ارگوتراپیست مهدی صابر

تشخیص اختلال یادگیری

مرکز روانشناسی کودک دکتر صابر- کلینیک روانشناسی کودکان غرب و شرق تهران

سر فصل مطالب

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی  جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

مراکز روانشناسی کودک غرب تهران- کلینیک روانشناسی کودکان شرق تهران تحت نظر جناب آقای دکتر صابر

با توجه به اهمیت و ضرورت علم روانشناسی کودک در پرورش و تربیت کودکان، مرکز روانشناسی کودک جناب آقای دکتر صابر در دو شعبه مرکز روانشناسی کودک غرب تهران و مرکز روانشناسی کودک شرق تهران به ارائه خدمات بهترین روانشناسی کودک و رفتار درمانی و بازی درمانی  و آموزش در زمینه کودکان می پردازد.

مرکز روانشناسی کودک شرق تهران دکتر صابر- کلینیک روانشناسی کودکان در غرب تهران

جناب آقای دکتر صابر با سابقه بالغ بر 15 سال کار بالینی در زمینه روانشناسی و توانمندسازی کودکان جزو مدرسین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با دراختیار داشتن 40 نیروی متخصص روانشناس کودک شامل:

  •  بهترین روانشناس تربیتی در کودکان پرخاشگر و اوتیسم
  • روانشناس کودک خوب بازی درمان در زمینه کودکان با مشکلات اضطرابی، اختلالات خواب ، افسردگی، ترس و وسواس
  • بهترین روانشناس  کودک رفتار درمان در کودکان بیش فعال و اوتیسم
  • بهترین روانشناس کودک در حیطه آموزشی در اختلال یادگیری

به همراه تیم توانبخشی گفتاردرمانی و کاردرمانی در کودکان در کودکان در بهترین مرکز روانشناسی کودک شرق تهران( روانشناس کودک در پاسداران) به درمان کودکان با نیاز های روانشناسی و توانبخشی می پردازد. مرکز جامع درمان کودکان شرق تهران مفتخر است که با تجهیز کلینیک روانشناسی کودکان شرق تهران به بخش های درمانی مختلف نظیر بخش بازی درمانی، رفتار درمانی، سنسوری روم، یکپارچگی حسی، آموزش و…..  تمامی امکانات لازم جهت رفع مشکلات رفتاری و روانشناسی کودکان را دارا می باشد.

مرکز روانشناسی کودک غرب تهران دکتر صابر- کلینیک روانشناسی کودکان در غرب تهران

بهترین مرکز روانشناسی کودک غرب تهران شعبه دیگر کلینیک روانشناسی کودک دکتر صابر می باشد که در منطقه سعادت آباد تاسیس گردیده و زیر نظر جناب آقای دکتر صابر اداره می شود. کلینیک روانشناسی کودکان غرب تهران همانند شعبه اول مرکز روانشناسی کودک مجهز به تمام امکانات پیشرفته دیجیتالی در زمینه بهبود مهارت های توجهی، بیش فعالی، درمان اختلالات یادگیری ، بازی درمانی بر پایه نظریه های رفتار درمانی و روانکاوی می باشد.

جناب آقای دکتر صابر در کلینیک روانشناسی کودک در غرب تهران با تلاش فراوان در زمینه درمان اختلالات روانشناسی کودکان مانند اختلالات رفتاری ،پرخاشگری، مشکلات تربیتی و آموزشی کودکان همچنین رفع رفتار های کلیشه ای در کودکان اوتیسم، اختلالات یادگیری، نقص توجه و بیش فعالی در کودکان و…. سعی نموده درمان های توانبخشی را با تکنیک های روانشناسی کودک و رفتار درمانی تلفیق نموده و روند درمان کودکان را تسهیل بخشد.

مرکز روانشناسی کودک غرب تهران با ارائه خدمات روانشناسی کودک در منزل همچنین خدمات روانشناسی کودک به صورت آنلاین در بهترین کلینیک روانشناسی کودک غرب تهران برای مراجعین شهرستان ها و خارج از کشور امکان استفاده از خدمات روانشناسی کودک را فراهم آورده است.

روانشناسی چیست؟

روانشناسی را علم مطالعه تجربی رفتار موجود زنده تعریف می کنند. رفتار ممکن است قابل مشاهده یا غیر قابل مشاهده باشد. دامنه ی موضوعات مطالعه روان شناسان به انسان محدود نمی شود،بلکه همه پدیده های زنده شامل انسان ، حیوان، گیاه و آغازی را در بر می گیرد. البته فقط روانشناسی به مطالعه رفتار نمی پردازد،زیست شناسی،جامعه شناسی، علوم سیاسی و مردم شناسی نیز به گونه ای در زمره ی علوم رفتاری قرار می گیرند. گوناگونی تعاریف ونظریه ها تنها در روانشناسی مشکل نیافریده است.این تفاوت در نظر در پیچیدگی موضوعات مورد مطالعه نیز نهفته است. روانشناسان از دو روش آزمایشی و بالینی برای مطالعه استفاده می کنند. روش بالینی می کوشد ضمن پایبندی به اصول روش آزمایشی، دست خود را برای رسیدن به بیشترین داده ها باز بگذارد.

