آخرین آمار های جهانی میزان شیوع اوتیسم در ایران نسبت به گذشته 20 برابر شده و به همین علت لازم است که تحقیقات و کار های پژوهشی بیشتری در حیطه این اختلال و علل پیدایش آن و هم چنین روش های پیشگیری از آن در کشور ما و دیگر کشور ها صورت بگیرد.
تا پیش از سال های 1385 آمار دقیقی از تعداد افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در ایران در دسترس نبود اما در سال های بعد از آن بیش تر از 3000 کودک مبتلا به اوتیسم برای ارزیابی های دقیق و درست به کلینیک ها و متخصصان ارجاع داده شدند. در ارتباط با همه گیر شدن اختلال طیف اوتیسم تخمین زده شده در جهان از هر 160 کودک، یک کودک به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می شود.
بر اساس مطالعات اخیر دانشمندان طی 50 سال گذشته، شیوع این اختلال در گستره جهانی روبه افزایش است اما می توان گفت این افزایش را با عللی همچون بالا بردن سطح آگاهی، گسترده کردن ملاک های تشخیص و درمان اوتیسم، وسایل تشخیصی بهتر و گزارش های بهتر کم کرد.
با این حال که اختلالات طیف اوتیسم بسیار گوناگون است اما پیشرفت های بسیار زیادی در زمینه بالا بردن سطح آگاهی و پذیرفتن اوتیسم در سسال های اخیر صورت گرفته. بیشتر شدن تعداد کودکانی که به اختلال طیف اوتیسم دچار شدند، اهمیت بررسی و مداخله درمانی به موقع را به منظور کمک بیشتر به این کودکان و رسیدن به نتایج مطلوب تر نشان می دهد.