آشنایی با انواع اوتیسم و موثرترین راه های درمانی برای آن
برای مقابله هدفمند با اوتیسم ابتدا باید بدانیم انواع اوتیسم چیست . اخیرا برای تقسیم بندی انواع اوتیسم با درنظر گرفتن شدت و نیاز حمایتی به گفتاردرمانی اوتیسم و کاردرمانی اوتیسم ، سه درجه بندی انجام شده. اوتیسم درجه یک(نیازمند حمایت) : مبتلایانی که در این طبقه از انواع اتیسم قرار می گیرند برای شروع روابط اجتماعی مشکلات زیادی دارند تا جایی که اکثرا پاسخ های غیر عادی به دعوت دیگران برای ارتباط اجتماعی داده و سعی آنها نیز اغلب با شکست مواجه شود تا جایی که برای تعاملات اجتماعی از خود رغبت زیادی نشان ندهند ولی این موضوع باعث اختلال کامل روابط بین فردیشان نمی شود. مثلا امکان دارد فقط در مکالمات رو در رو مشکل داشته باشند ولی در سایر روابط ، عملکردشان را در حد متوسط حفظ کنند. پس این افراد بخاطر نقایص اجتماعی مذکور ، نیازمند کمک های حمایتی مرکز اتیسم دکتر صابر هستند تا دچار محدودیتهای بیشتر نشوند . اوتیسم درجه دو(نیازمند حمایت قابل توجه): افرادی که در سطح دوم طبقه بندی انواع اتیسم قرار می گیرند ،عموما” در جواب دیگران از جملات ساده استفاده میکنند و در ارتباطات غیر کلامی نیز به وضوح غیرعادی به نظر میرسند. اوتیسم درجه سه(نیازمند حمایت بسیار زیاد): افرادی که از نظر مرکز اوتیسم دکتر صابر در درجه سوم قرار می گیرند مشکلات عمده ای در روابط کلامی و غیر کلامی دارند که باعث اختلال شدید در عملکرد فرد میشوند و باید مورد درمان اوتیسم قرار گیرند. اینجا نقش والدین بسیار مهم است و ضرورت دارد حتما موضوع را با روانشناسان ما در مرکز جامع اتیسم دکتر صابر درمیان بگذارند.
جهت تماس با مرکز اوتیسم جناب آقای دکتر صابر (شعبه شرق:کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ،شعبه غرب: کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.
اثرات کاردرمانی اوتیسم در بهبود مبتلایان
یکی از تاثیرات کاردرمانی اوتیسم این است که رفتارهای تکراری افراد مبتلا را تا حد ممکن کاهش دهند. دیگر اهدافی که متخصصان کاردرمانی اوتیسم ، در مرکز اتیسم دکتر صابر با تکنیک های روز دنیا بصورت حضوری و یا کاردرمانی در منزل به دنبال آن هستند : شناسایی و رفع مشکلات خواب مانند راه رفتن در خواب، سندروم پاهای بیقرار یا وحشت زدگی شبانه – اجرای درست تمرینات ورزشی جهت جلوگیری از گرفتگی عضلات-کنترل تغذیه از نظر ویتامین های مورد نیاز، ارتقاء مهارت های زبانی و اجتماعی مخصوص سنین مختلف .
اهداف گفتاردرمانی اوتیسم
بدلیل اینکه اوتیسم روابط اجتماعی و ارتباطات کلامی و غیرکلامی را از طرق مختلف تحت تاثیر قرار میدهد ،گفتاردرمانی اوتیسم سهم عمده ای در درمان اتیسم دارد.در مرکز اتیسم دکتر صابر ، با تکنیک های گفتار درمانی اوتیسم به کودکان خواهیم آموخت به چه نحوی از زبان برای برقراری ارتباط استفاده کنند، مکالمات خود را حفظ کنند،کلمات را به درستی تلفظ کنند، ارتباطات کلامی و غیر کلامی را برقرار و درک کنند ، زمان و مکان مناسب گفتن بعضی جملات را بدانند (مثلا چه زمانی بگوید «شب به خیر»)،در مهارت های مکالمه پیشرفت کنند،بتوانند نظرات را تغییر دهند، به برقراری و توسعه روابط با دیگران علاقه داشته باشند، تعامل با همسالان را بوسیله بازی کردن یاد بگیرند و…