روانشناسی به عنوان یک علم از 1879 ، که وونت در شهر لایپزیگ آلمان آزمایشگاهی را برای مطالعات روان شناختی گشود، آغاز شد. اولین نگاه به روان شناسی در قالب ساخت گرایی بود که با روش درونگری به مطالعه ذهن هوشیار می پرداختند.بعد ها کارکرد گراها توجه را از ساختار به فرایند عمل تغییر دادند. رفتارگراها نیز مسیر حرکت روانشناسی را با شتاب و زاویه ای تند به سوی روش آزمایشی ناب هدایت کردند. آن ها بر محیط و کنش و واکنش های میان موجودات در قالب محرک و پاسخ تاکید می کنند. روان کاوی در خطی مستقل و با سر چشمه ای پزشکی وارد روان شناسی شد و توجهش را به سازمان روانی،ناهوشیار و نقشی که در رفتار دارد معطوف ساخت. روان شناسان گشتالتی نیز با تاکید که بر متفاوت بودن کل با مجموع اجزاء نشان داده اند ، فهم ما را از پدیده های رفتاری به مراتب دقیق تر کرده اند. روان شناسان انسان گراهستی نگر نیز کوشیده اند با تکیه بر اراده آزاد و هوشیار و مسئولیتی که به دنبال آن به وجود می آید و حرکت به سوی خود شکوفایی زاویه ی جدیدی را برای مطالعه بگشایند. روان شناسان شناختی نیز فرایند های پردازش داده ها را در درون سازمان روانی و نقشی که در رفتار های برونی و درونی ما دارند مطالعه می کنند.

روان شناسی به عنوان یک دانش پایه شاخه های گوناگونی دارد: روانشناسی صنعتی و سازمانی، اجتماعی، تحول ، بالینی، قانونی، تربیتی، آزمایشگاهی نمونه هایی  از این شاخه اند.

روان شناسان بر حسب اینکه به جنبه های بنیادین یا به کار بسته (کاربردی) روان شناسی علاقمند باشند، تحصیلات آن ها کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترای تخصصی است و در مکان های گوناگونی به کار مشغول می شوند. دانشگاه ها ، مدارس، کلینیک های خصوصی ، بیمارستان ها و مراکز مشاوره، ادارات دولتی، کارخانجات، موسسات تبلیغاتی، رسانه های گروهی و مانند آن از جمله این موقعیت های اشتغال اند. در ایران، روان شناسان و مشاوران برای کار کردن در هر یک از حوزه های این علم (به جزء عضویت در هیئت علمی دانشگاه ها ) نیازمند دریافت پروانه کار از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اند در مقایسه با زمانی که سازمان نظام روانشناسی و مشاوره شکل نگرفته بود ، ما حالا به عنوان یک روانشناس در موقعیت به مراتب بهتری قرار داریم.

بسیاری از مردم وقتی کلمه روانشناس را می شنود ، یک روانشناس بالینی که پشت یک میز و روی یک صندلی لمیده و مشغول مشاوره یا روان درمانگری است را در ذهن به تصور می کشند. در حالی که، این برداشتی ساده انگارانه است. روانشناسی بالینی فقط شاخه ای از روانشناسی است که به مردم کمک می کند از بروز اختلالات پیشگیری کنند، رفتارهایشان را در جهت سازش یافتگی نسبی با خود و جهان خارج تنظیم کنند و اختلالات آن ها تشخیص داده شده و درمان شوند.

شاخه های روانشناسی

روانشناسان بالینی معمولا در بیمارستان ها ، کلینیک ها و مراکز خدمات مشاوره ای یا مراکز روانشناسی قانونی کار می کنند. هنگامی که مراجعی نزد روانشناس می آید، روانشناس بالینی نخست به مصاحبه و گرفتن شرح حال می پردازد سپس در صورت لزوم آزمون های روانشناختی مناسبی را اجرا می کند و در پایان تصمیم می گیرد که آنچه مراجع از آن شکایت می کند، جزء اختلالات روانشناختی معرفی شده در کتابچه های تشخیصی است ( در آن صورت مراجع را بیمار می نامند و فرآیند کار او روان درمانگری خواهد بود ) یا خیر ( در آن صورت فرآیند کار مشاوره نامیده می شود )

روانشناسان آموزشگاهی و پرورشی اغلب در مدارس ، دانشگاه ها و سایر مراکز آموزشی کار می کند و یکی از وظایف اصلی آن ها تشخیص اختلالات و موانع یادگیری در دانش آموزان و دانشجویان و کمک به آن ها برای از بین بردن این مشکلات است. فنون مطالعه ی موثر را برای بهبود کار آمدی تحصیلی به آن ها آموزش می دهند و در انتخاب رشته ی تحصیلی یاریشان می کنند.

روانشناسان فیزیولوژیک و آزمایشگاهی به مطالعه ی سرچشمه های بنیادین رفتار و رابطه ی آن با جنبه های زیست شناختی موجود زنده می پردازند (مورگان و همکاران ، 1987). هدف آن ها کمی سازی و یافتن قوانین حاکم بر رفتار ها از راه اجرای آزمایش در شرایط  کنترل شده است. بسیاری از روانشناسان آزمایشی روی آوردی زیست شناختی دارد و به مطالعه مغز و سایر فعالیتهای زیست شناختی و روابط آن با رفتار می پردازند. روش مورد علاقه ی این روانشناسان معمولا آزمایش است. با این حال ، امروزه و با پیشرفت فناوری روانشناسان آزمایشگاهی فقط سرچشمه های زیست شناختی را در نظر نمی گیرند.

روانشناسان صنعتی و سازمانی اغلب در ادارات ، سازمان های بزرگ و کارخانجات فعالیت می کنند.

هدف آن ها بهبود روابط کارکنان با کارفرمایان و با یکدیگر از یک سو ، و با ابزارهای کار از سوی دیگر است. آن ها به کارگران و کارمندان کمک می کنند تا ضمن حفظ تندرستی ، کارآمدی خود را افزایش دهند و از کار خود راضی باشند.به مهندسین و سازندگان ابزار کار کمک می کنند تا ابزار هایی بسازند که کارگران با آن ها بهتر کار کنند و دچار مشکل نشوند.

روانشناسان اجتماعی نیز به مطالعه رفتارهای اجتماعی مردم می پردازند، مانند این موارد : تعصبات قومی چگونه شکل می گیرد؟ چگونه می توان آگهی های تبلیغاتی جذابی ساخت ؟ اینها پرسش هایی اند که رواشناسان اجتماعی می کوشند به آن ها پاسخ دهند. بسیاری از رفتار های ما بدون آنکه خود بدانیم  اجتماعی اند. به عنوان مثال ، وقتی روز جمعه را در منزل تنهایید و با این حال فقط سه وعده غذا می خورید ، رفتاری مطابق با هنجارهای جامعه ی ایرانی از خود نشان داده اید. فرآیند شکل گیری دوستی ، فرمان برداری ، همنوایی مانند آن موضوعات رایج مطالعات روانشناسان اجتماعی است.

روانشناسان تحولی در پی مطالعه ی تحول رفتارهای موجود زنده از زمان تشکیل تا پایان عمر آن ها می خواهند بدانند که زبان از چه سنی و چگونه شکل می گیرد؟ از چه سنی کودک می تواند جمله سازی کند؟ مفاهیم خدا، زندگی و مانند آن در هر سنی چگونه در ذهن ظاهر می شوند؟ آیا عواطفی چون خشم ، اضطراب ، شادی و نفرت از بدو تولد وجود دارند یا بعد ها و در جریان روابط اجتماعی و تجارب با محیط شکل می گیرند؟ آیا هوش در طول زندگی ثابت می ماند؟ همه ی اینها پرسش هایی اند که روانشناسان تحولی به آنها پاسخ می دهند. ممکن است گاهی با اصطلاح رشد به عنوان معادلی برای تحول برخورد کنید. از آنجا که رشد به فرایندی گفته می شود که در آن پدیده بدون تغییری در خواص و ماهیتش، افزایش ابعادی پیدا می کند، بنابراین به کار گرفتن اصطلاح روانشناسی تحول درست تر از روان شناسی رشد است.

روانشناسان زیست شناختی با یک روی آورد زیست شناختی به مطالعه رفتارها می پردازند. نقشی که دستگاه عصبی و درون ریز در رفتار ایفا می کند نمونه هایی از این مطالعات است.

روانشناسی کودک -گام اول ارتباط با کودک

در علم روانشناسی کودک، برقرار کردن ارتباط با کودکان از بدو تولدشان  و پس از آن یکی از بهترین و خوشایندترین  تجربه‌ها هم برای فرزند وهم برای والدین است. هر چه با کودک خود بیشتر صحبت کنید مکالمات دونفره ی بیشتری داشته باشید و با او بازی کنید، کودک بیشتر یاد می‌گیرد. در روانشناسی کودک به این نکته اشاره می شود که صحبت کردن با کودک از سنین پایین و حتی قبل از آنکه شروع به صحبت کند باعث بهبود مهارت‌های روابط عمومی، خواندن، نوشتن و ریاضی آنها می‌شود. شروع و ادامه یک مکالمه عمیق باعث تقویت و گسترش ویژگی های شخصیت کودک می گردد. وقتی به فرزندان خود توجه می کنید، آنها ارزش خود را درک می‌کنند. پدر و مادر خوب بودن نیازمند تلاش برای مراقبت ، محافظت، آموزش و راهنمایی مداوم فرزندان و بالا بردن سطح دانش آنان و صرف وقت و انرژی بسیار است. والدین بدون آگاهی از شیوه‌های تربیتی روانشناسی کودک و ارتباطی صحیح وارد مرحله فرزند پروری می‌شوند. گاهی والدین همان شیوه های تربیتی را در مورد کودکان خود اجرا می‌کنند که پدر و مادرشان در مورد آنها داشته اند و یا اینکه به  توصیه ها و پندهای دوستان آشنایان متوسل می‌شوند و آنچه از اطرافیان می آموزند را در مورد تربیت فرزند خود به کار می‌برند. تعدادی از این باورها و رفتارها، در زندگی ما مثبت و کارگشا هستند اما تعدادی از آنها غلط بوده و موجب شکست و ناکامی ما میشوند.

رفتاردرمانی

چنان چه ما دانش کافی برای ارزیابی باورها و رفتارهای پیشین را کسب کنیم و آن دسته از شیوه های ارتباطی و تربیتی را که مضر و نادرست هستند شناسایی کرده دور بریزیم و شیوه‌های صحیح را جایگزین آن کنیم. تعلیم و تربیت فرزندان امری خوشایند خواهد بود. در روانشناسی کودک بهترین روش تربیتی روش عادلانه و همراه با احترام است. هدف روانشناس کودک نه تسلیم کودک بلکه یادگیری او است. شنیدن و احترام گذاشتن به احساسات کودک و همدلی با او، در نظر گرفتن تشویق ها و تقویت ها در عین حال ایجاد محدودیت‌های مشخص و منصفانه در مورد رفتارهای غیر قابل قبول و دادن حق انتخاب در حد معقول و منطقی، تعادلی سالم ایجاد می کند در این مطلب سعی کردیم حاصل سالها مطالعه و تجربه های علمی کلینیکی در زمینه روانشناسی کودکان را با بیانی ساده و روشن درباره تاثیر نحوه ی صحبت کردن با بچه ها، در اختیار خوانندگان قرار دهیم. امیدواریم مورد توجه، عمل و حتی نقد و نظر قرار گیرد.

روابط کودک با والدین در روانشناسی کودک

 

رفتاردرمانی

بخش مهمی از ارتباط والدین با کودک در روانشناسی کودک از طریق صحبت کردن برقرار می‌شود. یکی از رایج ‌ترین مشکلات والدین این است که مهمترین و شاید آسان ترین راه ارتباطی با یکدیگر و با فرزندانشان را بلد نیستند یعنی روش درست گفت‌وگو را نمی‌دانند. روانشناسان کودک تاکید می کنند،اگر هنگام صحبت کردن با کودک کلمات را با دقت و آگاهی انتخاب کرده و به کار ببریم ارتباط موثری با او برقرار کرده و می توانیم او را یاری کنیم تا با چالش های محیط اطراف راحت ‌تر کنار بیای. بسیاری از والدین به روانشناس کودک خود شکایت می‌کنند که فرزندانشان به حرف آنها گوش نمی‌کند یا نسبت به آنها بی‌تفاوت است. گاهی تصور می‌کنند که کودک اصلا صدای آنها را نمی شنود یا باید یک دستور را چندین بار تکرار کنند تا کودک به حرف آنها توجه کند. به گفته روانشناسان کودک بسیاری از والدین نمی دانند کلماتی که ما به زبان می آوریم چقدر می تواند سازنده یا مخرب باشند‌. با استفاده از کلمات مناسب و نحوه ی بیان آنها می‌توانیم حس همکاری، اعتماد به نفس و موفقیت را در کودک خود پرورش دهیم و به همین ترتیب با استفاده نابجا از کلمات و انتقادهای نادرست از کودک می توانیم او را به سمت نافرمانی و لجبازی بیشتر سوق دهیم. در روانشناسی کودک، استفاده صحیح و بجا از کلمات، نقشی کلیدی در ارتباط ما با فرزندانمان بازی می کند. در این مطلب مهارت هایی را از دیدگاه روانشناس کودک به شما آموزش خواهیم داد که به ارتباط و گفت و گو مثبت شما با کودکتان کمک کند. مرکز روانشناسی کودک دکتر صابر امیدوار است این رهنمودها چراغی باشد برای شما تا با گام‌های استوار تری در راه تربیت کودکان قدم بگذارید.

سبک فرزند پروری در نحوه ی ارتباط صحیح والدین و فرزندان چه نقشی دارد ؟

برای چگونه حرف زدن با کودک والدین باید سبک فرزند پروری مطلوبی داشته باشند. همچنین شکل ‌پذیری مکالمه‌ای صحیح با کودک مستلزم داشتن خانواده‌ای گرم و صمیمی است. روانشناسان کودک عقیده دارند،خانواده اولین محیطی است که کودک تحت تاثیر آن قرار می گیرد. در واقع خانواده بیشترین تأثیر را در شکل گیری پایه های شخصیت کودک دارد. با توجه به علم روانشناسی کودکان، والدین یعنی پدر و مادر و خواهر و برادر یک کودک در نحوه شکل گیری شخصیت او بسیار تأثیرگذار هستند. فرزندان مانند آینه رفتارهای والدین و اطرافیان را جذب کرده و در اولین فرصت به عنوان تمرین رفتاری، آنها را منعکس می کنند. روانشناس کودکان نحوه ارتباط پدر و مادر با یکدیگر و همچنین با دیگران، الگوهایی هستند برای رفتارهای کودک. وقتی والدین برای یکدیگر احترام قائل هستند، نسبت به هم مهربان و باگذشت هستند و در واقع لازم از یکدیگر عذرخواهی می کنند و… کودک این رفتارها را می بیند و یاد بگیرد که با پدر و مادر و دیگران به همین ترتیب رفتار کند. در مقابل پدر و مادری که با داد و فریاد و بی احترامی با هم صحبت می کنند ناسزا و دروغ می گویند، در واقع به کودک خود آموزش می دهند که به همین شیوه با آنان و با دیگران ارتباط برقرار کند. فرزندان والدینی که دعوا های شدید و بی پروا بین آنها وجود دارد از لحاظ عاطفی کاملا سست و ناپایدار هستند.

رفتاردرمانیطبق گفته های روانشناسی کودک پدر و مادر تا جایی که ممکن است باید در حضور کودکان با یکدیگر با مهربانی و احترام رفتار کنند تا به این ترتیب کودک نیز بیاموزد که رفتار مناسبی داشته باشد. فرزند پروری یک فعالیت مشترک بین والدین است میزان هماهنگی پدر و مادر در شیوه فرزند پروری و نقش بسیار مهمی در فرمان پذیری کودک دارد.مرکز روانشناسی کودک تاکید دارد چنان چه سبک فرزند پروری پدر و مادر متفاوت باشد کودک پیام‌های متضادی را از دو طرف دریافت می‌کند. رابطه معیوب، مربوط به والدین است که به دلایل مختلف پیام های دوگانه برای فرزندان خود ارسال می‌کنند. بنابراین کودک سردرگم می‌شود و نمی‌تواند تشخیص بدهد از چه کسی باید پیروی کند و در نهایت به سمت کسی متمایل می‌شود که سختگیری کمتری داشته و منفعت بیشتری برای کودک دارد. ضمن اینکه کودک از عدم هماهنگی پدر و مادر زجر می کشد و احساس عدم امنیت می‌کند و از همه مهمتر این است که وقتی پدر و مادر یکدیگر را نقض می کنند اقتدارشان زیر سوال می‌رود و این مسئله به شدت موجب نافرمانی کودک می گردد.

طبق روانشناسی کودک ( پدر و مادر باید ثبات رای داشته باشند یعنی اگر قرار است در برابر یک رفتار به شیوه خاصی برخورد کنند همیشه باید به همان شکل عمل کنند.) بنابراین اگر در مواردی اختلاف نظر بین والدین وجود دارد اعتراض به همسر نباید در حضور فرزند صورت گیرد چون کودک از این شرایط استفاده کرده و در نهایت خود او بیشترین آسیب را خواهد دید. کلینیک روانشناسی کودکان دکتر صابر در جلسات روانشناسی کودک خود تاکید می کند، والدین باید در زمینه فرزند پروری با یکدیگر هماهنگ باشند. اگر احساس می کنند که در این زمینه تفاوت زیادی با هم دارند. باید یکی از آنها تربیت کودک را بر عهده بگیرد و دیگری بپذیرد که همسرش را در این راه یاری کند. به بیان دیگر روانشناس کودک توضیح می دهد اگر قرار است یک رفتار مورد تشویق قرار گیرد یا روش محروم سازی به کار گرفته شود، حتما این روش ها اعمال می شوند نه اینکه گاهی اوقات آن رفتار نامناسب کودک را تحمل کنند و گاهی واکنش نشان دهند، مجددا تحمل کنند و دوباره واکنش نشان دهند. این کار باعث تشدید آن رفتار می‌شود.

رفتاردرمانیمشاوره و درمان های روانشناسی، کلینیک روانشناسی کودکان دکتر صابر همواره بر این پایه استوار است که (یک تربیت هماهنگ و حتی اشتباه کمتر از یک تربیت درست، اما ناهماهنگ، به کودک آسیب می رساند.)

نکته ی حائز اهمیت دیگر، در روانشناسی کودکان حالت هیجانی و احساسی والدین است. والدینی که دارای بیماری های عصبی هستند، مانند وسواس، اضطراب، افسردگی یا اختلالات شخصیت، به دلیل ناتوانی و استفاده از الگوهای غلط تربیتی و عدم توانایی در برقراری ارتباط صحیح با فرزندان خود، ریسک تربیت فرزندانی بیمار را افزایش می‌دهند. به گفته روانشناس کودک چنانچه پدر و مادر خلق نسبتاً ثابتی نداشته باشند ثبات رای خود را از دست می‌دهند. والدین عصبانی، پرخاشگر و مضطرب، معمولاً خلق ثابتی ندارند. صبر و تحمل آنها در طی روز کاهش پیدا می کند و در این حالت های هیجانی متفاوت برای پاداش دادن به مجازات کودک تصمیم‌ گیری می‌کنند. گاهی عصبانی می‌شوند و مجازات سختی برای کودک در نظر می گیرند و یا حتی متوسل به تنبیه بدنی می‌شوند که معمولاً بعد از آن پشیمان شده و عذاب وجدان می گیرند. سپس رفتاری جبرانی انجام می‌دهند و از خطای کودک چشم پوشی کرده و حتی امتیازات بیشتری برای قائل می‌شوند این بی‌ثباتی در تصمیم‌گیری در نافرمانی کودک خواهد افزود. مرکز روانشناسی کودک دکتر صابر (مرکز روانشناسی کودک شرق تهران- مرکز روانشناسی کودک غرب تهران) به آموزش تکنیک های صحیح رفتار با کودک در طول جلسات روانشناسی کودک می پردازد.

انواع سبک های تربیتی والدین در روانشناسی کودکان

برطبق مطالعات اخیر مرکز روانشناسی کودک به طور کلی والدین از سه سبک متفاوت فرزند پروری استفاده می کنند :

  • سبک فرزند پروری سخت گیرانه در روانشناسی کودکانرفتاردرمانی

چنین والدینی معمولاً با فرزندان خود با خشونت حرف می‌زنند کودک را تحقیر می کنند و با جملات تهاجمی او را مخاطب قرار می‌دهند. که دائماً ناراضی هستند و شکایت می‌کنند. رانشناسان کودک بیان می کنند ،کودکان چنین والدینی نیز به شیوه هایی متفاوت واکنش نشان می‌دهند مثلاً بسیار بازیگوش و شیطان یا ترسو و گوشه ‌گیر هستند، اعتماد به نفس پایینی دارند و یا نافرمانی می کنند. این دسته از والدین مدام در تلاشند تا قدرت و تسلط خود را بر کودک حفظ کنند. آنها هیچ گاه با فرزندان خود مشورت نمی کنند شیوه های تربیتی در این خانواده ها شامل : محدود کردن، دستور دادن، تنبیه کردن، حداقل ارتباط کلامی با کودک، دیکته کردن کارها و مسئولیت‌ها، در نظر گرفتن کمترین حق انتخاب برای کودک و در نظر گرفتن قوانینی انعطاف پذیری است. (در روانشناسی کودک یکی از موارد مربوط به سبک ها لحن گفت و گو با بچه هاست. لحن والدین هنگامی که می خواهند به بچه ها دستور بدهند، باید فاقد خشونت باشد‌.)

  • سبک فرزندپروری سهل گیرانه در روانشناسی کودکان

رفتاردرمانی

یکی دیگر از سبک های روانشناسی کودک سبک سهلگیرانه است،بعضی از والدین اجازه ی هر کاری را به فرزندانشان می دهند و محدودیت چندانی برای آنها قائل نمی شوند. این گونه والدین در مقابل خواسته‌های فرزندان خود (نه) نمی گویند. روانشناس کودک توضیح می دهد ،این به آن علت نیست که خواستار آزادی و تجربه آموزی فرزندانشان هستند بلکه به خاطر سستی اراده و ضعف، اقتدارشان است. این دسته از والدین، از لجبازی، پافشاری زیاد و غرورلند بچه ها می ترسند به همین سبب رفتارهای نادرست کودک را با هیچ پیامد منفی مواجه نمی شود. حاصل تربیت این خانواده ها در روانشناسی کودکان، افراد ناسازگار هستند که قابلیت اجتماعی خیلی کمی دارند احترام به دیگران را نیاموخته اند، بسیار خود رای و یک دنده هستند و بر رفتار خود کنترلی ندارند و همچنین (نه) شنیدن از دیگران را نیز نمی توانند تحمل کنند و در ارتباط با دیگران و در مدرسه، جامعه، ازدواج و شغل خود دچار مشکل می‌شوند. بنابراین روانشناس کودک تاکید دارد به هنگام درخواست یک کار لازم از بچه‌ها باید لحن ما فاقد حس خواهش و التماس باشد و البته خشن هم نباشد، بلکه لحنی باشد که احساس کند باید آن درخواست را انجام دهد.

  • سبک فرزند پروری مقتدرانه در روانشناسی کودکان

رفتاردرمانیگروه سوم پدران و مادران در روانشناسی کودک والدینی هستند که همواره به یک شکل ثابت و درست عمل می کنند. والدین مقتدر در حالی که روشهای کنترلی را بر فرزندان خود اعمال می‌کنند در مورد انجام آن توضیح می‌دهند و همچنین روش های تقویتی را برای تغییر رفتار کودکان خود به کار می‌گیرند. در روانشناسی کودکان ،آنها روش مثبت، صمیمی، گرم و واضح حرف می‌زنند و عمل می‌کنند. در مرکز روانشناسی کودک دکتر صابر(کلینیک روانشناسی کودکان در شرق تهران- کلینیک روانشناسی کودکان در غرب تهران) به والدین آموزش داده می شود که برقراری ارتباط با کودک به این شیوه به وی می فهماند که پدر و مادر موقعیت را می شناسند و می فهمند و مطابق با آن حرف می‌زنند و عمل می‌کنند این دسته از والدین حد متوسطی از کنترل و حد متوسطی است که صمیمیت را رعایت می کنند. آنها به فرزند خود عشق می ورزند اما برای تربیت او قانون و مقرراتی دارند.

اگر فرزندشان قوانین را رعایت نکرد عواقب آن را به او نشان می‌دهند. ضمن این که صمیمیت و محبت و کنترل را به اندازه ی کافی در نظر می گیرند، فرزند به حال خود رها نمیشود تا هر کاری که مایل است انجام دهد. پدر و مادر هم بیش از حد نظر خود را اعمال نمی‌کنند. روانشناس کودک توضیح می دهد، هنگام وضع قوانین با توجه به سن فرزند ، والدین با او مشورت می‌کنند. اگر والدین اظهار نظری می‌کنند یا قوانینی وضع می کنند، با بیان دلیل آن را پشتیبانی می کنند، تا فرزندان آن را با میل و رغبت بپذیرند اگر مشورت از نوجوان با رهبری و مدیریت والدین همراه باشد باعث می گردد آنچه مد نظر والدین است از زبان فرزند شنیده شود و عمل گردد. فرزندان این خانواده ها اعتماد به نفس بالایی دارند و با همسالان خود روابط اجتماعی بهتری برقرار می‌کنند و حتی از موقعیت تحصیلی بالاتری برخوردارند. تحقیقات در زمینه روانشناسی کودکان نشان داده‌ که این سبک بهترین شیوه فرزندپروری است، اما مستلزم یادگیری مهارت های متناسب با آن است.مرکز روانشناسی کودک غرب تهرانمرکز روانشناسی کودک شرق تهران زیر نظر دکتر صابر تلاش می کند توسط روانشناسان مجرب در زمینه روانشناسی کودک در روش تربیتی مقتدرانه لحن حرف زدن با بچه‌ها را  به دور از استبداد، خشونت، التماس و خواهش به والدین آموزش دهند.

سبک های فرزند پروری در روانشناسی کودک به چه نتایجی می رسد؟

والدین سخت گیر        انسان حقیر

والدین سهل گیر         فرزندانی ضعیف و فاقد اعتماد به نفس

والدین مقتدر             انسان های متعادل

برقراری یک ارتباط خوب در روانشناسی کودک

ارتباط نقش تعیین‌کننده‌ای در نظام خانواده دارد. در یک خانواده سه نفره که از پدر،مادر و کودک تشکیل شده است،کودک به عنوان گیرنده پیام و پدر و مادر فرستنده‌های پیام هستند.طبعا اگر جز والدین افراد دیگری هم در پیرامون کودک حضور داشته باشند،به تعداد آن ها،فرستنده های دیگر برای کودک وجود خواهد داشت.این فرستنده ها مرتب پیام‌هایی می‌فرستند و کودک باید تمام پیام ها را دریافت کند.این در حالی است که نمی‌دانیم پیامهای ارسالی برای کودک مناسب هستند یا خیر! گاهی نیز پیام های ضد و نقیضی ارسال می‌شود. کودک در محاصره این ارتباطات و پیام ها،رفتار ویژه‌ای از خود بروز می‌دهد که با تکرار آنها الگوهای ارتباطی مخصوصی شکل می گیرد.

به عنوان مثال: کودکی مادرش را صدا می‌زند،ولی پاسخی از مادر دریافت نمی‌کند. دوباره او را با صدای بلند تر فرا می خواند،باز هم صدایی را نمی شنود. بار دیگر با صدای خیلی بلند،مادر را فرا می خواند. مادر عصبانی میشود و کودک را به خاطر بلند کردن صدایش سرزنش می کند. در واقع فرستنده یعنی مادر،بار اول و دوم این پیام را ارسال می کند که: «اگر من را با صدای آرام فراخوانی، جوابی دریافت نمی کنی». پیام آخر مادر این است: «اگر مرا با صدای بلند فراخوانی،سرزنشت خواهم کرد». در چنین حالتی،کودک در بین دو پیام متعارض گرفتار می‌شود. انگار در کوچه ای قرار گرفته است که از هر دو طرف بن بست است و او هیچ راه خروجی ندارد. این بن بست ها و تعارض ها برای کودک مشکلات روانی ایجاد می‌کند. قالب مشکلات روان تنی مثل آسم،تیک و درد معده،نیز ناشی از وجود همین تعارض هاست. بنابراین پیام های کلامی ما،نباید ضد و نقیض باشند.

کودک زمانی به حرفهای ما گوش می‌دهد و از ما اطاعت می‌کند که ارتباط خوبی با ما داشته باشد. برای برقراری یک ارتباط خوب با کودک،لازم است زمانی کافی برای آن اختصاص دهید. با او حرف بزنید،به صحبت‌هایش توجه کنید،با او بازی کنید،او را نوازش کنید و نه اینکه صرفاً نیازهای اولیه او را برطرف کنید. بچه ها خیلی مشتاقند تا فعالیت‌هایی که والدین انجام می‌دهند مشارکت داشته باشند. مثل آشپزی،شستن ماشین،خواندن داستان،بازی های دونفره،بازی در پارک و…

روانشناسی کودکان

برای برقراری یک ارتباط خوب با کودک،لازم است زمان کافی برای آن اختصاص دهید. با کودک حرف بزنید،به صحبت هایش توجه کنید،با او بازی کنید،او را نوازش کنید و نه اینکه صرفاً نیازهای اولیه او را برطرف کنید.

مشارکت در چنین فعالیت هایی،ضمن اینکه کمک می کند ارتباط بهتری با کودک برقرار کنید،موجب حرف شنوی بیشتر از ما می شود. زمانی که کودک کسی را دوست داشته باشد،از او اطاعت می کند.از هر فرصتی برای صحبت کردن با کودک و پاسخ دادن به سوال هایش باید استفاده کنیم.

کودکان بسیار مشتاقند که خاطرات شما را بشنوند،از دوران کودکی خود و از خاطرات خوبتان با پدر و مادرتان برای او تعریف کنید. از دوران قبل از متولد شدنش برایش بگویید و اینکه چقدر منتظرش بودید،برایش لباس می خریدید،اتاقش را آماده می کردید و… اینکه چقدر از حضورش خوشحال هستید و از همراه او بودن،لذت می برید. این دوست داشتن را هم با کلام خود و هم در رفتار خود به او نشان دهید. از رفتارهایش تعریف کنید،نقاشی ها و عکس هایش را به دیوار یا به در یخچال بچسبانید یا در کیف خود یا روی میز محل کارتان بگذارید. گاهی پدر و مادر با وجود این که فرزند خود را بسیار دوست دارند و سعی می‌کنند نیازهایش را برآورده سازند،قادر نیستند این حس را به کودک خود منتقل کنند.

مطالب مرتبط با روانشناسی کودک

بازی درمانی
آموزش مفاهیم پیش دبستانی
بازی درمانی در اختلال یادگیری
ارزیابی سیستم عصبی کودک
مقیاس هوش وکسلر
تست هوش کودکان
ناخن جویدن در کودکان
اختلال رفتاری در کودکان اختلالات یادگیری
ناتوانی یادگیری و سال های پیش دبستانی
شیوع اختلال یادگیری در پیش دبستانی
تفکر خلاق
شیوع اختلال یادگیری
هوش چندگانه
رشد مهارت های دستی
درمان کودکان اوتیسم توسط داستان های اجتماعی
پیش نیاز های نوشتن
نقش بازی در رشد کودک
اختلال ریاضی
رشد مهارت های ریز دست 
انواع حافظه 
مهارت های نوشتن
اختلال املا نویسی
علل اختلال ریاضی
توانبخشی شناختی
سنجش پیش دبستانی
اختلال تیک در کودکان
روانشناسی کودک
اختلال خواب در کودکان
بیش فعالی و نقص توجه چیست؟
علایم اوتیسم بر اساس جدیدترین یافته ها
رفتار درمانی در اوتیسم
ارزیابی کودک اوتیسم
مشکلات حافظه در کودکان با اختلالات نقص توجه و بیش فعالی 
مشکلات حس لامسه و تدافع لمسی در اختلال پردازش حسی
رفتارهای خودتحریکی و مشکلات جنسی در اختلالات یکپارچگی حسی
میزان شیوع ناتوانی یادگیری در ایران
اختلال یادگیری در کودکان پیش دبستانی
تشخیص کودکان اوتیسم
علل ناتوانی یادگیری ریاضی در کودکان
مشکلات املا نویسی در اختلالات یادگیری
روش بازی درمانی ساختاری در درمان کودکان بیش فعال
اختلال یادگیری ریاضی چیست؟
نقش بازی درمانی در رشد کودک
پیش نیاز های نوشتن در کودکان
هوش چندگانه چیست؟
اثر مداخلات زود هنگام توانبخشی در درمان اختلالات یادگیری
یک کودک با اختلالات پردازش حسی چه چیزی را تجربه می کند؟
آموزش بالینی در درمان اختلال یادگیری
نقش ژنتیک و تغذیه در اختلال بیش فعالی و نقص توجه
مشکلات ادراک بینایی در کودکان ناتوانی یادگیری
یکپارچگی حسی چیست
با کودک اوتیسم خود چه کنم؟
مهارت های تقویت حافظه
حس وستیبولار یا حس تعادلی
درگیری انواع حافظه در کودک نقص توجه
تفکر خلاق و خلاقیت در کودکان 
اختلال بینایی در کودکان
body image  و خودآگاهی حسی
حس عمقی چیست
نقش سطح هوشیاری در توجه
مراحل تکامل حس بینایی
مرکز تخصصی اوتیسم
اختلال spd | sid پردازش حسی چیست
انواع توجه در کودکان 
آزمون هوش وکسلر چیست
اختلالات یادگیری چیست؟
اختلال یکپارچگی حسی چیست؟
مکانیسم شکل گیری حس لامسه 
تئوری ذهن در درمان اوتیسم
مشکلات رفتاری کودکان اختلال یادگیری
کلینیک کاردرمانی 
کاردرمانی در منزل
کلینیک تشخیص و درمان اوتیسم
متد بازی درمانی در اختلالات یادگیری 
ارزیابی سیستم عصبی کودک      
ناخن جویدن در کودکان         
تست ورود به پیش دبستانی     
رژیم حسی چیست؟     
سکته مغزی     
گفتاردرمانی در کم شنوایی     
گفتار درمانی در رشد مهارتهای اجتماعی کودکان اوتیسم   
روانشناسی کودک        
اختلال تیک در کودکان     
آپراکسی چیست       
میکروسفالی- ماکروسفالی   
آسیب سیستم اجرایی مغز     
کاردرمانی در نابینایان             

دسترسی مرکز روانشناسی کودک شرق تهران دکتر صابر( کلینیک روانشناسی کودکان در شرق تهران) به چه صورت است؟

با گسترش سریع شهر تهران و افزایش جمعیت روز افزون این کلان شهر، منطقه شرق تهران پهناور شده و شامل مناطق 4،8،13،14،15 شهرداری تهران می باشد. از اتوبان های اصلی شرق تهران می توان اتوبان امام علی و اتوبان سیاد شیرازی را نام برد که شمال شرقی تهران را به جنوب شرقی آن متصل می سازند .همچنین وجود بزرگراه نیایش ،همت و رسالت موجب دسترسی آسان مراجعین محترم به مرکز روانشناسی کودک دکتر صابر می باشد. مرکز روانشناسی کودک شرق تهران در ابتدای پاسداران و نزدیک به اتوبان همت واقع شده است و دسترسی این مرکز را برای بیماران جنوب شرق تهران، شمال شرق تهران و شرق تهران  آسان می سازد.

از محله های معروف شرق تهران می توان به منطقه پاسداران، هروی، ساقدوش، رسالت ،هنگام، تهرانپارس، تهران نو، نارمک، پیروزی، هفت حوض، شمس آباد،ازگل، نیاوران، فرمانیه، اختیاریه، دیباجی،میرداماد، شریعتی ،کامرانیه ، ظفر، فرشته، الهیه، دزاشیب، اقدسیه، مجیدیه، افسریه، شهرک محلاتی، آجودانیه، قیطریه، منظریه، دروس، چیذر، میدان نوبنیاد می باشد که مراجعین محترم می توانند از این منطق به شعبه شرق مرکز روانشناسی کودک دکتر صابر مراجعه نمایند.

نحوه دسترسی به مرکز روانشناسی کودک شرق تهران دکتر صابر( کلینیک روانشناسی کودکان در شرق تهران)

منطقه غرب تهران از قسمت های مهمی نظیر منطقه سعادت آباد، شهرک غرب، اوین، گیشا، شهرآرا، ستارخان، صادقیه، شهران، کوهسار، جنت آباد، زعفرانیه،شهرک راه آهن، مرزداران، یوسف آباد ، امیرآباد، بلوار کشاورز، پونک، ونک،بلوار فردوس، دریاچه چیتگر، خلیج فارس، شهر زیبا، جمهوری،ولیعصر، آیت اله کاشانی، دهکده المپیک، شهرک اکباتان، شهرک گلستان، شهرک ژاندارمری، شهرک فرهنگیان تشکیل شده است . منطقه غرب تهران توسط اتوبان های یادگار امام ،باکری، ستاری و چمران، از شمال غرب تهران به جنوب غرب تهران و همچنین توسط اتوبان نیایش، همت، حکیم و…. از غرب به مرکز تهران متصل شده است. با توجه به موقعیت مکانی بسیار خوب کلینیک روانشناسی کودکان غرب تهران واقع در سعادت آباد و پارکینگ مناسب جهت رفاه حال مراجعین مرکز روانشناسی کودک در غرب تهران این مرکز جزو بهترین مراکز روانشناسی کودک در غرب تهران محسوب می شود.

بیشتر بدانیم

مرکز تخصصی تشخیص و درمان اوتیسم
 اوتیسم در کودکان چیست ؟
لکنت زبان در کودکان
فلج مغزی در کودکان
اختلال یادگیری در کودکان
یکپارچگی حسی چیست؟
دیستروفی عضلانی چیست؟
بیش فعالی در کودکان چیست؟
نقص توجه  در کودکان چیست؟
متخصص کاردرمانی در منزل
مرکز کاردرمانی کودکان
بهترین کلینیک کاردرمانی در تهران
متخصص گفتار درمانی در منزل
کلینیک گفتاردرمانی کودکان
بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران

بهترین مراکز روانشناسی کودک

بهترین کلینیک روانشناسی کودک در تهرانپارس

مرکز روانشناسی کودک در نیاوران

مرکز روانشناسی کودک سعادت آباد

بهترین مرکز روانشناسی کودک در ستارخان

کلینیک روانشناسی کودک در پاسداران

بهترین کلینیک روانشناسی کودک در شمال تهران

مرکز روانشناسی کودک در شرق تهران

بهترین کلینیک روانشناسی کودک در پونک

بهترین مرکز روانشناسی کودک در ولنجک

بهترین روانشناسی کودک در فرمانیه

کلینیک روانشناسی کودک در شهرک غرب

مرکز روانشناسی کودک  غرب تهران

کلینیک روانشناسی کودک در شریعتی

بهترین روانشناسی کودک در مرزداران

مراکز روانشناسی کودک در سیدخندان 

کلینیک روانشناسی کودک خوب در جنت آباد

بهترین مرکز روانشناسی کودک دهکده المپیک

بهترین مرکز روانشناسی کودک اسلام شهر

مرکز روانشناسی کودک خوب در تجریش

بهترین مرکز روانشناسی کودک در قلهک

کلینیک روانشناسی کودکان خوب در تهرانسر

مرکز روانشناسی کودک خوب در ونک

کلینیک روانشناسی کودک خوب در نارمک

بهترین مرکز روانشناسی کودک پیروزی

روانشناسی کودکان سعادت آباد

بهترین مرکز روانشناسی کودک ستارخان

روانشناسی کودکان ولنجک

روانشناسی کودک خوب در پاسداران

بهترین مرکز روانشناسی کودک در شرق تهران

مرکز روانشناسی کودکان  غرب تهران

بهترین مرکز روانشناسی  در تهران

مراکز روانشناسی کودک در مرزداران

روانشناسی کودک نیاوران

بهترین کلینیک روانشناسی کودک در تهران

مرکز روانشناسی کودک در جنوب تهران

روانشناسی کودک در انقلاب

مرکز روانشناسی کودک در یوسف آباد

کلینیک روانشناسی کودک  در منظریه

بهترین مرکز روانشناسی کودک در ظفر

مرکزروانشناسی کودک تهران نو

کلینیک روانشناسی کودک در افسریه

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

error: Content is protected !!